close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Drumul Care Unește Diaspora



| Organizator:
    
| Categorie:
    Educație și Învățământ
| Problema de fond
    Adresăm nevoia de proiecte emblematice accentuand cultura, traditia si spititualitatea ca piloni ai identității românești pentru românii de pretutindeni.
Proiectul este o premiera, prin coagularea bazata pe voluntariat a diasporei globale.
Aceasta nevoie de creare a unor branduri de țara majore, legate optimist de moștenirea naturala si culturala, a fost identificata de catre RUF prin consultările constante cu mediul asociativ, 10.400 de membri, 100 Founding Angels și 60 de asociații membre ai FORA (Federatia Organizatiilor Romano-Americane) care au contribuit de-a lungul timpului la sustinerea VT și 140 de membri ai Romanian Leaders for VT:
https://www.facebook.com/groups/1935426486836978
https://www.romanianunitedfund.org/lansarea_oficiala_raportul_monitorul_solidaritatii_romanilor_din_sua


| Scopul proiectului
    Scopul RUF este de a consolida și activa mediul asociativ românesc de pretutindeni în jurul unui mesaj despre valori identitare, inițiativa și optimism, cu obiective specifice:

Identificarea comunităților și pregătirea materialelor necesare
Coordonarea producției
Facilitarea înscrierii organizațiilor
Distribuția kiturilor
Sprijinirea vizibilității României și a partenerilor si beneficiarilor proiectului la nivel internațional
Atragerea participării active a românilor de pretutindeni


Drumul Care Unește Diaspora Drumul Care Unește Diaspora Drumul Care Unește Diaspora

| Aria geografica
    Echipa de coordonare se regaseste in Chicago, București și Madrid, iar campania și proiectul de fata au acoperire globală, în special în SUA și Europa.

| Rezumat
    Drumul Care Unește este o poveste identitară despre bogăția naturală, rurală și spirituală a României prin intermediul Via Transilvanica.
https://www.viatransilvanica.com/en/map/

RUF și VT au pus bazele unui program de parteneriat strategic încă din 2019. Traseul Via Transilvanica este un proiect socio-cultural strategic, un proiect de țară major ce pune România pe harta prin bogăția și unicitatea traseului . Spre deosebire de trasee similare ca Appalachian Trails sau Camino de Santiago, VT nu parcurge doar zone montane spectaculoase ori păduri virgine, ci mai ales zone locuite continuu de-a lungul istoriei, manastiri, sate și castele purtătoare de tradiții, cultură și spiritualitate. Tot în acest sens, VT vine și cu aportul propriu inovator și dătător de suflu cultural nou, fiind practic cea mai mare galerie de arta in aer liber a lumii – fiecare dintre cele 140 de borne de ardezie fiind opera câte unui artist sculptor din România și din străinătate.


Dincolo de turism rural sau de promovarea traditiilor, VT este o noua paradigma propusa romanilor, in care mostenirea naturala si culturala este subiectul unui proiect de management socio-cultural cu impact major in comunitatile rurale, cu o viziune de dezvoltare unitara, insa descentralizat, incurajand initiativa si punand la baza tuturor initiativelor valoarea, cultura si sustenabilitatea – propunandu-si sa devina nu doar un brand romanesc ci unul european si global.

In 2023, programul de parteneriat a luat forma proiectului Drumul Care Uneste Diaspora propunandu-si sa exinda retelele de romani de pretutindeni prin doua etape de activitati distincte dar coerente, consecutive:

Etapa Votului pentru VT la Premiile Europa Nostra

Etapa Kit-urilor de Promovare VT la nivel global


| Date beneficiari direcţi
    Categorii de public țintă / beneficiari direcți: număr și tip:
15000 public țintă atins în diaspora - voturi pentru VT la Premiile Europa Nostra
50 de organizații beneficiari ai kit-urilor VT


| Activitati
    Mobilizarea diasporei la votul pentru VT în cadrul competiției Europa Nostra: Atragerea participării diasporei prin rețele de voluntari proprii și asociate
Core team: 1 coordonator RUF, echipa RUF largita si voluntari
Coordonatori voluntari pe regiuni (SUA, Canada, UE, etc)
Grup de lucru online, prezentări, discuții zilnice
Aceasta prima etapa (A) a demonstrat puterii și capacității de voluntariat a diasporei atunci cand se unește în jurul unei cauze pozitive.
Design, Producție, Creare de rețele de voluntari pentru Distribuția a 60 de Kit-uri de Promovare VT în Diaspora
Coordonarea producției și diseminarea kiturilor
Facilitarea înscrierii organizațiilor și coordonarea logisticii.


| Rezultatele proiectului
    Rezultatele proiectului includ nu doar recunoașterea internațională și creșterea vizibilității Via Transilvanica, dar și consolidarea unei comunități globale de suporteri și voluntari.
Eficacitatea proiectului este dovedită prin atingerea obiectivelor sale, inclusiv promovarea cu succes a Via Transilvanica ca simbol al identității românești și creșterea vizibilității acesteia în rândul diasporei.
IMPACTUL major dpdv RUF vizează coagularea unei diaspore romanesti globale prin sute de “ambasadori” din rândul românilor de pretutindeni.
Peste 4.500.000 de romani estimati în zonele în care organizațiilor beneficiare de kituri
Peste 365 000 de urmăritori Facebook ai acestor organizații
Peste 2.400.000 de romani estimati în zona organizațiilor partenere în campania Europa Nostra
Peste 1.100.00 de urmăritori Facebook ai organizațiilor intrate în campania Europa Nostra
Peste 215.000 de persoane atinse prin campania SM diaspora
18 600 click-through la pagina proiectului de promovare
Drumul Care Uneste Diaspora este o premiera atat prin tema cat și prin amploare și impact.
Prima rețea din diaspora de susținere a unui candidaturi românești la un titlu internațional de top - Premiile Europa Nostra
Prima oara cand Diaspora se mobilizeaza pentru o cauza pozitiva concreta din Romania
Primul proiect de producție și design adresat și accesibil gratuit comunităților de voluntari din diaspora - kit-ul de promovare de brand VT prin care simultan România se vede reprezentată unitar vizual în peste 60 de locații din lume


| Bugetul
    246 LEI

| Parteneri
    Romanian United Foundation (RUF) - Tasuleasa Social, inițiator al traseului Via Transilvanica - Federation of Romanian American Organizations (FORA) și numeroase alte asociații din Diaspora - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

| Despre organizator
    Activitatea Romanian United Foundation a fost recunoscută de către comunitatea americana din Chicago prin acordarea titlul de Titan 100 in 2024. RUF este o organizație internațională de caritate înregistrată ca organizație nonprofit 501c3 în statul Illinois, cu misiunea de a coagula diaspora românească și de a crearea rețele de Thought Leadership, Educatie, Fundraising si Participare Publica in sprijinul Romaniei si al românilor de pretutindeni, prin campanii gobale, microgranturi, educatie si

| Website proiect
    https://www.romanianunitedfund.org/campaigns



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes