close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Change for Change



| Organizator:
    Change for change
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Contextul pentru implementarea proiectelor sociale in Romania este prezent dintotdeauna; cu cat mai multe cu atat mai bine.

| Scopul proiectului
    Scopul a fost acela de a realiza un proiect social, dar cu o abordare diferita. Obiectivele nu au fost altele decat acelea de a face mai bine de la un an la altul. Proiectul este inca la inceput, are tot potentialul de a depasi o faza personala, insa momentan se dezvolta natural, incet, dar sigur, si in parametrii doriti si posibil de sustinut.

Change for Change Change for Change Change for Change

| Aria geografica
    Bucuresti, Brasov, Craiova, Targu Mures, Cluj-Napoca, Campina, Ploiesti, Tecuci, Gherla

| Rezumat
    Proiectul a debutat in ianuarie 2016, are un ciclu anual, referit ca sezon, in ianuarie 2018 incepand al 3lea sezon.

Este un proiect personal ce pune in practica ideea ca lucrurile marunte pot fi cu adevarat insemnate in momentul in care sunt adunate si directionate corect. In practica, se impart pusculite personalizate catre toti cei doresc sa-si stranga maruntisul timp de un an de zile, cantitatea rezultate urmand a fi procesata intr-o suma ce va fi donata catre un caz social.

Proiectul se bazeaza pe ideea ca suma de bani stransa din monede de catre fiecare persoana in parte este cantitate neglijabila, la care se poate renunta foarte usor; totusi, stransa intr-un volum ridicat, cantitatea de monede se poate transforma intr-o suma de bani importanta pentru un caz social.
Change for change .. fara nicio alta motivatie decat aceea de a face "o fapta buna". Este un proiect independent de o anume cauza punctuala, dar care va ajuta un caz social la finalul fiecarui sezon.


| Date beneficiari
    Orice caz social, ales aleatoriu, la prima vedere, dar ce prezinta garantii ca merita a fi ajutat.

| Date beneficiari
    In urma implementarii, s-a creat un grup care a actionat punctual in alte actiuni sociale de succes.

| Activitati
    Pusculitele se realizeaza din doze de Coca Cola, cumparate, golite de continut, spalate si taiate cu o freza pentru se obtine un orificiu specific pentru o pusculita. Toate dozele sunt etichetate si numerotate; impartirea pusculitelor se face prin prieteni, amici, colegi, cunostinte care le solicita pentru uz propriu sau pentru a imparti mai departe.
Perioada de distributie este ianuarie-martie; in tot acest timp se comunica pe grupul de pe Facebook; pusculitele se strang in luna noiembrie si se proceseaza ca atare: se taie, se sorteaza monedele si se schimba la banca. Banii rezultati sunt apoi folositi in cazul social ales, de regula, la finalul sezonului


| Rezultatele proiectului
    In 2016 s-au impartit 250 de pusculite, s-au intors aproximativ 160 si s-au strans 6100 de lei.
In 2017 s-au impartit peste 400 de pusculite, s-au intors aproxmativ 250 si s-au strans 10000 de lei.
In 2018 s-au impartit momentan 700 de bucati.

In primele doua sezoane cazurile au fost alese aleatoriu. In primul an banii s-au dus catre cazul unei fete din Campina (Prahova), pentru care caz se derula si o campanie pe plan local de strangere de fonduri pentru o operatie.

Banii adunati in 2017 au fost folositi pentru renovarea unei case de 50mp in care locuiesc doua familii cu 10 copii, in zona comunei Valea Calugareasca (Prahova). In decembrie s-a cumparat o soba absolut necesara pentru perioada de iarna; cum renovarile la casa puteau fi facute doar in conditii meteo mai bune, materialele necesare au fost achizitionate in luna martie, lucrarile fiind in desfasurare chiar in aceasta perioada.


| Bugetul
    1000

| Parteneri
    Proiectul este personal, nu beneficiaza in implementare de parteneri in mod oficial.

| Website proiect
    https://www.facebook.com/groups/1241129129236789/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes