close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte







| Organizator:
    
| Categorie:
    
| Problema de fond
    Proiectul "Amprenta Umană" realizat de către Asociația Studenților la Sociologie și Asistență Socială, cu susținerea Departamentului Student Development a acesteia, are ca scop creșterea nivelului de conștientizarea a studenților asupra amprentei pe care aceștia o au asupra mediului, implementarea unor obiceiuri sustenabile în viața de zi cu zi și participarea în activitățile comunicații. Au fost realizate activități de-a lungul a trei zile, în cadrul cărora participanții au explorat parcul Cișmigiu printr-un Treasure Hunt interactiv, urmărind puncte istorice din acesta; au participat la un training cu tematica de sănătate publică și combaterea miturilor, iar la final s-au familiarizat cu modalități de gătit sustenabile și meniuri vegane. În plus, de-a lungul întregii perioade a fost realizată o campanie de reciclare a dozelor de aluminiu. În urma activităților, participanții au menționat printr-un formular de feedback un nivel crescut de interes pentru inițierea unor obiceiuri sustenabile în viața de zi cu zi și dorința de schimbare a dietei.

| Scopul proiectului
    Asociația realizează anual o analiză de nevoi a studenților facultății în scopul identificării unui set de soluții. Printre răspunsuri s-a regăsit într-un număr semnificativ lipsa de cunoștințe legat de mediu și efectele omului asupra acestuia. Astfel, alături de voluntari devotați pe domeniul de mediu, a fost conceptualizată și realizată prima ediție a proiectului "Amprenta Umană" în anul 2021. Obiectivele au rămas creșterea nivelului de conștientizarea a efectului omului asupra mediului, familiarizarea cu posibile obiceiuri sustenabile, incorporabile în ritmul cotidian, și promovarea acestor obiceiuri prin activități.



| Aria geografica
    6

| Rezumat
    Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU)

| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii principali sunt studenții din centrul universitar București. În fiecare zi de activitate au participat în jur de 30 de studenți, însă numărul țintă se apropia de 50 de participanți.

| Activitati
    Evenimentul se desfășoară timp de 3 zile pe diferite teme: în prima zi a avut loc o activitate în parcul Cișmigiu, urmat de un training despre sănătate publică și finalizat în ultima zi cu o seară de gătit mâncare vegană. În cadrul zilelor în care s-a desfășurat evenimentul a fost realizată o campania de reciclare de doze.

| Rezultatele proiectului
    Echipa de organizare a fost compusă din 8 voluntari care au moderat activități, contactat posibili colaboratori, realizat materialele de promovare și susținut implementarea proiectului prin concepfualizarea activităților desfășurate.

| Bugetul
    Deși asociația se bucură de un număr ridicat de voluntari, există un număr limitat de voluntari implicați în proiectele constante ale asociației. Astfel, cel puțin aceeași 5 voluntari se regăsesc în majoritatea proiectelor fiecărui departament, ajungând apropiați de culutra organizațională a asociației și de membrii Consiliului Director. LEI

| Parteneri
    București

| Despre organizator
    

| Website proiect
    Dat fiind o perioadă de implementare mai lungă decât în cazul altor proiecte desfășurate de Asociația Studenților la Sociologie și Asistență Socială (A.S-S.AS), implicarea a fluctuat și prezența la ședințele de organizare a fost redusă spre jumătatea perioadei.
Astfel, s-a luat în considerare o reconceptualizare care a entuziasmat echipa și a readus-o la viață.




Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes