close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



TU-TINERE-LUCEȘTI



| Organizator:
    
| Categorie:
    
| Problema de fond
    Proiectul a oferit echipei de implementare oportunitatea de a-și dezvolta abilități de management și interacțiune, lucrând îndeaproape cu administrația publică locală și comunitatea. Prin aplicarea metodologiilor de management a proiectelor de solidaritate, membrii echipei au acumulat aptitudini organizatorice valoroase, care îi vor ghida în viitoarele inițiative similare.Grupul țintă, format din tineri cu vârste cuprinse între 14 și 30 de ani, a beneficiat direct de proiect, cu accent pe adolescenții din Tulucești care se pregătesc sau urmează să urmeze cursuri liceale în orașul Galați. Acești tineri au avut acces la noi oportunități și perspective asupra viitorului lor, având posibilitatea să învețe și să se dezvolte într-un mediu favorabil.

| Scopul proiectului
    Mihai Mihaela a înființat un grup de WhatsApp pentru voluntari, unde se discută detaliile graficii și distribuției online a postărilor. Un responsabil pentru promovare a fost desemnat pentru coordonarea activităților și monitorizarea impactului acestora. De asemenea, s-a stabilit un grup de comunicare cu autoritățile publice și unul dedicat grupului țintă. Constantin Andreea este responsabil pentru gestionarea activităților, asigurând locațiile și logistica necesare. Pentru promovare Mihai Alin creează conținut și distribuie postările. Gestionarea grupului țintă este coordonată de Daria.



| Aria geografica
    Echipa a fost formată din 12 tineri cu vârste curprinse între 15 și 25 de ani, dar și 8 tineri cu vârste sub 15 ani.

| Rezumat
    Implementarea proiectului a crescut participarea tinerilor în comunitatea tuluceană. Obiectivul principal a fost implementarea oportunităților în zona rurala. Relația solidă cu autoritățile locale a adus sprijin pentru dezvoltarea unui spatiu de tineret și spații culturale. Proiectul a sporit procentul cultural al tinerilor prin oferirea de activități locale. 30 de tineri din Tulucești au fost implicați în activități nonformale pentru dezvoltarea abilităților lor. Prin proiect, aceștia au avut șansa de a se descoperi și evolua.

| Date beneficiari direcţi
    REZULTATE:

1. Crearea unui spațiu pentru tinerii din comuna Tulucești unde aceștia să aibă activități interactive.

2. Realizarea a cel putin 14 activități și întâlniri unde tinerii au reușit să se dezvolte împreună prin activități non-formale.

3. Prezența a cel puțin 30 de tineri cu vârste curprinse între 13-30 de ani la activitățile dezvoltate de echipă.

4. Crearea unui grup puternic de inițiativă care sunt axați pe dezvoltarea comunei Tulucești.

5. Acorduri de colaborare cu Primaria Tulucești, Școala Tulucești, GAL NAPOCA, BIROUL PARLAMENTULUI EUROPEAN ÎN ROMÂNIA.

6. Postări pe pagina de socializare al proiectului la care am avut impact.

În cadrul proiectului nostru din Tulucești, am reușit să atragem o participare activă din partea tinerilor, depășind chiar ținta inițială de 30 de participanți, conform formularului de înscriere creat pe Google Docs. Este îmbucurător să constatăm că nu doar am atins, ci am și depășit obiectivul propus. Efectuând o analiză detaliată a activităților desfășurate, putem observa că interesul și implicarea tinerilor au fost remarcabile. Evenimente precum "Europa în Tulucești" a reușit să adune în jur de 100 de participanți, depășind chiar așteptările noastre inițiale. De asemenea, activități precum "Halloween Tulucești" și "Plantare de copaci" au fost bine primite, cu o participare semnificativă de aproximativ 70 și, respectiv, 50 de persoane. Un aspect deosebit de îmbucurător este că, pe lângă atingerea obiectivelor noastre inițiale, am reușit să aducem împreună atât grupul țintă pe care ni l-am propus, cât și comunitatea din Tulucești.


| Activitati
    Luna 1 – În prima lună am făcut demersurile de promovare proiect prin declararea proiectului TU-TINERE-LUCESTI ca fiind câștigător.Luna 2 -Am efectuat o întâlnire cu autoritatile. Luna 3- Am realizat acțiunea “ZIUA VERDE IN TULUCEȘTI”prin care,împreună cu tinerii din Tulucești am plantat copaci în curtea școlii.Luna 5-Am realizat activitatea EUROPA IN TULUCESTI, eveniment ce a adus în fața comunității din Tulucești 7 țări europene reprezentate de tinerii din comună. Luna6- Am realizat activitati de seri de jocuri pentru tinerii din Tulucești. În acest fel, peste 30 de tineri din Tulucești au luat parte la jocuri de cunoaștere și de socializare, astfel incât aceștia reușind să depășească bariere de comunicare. Luna 7 - Am realizat activitatea TREASURE HUNT LA MINE ÎN SAT.O super vânătoare de comori i-a condus pe tinerii din Tulucești într-o mare aventură. Participanții au deslușit ghicitori, au alergat, s-au întrecut și au învațăt lucruri faine despre Tulucești. Luna 8- a fost un eveniment ce a avut ca scop dezvoltarea tinerilor prin intermediul jocurilor și întrebărilor interactive! - Aceștia și-au testat creativitatea și memoria contra timp, ba chiar au avut posibilitatea de a câștiga premii, exact ca la îndrăgita emisiune Tv. Luna 9- Participare la ULTRAMARATON AUTISM 24. Luna 10 - Vizita la PArlamentul Romaniei.
Luna 11- Ziua portilor deschise la Primaria Tulucesti.
Luna 12 - Participarea la TARGUL DE INITIATIVE CIVICE.


| Rezultatele proiectului
    Bugetul proiectului a fost de 6000 de euro și a fost obținut prin finanțarea proiectului de către Corpul European de Solidaritate. Acest sprijin financiar ne-a permis să dezvoltăm și să implementăm proiectul TU-TINERE-LUCESTI pe o perioadă de 12 luni. Fondurile au fost utilizate în principal pentru perioada de promovare a proiectului și pentru desfasurarea activitatilor.

| Bugetul
    1. Daniela Florentina Munteanu– ofiter proiect - 031 131 3091 - Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale

2. Luciana Viclenu – profesor Engleza - +40 743 672 662 – Scoala Gimnalizala Tulucesti

3. Ina Soimu - profesor Geografie - +40 756 992 609 - Scoala Gimnalizala Tulucesti

4. Alina Baba – Manager Asociației GAL Napoca Porolissum - +40 752 014 117 - GAL Napoca Porolissum LEI


| Parteneri
    Proiectul "TU-tinere-LUCESTI" s-a încheiat cu succes, reprezentând o realizare semnificativă în comunitatea noastră, Tulucești. Această inițiativă a fost fundamentală în promovarea valorilor europene și în furnizarea de oportunități concrete pentru tinerii din sat și pentru întreaga comunitate.



Prin intermediul acestui proiect, am reușit să creăm și să oferim tinerilor numeroase oportunități de dezvoltare personală și profesională. Am demonstrat că chiar și într-un mediu rural, "verișorii de la țară" au puterea de a influența pozitiv comunitatea și de a contribui la crearea unor schimbări durabile.



Rezultatele acestui proiect au depășit așteptările noastre inițiale. Am reușit să contracarăm tendința de migrare a tinerilor către mediul urban sau către alte țări, oferindu-le alternative atractive și sustenabile în propria comunitate. Prin implementarea unor programe și proiecte educaționale non-formale, am reușit să stimulăm dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, oferindu-le abilități și cunoștințe relevante pentru piața actuală a muncii.



De asemenea, proiectul a avut un impact pozitiv asupra relației dintre tineri și administrația publică locală. Prin intermediul colaborării și dialogului constructiv, am reușit să convingem autoritățile locale să acorde o mai mare atenție nevoilor și aspirațiilor tinerilor din comunitate.



În final, proiectul "TU-tinere-LUCESTI" a demonstrat că prin unitate, determinare și implicare activă, comunitățile locale pot deveni cu adevărat motorul schimbării și al progresului. Ne bucurăm să vedem că, prin eforturile noastre comune, am reușit să facem o diferență semnificativă în viața comunității noastre și să contribuim la construirea unui viitor mai promițător pentru tinerii din Tulucești.


| Despre organizator
    Un grup de tineri din mediul rural s-a format inițial în cadrul programului "Sat European de Tineret", cu scopul de a oferi oportunități de dezvoltare și de a combate depopularea. Realizând potențialul lor de a schimba satul în care trăiesc, au decis să depună un proiect finanțat de Corpul European de Solidaritate. Prin proiectul "TU-TINERE-LUCESTI", au reușit să mobilizeze și să implice tinerii în activități culturale și educaționale, contribuind la dezvoltarea personală și profesională.

| Website proiect
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02QNqYxgYnmzvEx4tq4fTcFPGMx8kPDtu7eRU58rnEZZjU3gGscXEwzafHVScutmHzl&id=100083705716194



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes