close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Our Big Day Out



| Organizator:
    Our Big Day Out
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    In Romania, peste 70.000 de copii cresc in centre de plasament.
Alti zeci de mii intr-o saracie mizera.
Copiii cu dizabilitati sunt subiectul lui ‘nu pot vedea asa ceva”.
Zeci de mii de batrani isi putrezesc ultimele clipe in aziluri, izolati si ignorati.

Cu totii au nevoie de ajutor concret, de confort material. Dar dincolo de asta exista si problemele umane - lupta zilnica cu abandonul, izolarea, singuratatea, frica si lipsa de afectiune.

Iar toate aceste probleme pot fi rezolvate exclusiv de catre oameni; prin prezenta, prin interactiunea cu ei si prin timpul pe care noi, cei norocosi sa avem vieti normale, il avem la dispozitie.

OBDO te invata sa donezi timp, afectiune, resurse, indemanare, relatii, aptitudini si intelegere.
OBDO este o actiune prin care omul capabil il intalneste pe cel nevoiasi, creand o relatie de lunga durata.


| Scopul proiectului
    CRESTEREA IMPLICARII CIVICE si mobilizarea unui numar cat mai mare de oameni pentru:

- organizarea unui Eveniment de 1 zi pentru 420 copii institutionalizati, incluzand: concerte, spectacole de magie si teatru, intalniri cu celebritati, statii de creatie, distractie, indemanare si mestesug.

- organizarea unei Caravane prin care vizitam 569 de batrani din aziluri si 77 de copii institutionalizati cu dizabilitati.

- strangerea de produse si pregatirea a 2.816 de cadouri de Craciun

- CREAREA SI MENTINEREA PE TERMEN LUNG A UNEI RELATII DIRECTE A VOLUNTARILOR CU COPIII SAU BATRANII INTALNITI


Our Big Day Out Our Big Day Out Our Big Day Out

| Aria geografica
     Bucuresti, Ilfov (Cernica, Vidra, Tancabesti, Domnesti, Popesti Leordeni); Covasna (Araci & Hetea), Alba (Intregalde), Dambovita (Vizuresti), Prahova (Baicoi, Ploiesti).

| Rezumat
    Educatia civica in Romania este deficitara. Simtul civic este inteles intr-un singur sens. De cele mai multe ori, implicarea sociala se rezuma la un SMS,un OP sau un obiect cumparat la o licitatie cu scop caritabil.

Dar exista intre noi multi oameni apti sa devina ei insisi Schimbarea, nu doar s-o finanteze. Trebuie sa trecem peste etapa in care doar le cerem si sa-i ajutam sa se implice direct in aceste probleme, astfel, interesul civic sa faca parte din cotidian.
OBDO se bazeaza pe umanitatea celor care stiu ca timpul, implicarea, prezenta si atentia lor sunt lucruri mult mai de pret pe care le pot darui celor aflati in dificultate. Voluntarii sunt expusi direct problemelor, invitati sa participe la rezolvarea lor si coordonati pe parcurs.
TRECEM ASTFEL DE GRANITELE UNUI ACT CARITABIL, CREAND O RELATIE DE LUNGA DURATA INTRE CEI NEVOIASI SI VOLUNTARI.

Sustinem atat copii institutionalizati si batrani din aziluri, cat si organizatii non-profit ce au in grija familii, batrani sau copii care traiesc in situatie de risc.
OBDO este o actiune fara promovare media, fara buget sau donatii in bani, bazata 100% pe sustinerea voluntarilor(racolarea se face de la om la om, interesul se creaza natural).
Toate cele necesare(bunuri, mijloace logistice) se acopera din contributiile noastre, ale voluntarilor sau se obtin de la cunostinte, prieteni si companii.

De Craciun,OBDO a mobilizat un grup de +330 de oameni care si-au dedicat de la o ora pana la 20 ore pe zi, pe parcusul a 13 zile pentru a strange +93.000 de produse cu care au pregatit 2.816 cadouri: 1.088 oferite personal si 1.728 prin organizatii non-profit.

Pe 15 dec. am organizat un Eveniment de o zi pentru 420 de copii institutionalizati la Balonul Copiilor(Herastrau) pe care l-am transformat in cel mai mare loc de joaca


| Date beneficiari
    - Ovidiu Ro a distribuit 600 de cadouri pentru copii si familii din Covasna(Araci & Hetea) si Vizuresti.
-Fundatiile Motivation, HabitatforHumanity, Hospice Casa Sperantei, Crucea Rosie, precum si Bisericile Dobroteasa, Flamanda si Sf.Treime au distribuit pachetele catre copiii, varstnicii si familiile pe care le au in grija si care traiesc in situatie de risc in Bucuresti si Ploiesti.
- Crucea Rosie a oferit asistenta medicala pe parcursul Evenimentului de la Balonul Copiilor.
- 10 copii de la Centrul de plasament Sfantul Iosif care au peste 14 ani si care au participat la editiile anterioare OBDO ca si beneficiari, de data aceasta au participat ca si voluntari, ajutand la organizarea evenimentului de la Balonul Copiilor.
- Cei peste 330 de voluntari au planificat, organizat si gasit toate resursele necesare pentru ca OBDO sa aiba loc.


| Rezultatele proiectului
    Approximativ 6.438 de ore donate de peste 330 de voluntari in 13 zile.

2.816 CADOURI DE CRACIUN (93.529 de produse donate de voluntari si companii; valoare: cca 322.322 lei) pentru:
* 676 COPII din 23 centre de plasament, din care 420 COPII (16 centre) au petrecut o zi la Evenimentul organizat la Balonul Copiilor distrandu-se cu:
- concerte: What’s Up, Dragos Chiru, Mamasita si Adda
- spectacole: magicieni, clovni, animatori, personaje din desene animate
- ateliere de modelaj (lut, plastilina, baloane), pictura, desen, colaje, stencils si indemanare manuala (crearea de bijuterii, decorarea de rame foto), origami, pop-up...
- jocuri interactive
- picturi pe fete, vata de zahar, popcorn, baloane de sapun, fotografii pe loc, Mos Craciun

*150 COPII si familii din jud. Alba (vizitati si personal de voluntarii ‘4 x 4’)

*569 VARSTNICI din 4 aziluri si 77 COPII din 3 institutii (vizitati si personal de catre voluntari).

*1.421 COPII si FAMILII in situatie de risc din 5 judete (vezi punctul II.4).

NECESAR LOGISTIC ACOPERIT 100% (valoare:cca 90.451 lei; vezi atasament “Donatii”)

In urma OBDO :
a) Lunar, 9 voluntari organizeaza in centrul Domnesti jocuri interactive dedicate creativitatii, dezvoltarii increderii in sine si gasirii identitatii.

b) Saptamanal, 4 voluntari doneaza 2 ore pentru meditatii cu 5 copii din 2 centre. Alti 10 voluntari au recrutat inca 7 oameni care doneaza intre o ora si 4 ore pe saptamana in acelasi scop.

c) Zeci voluntari continua sa viziteze copii institutionalizati si varstnici din aziluri si sa stranga lunar haine pentru acestia.


| Bugetul proiectului (in RON)
    0

| Parteneri
    COMPANIILE: Auchean, Avem si noi Super Eroi, Balonul Copiilor, Baneasa, Biborteni, Carrefour, Coty, Clown Party, Cristim, Delaco, Enola, Editura Literatura, Fan Courier, Fratelli, Fabrik, Golden Foods, HP, Heineken Romania, Intersnack, Ikea, LG Prod Com, Mai Mult Verde, Maresi, Otto Curier, P&G, Personaria, Quattro Stagioni, Scandia Foods, Starbucks, Strauss Romania, Studiourile Media Pro, Unilever, Scop Conf, Sister, Trupa lui Biluta, Tymbark, Lut Ars, Vip Car Best Service, Verdini, Vel Pitar, Wrigley, Whiteland, Xerox. ARTISTII: What’s Up, Adda, Mamasita, Dragos Chircu. PESTE 330 de Voluntari

| Website-ul proiectului
    www.obdo.ro & facebook.com/OurBigDayOut





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes