close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Ziua Actiunii United Way 2012



| Organizator:
    United Way Romania
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Voluntariatul este una dintre cele mai importante resurse ale unei comunitati si un mod real de a crea o legatura pe termen lung intre cei care pot sa ajute si cei care au nevoie de ajutor. United Way Romania organizeaza constant sesiuni de voluntariat in comunitate, in functie de nevoile persoanelor pe care le sprijina. Este o ocazie pentru voluntari nu doar de a face bine, ci si sa cunoasca oamenii pe care ii ajuta prin donatiile pe care le fac lunar si sa inteleaga impactul generozitatii lor.


| Scopul proiectului
    Scopul a fost marcarea zilei de 21 iunie, Ziua Actiunii United Way, cu ocazia implinirii a 125 de ani se existenta a organizatiei.
Obiectivele au fost:
- organizarea a cel putin 8 evenimente de voluntariat in Bucuresti, Cluj si Timisoara.
- implicarea a cel putin 50 de voluntari din companiile partenere.
- implicarea a cel putin 100 de beneficiari din familii defavorizate in activitati care sa le creasca stima de sine, accesul la educatie si la informatie.


Ziua Actiunii United Way 2012 Ziua Actiunii United Way 2012 Ziua Actiunii United Way 2012

| Aria geografica
    Bucuresti, Timisoara, Cluj

| Rezumat
    Ziua Internationala a Actiunii este sarbatorita de organizatiile United Way din 2008 – anul trecut au fost aproape 250.000 de beneficiari in intreaga lume si au participat 50 de companii multinationale. In 2012 s-au alaturat peste 220 de organizatii United Way din Statele Unite, Canada, Columbia, Africa de Sud, Franta, Rusia si Romania. Anul acesta, in mod special, marcheaza si cei 125 de ani de existenta si actiune ai United Way in toata lumea. Ziua de 21 iunie, a solstitiului de vara, este aleasa simbolic pentru ca e cea mai lunga zi din an, asa ca cei care aleg sa o petreaca in folosul comunitatii sunt cu atat mai generosi si mai altruisti.

Pentru Ziua Actiunii 2012, United Way Romania si 90 dintre voluntarii sai si-au petrecut ziua de 21 iunie cu tinerii cu dizabilitati, copiii din familii dezavantajate si persoanele suferinde sprijinite de fundatie. Voluntarii au organizat activitati potrivite nevoilor fiecarui grup de beneficiari si s-au ocupat ca fiecare sa se desfasoare bine.


| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    Calitatea vietii beneficiarilor implicati in ziua de voluntariat s-a imbunatatit prin faptul ca au avut acces la oportunitati de invatare si relaxare care altfel le-ar fi fost inaccesibile. Fie ca vorbim de un loc de joaca mai sigur, de prima vizita la muzeu sau prima excursie, toate evenimentele au avut impact major asupra vietii celor implicati. Voluntarii, la randul lor, au fost fericiti ca au putut aduce aceasta bucurie in viata beneficiarilor si, ca de fiecare data dupa evenimente, ne-au spus ca voluntariatul la United Way (in cazul lor fiind dublat si de donatii lunare) este un reality-check de care au nevoie si ei, si copiii lor.

| Bugetul proiectului (in RON)
    0

| Parteneri
    Companiile GlaxoSmithKline, Raiffeisen Bank, Hotel JW Marriott, Allianz-Tiriac, Accenture, Class IT, Raiffeisen Leasing, Freescale, Johnson Wax, Genpact si organizatiile neguvernamentale Scoala Rut – Fundatia Providenta, Asociatia Ana si Copiii, Asociatia Sf Ana, SOS Centru de Consiliere/ SOS Satele Copiilor Romania, Asociatia Valentina, Fundatia Sf Irina, Fundatia Joyo, ACSIS, Fundatia Chance for Life

| Website-ul proiectului
    www.unitedway.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes