close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Si noi avem drepturi



| Organizator:
    Salvati Copiii Romania
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Prin semnarea Conventiei ONU cu privire la drepturile copilului, Romania si-a asumat obligatia de a face „larg cunoscute atat adultilor, cat si copiilor, principiile si dispoziţiile Conventiei, prin mijloace active si adecvate" (art. 42). Conform Eurobarometrului realizat de Organizatia Gallup din Ungaria in mai 2009, 54% din copiii romani considera ca drepturile lor nu sunt respectate (partial sau total). Acest proiect de promovare a drepturilor copilului vine sa raspunda nevoii de a creşte gradul de respectare si aplicare a drepturilor copilului, necesitatii de a spori gradul de constientizare si informare a copiilor si a adultilor cu privire la drepturile si responsabilitatile specifice copiilor.

| Scopul proiectului
    Scopul general al proiectului a constat în promovarea drepturilor copilului în acord cu Convenţia Naţiunilor Unite privind Drepturile Copilului.
Obiectivele proiectului au fost:-marcarea a 20 de ani de la ratificarea Conventiei de catre statul roman.
-informarea unui numar cat mai mare de copii din toata tara cu privire la drepturile lor. -dezvoltarea interesului copiilor Si al cadrelor didactice pentru diseminarea informatiilor privind respectarea drepturilor copiilor si a obligatiilor care decurg din acestea.


Si noi avem drepturi Si noi avem drepturi Si noi avem drepturi

| Aria geografica
    Bucuresti, Constanta, Timis, Neamt, Iasi, Hunedoara, Caras-Severin, Arges, Brasov, Dolj, Mures, Suceava, Vaslui

| Rezumat
    Scopul general al proiectului consta in promovarea drepturilor copilului in acord cu Conventia Natiunilor Unite privind Drepturile Copilului. Acest proiect marcheaza 20 de ani de la ratificarea Conventiei de catre statul roman, promoveaza drepturilor copilului venind sa raspunda nevoii de a creste gradul de respectare si aplicare a drepturilor copilului, necesitatea de a spori gradul de constientizare si informare a copiilor si a adultilor cu privire la drepturile si responsabilitatile specifice copiilor. Proiectul isi propune sa educe copiii in vederea constientizarii drepturilor lor, sa modifice mentalitatile si opiniile adultilor cu privire la copil si drepturile sale prin metoda de educatie de la egal la egal utilizata de voluntari, astfel incat sa sporeasca gradul de respectare a drepturilor copilului si, nu in ultimul rand, sa ofere copiilor si tinerilor posibilitatea participarii in programe si actiuni sociale.
Activitati:
-curs de formare formatori pentru voluntarii coordonatori din filialele Salvati Copiii
-traininguri specifice pentru voluntarii implicati in proiect, desfasurate in Municipiul Bucuresti si in celelelalte orase participante la proiect
-sesiuni de informare in scoli "de la egal la egal" pe tema drepturilor si responsabilitatilor copiilor,
Rezultate:
-18 000 de copii informati cu privire la drepturile lor
-210 scoli implicate la nivelul tarii
-450 de voluntari care au sustinut sesiunile de informare in scoli


| Date beneficiari
    -

| Rezultatele proiectului
    In fiecare an, copiii devin tot mai implicati, mai responsabili, mai interesati sa participe la luarea deciziilor care ii privesc si la promovarea propriilor interese. Activitatile pe care le dezvolta demonstreaza dorinta lor de schimbare, de imbunatatire a situatiei societatii per ansamblu, de identificare si promovare a unui sistem coerent de respectare a drepturilor omului si ale copilului in special. De altfel, se poate constata ca cei care au fost direct implicati in exercitarea propriilor drepturi sau cei care au fost informati sunt cei mai interesati sa dezvolte astfel de activitati si sa devina voluntari in cadrul organizatiei.

| Bugetul proiectului (in RON)
    48800

| Parteneri
    Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului; Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti

| Website-ul proiectului
    Nu exista un website al proiectului





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes