close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Cainii nostri cauta Oameni!



| Organizator:
    Fundatia ROLDA
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Pornind de la ideea ca nevoia de a ne simti umani nu doar ne innobileaza dar ne ajuta sa continuam pentru noi si pentru cei la care tinem, pornind de la ideea ca nu putem astepta de la altii sa ne rezolve problemele de zi cu zi cu care ne confruntam, pornind de la ideea ca speranta pentru schimbare vine de la fiecare dintre noi dar poate cel mai mult, de la generatia tanara, pornind de la ideea ca cei care ajuta cainii fara stapan ajuta de fapt intreaga comunitate a aparut proiectul Cainii nostri cauta oameni.

| Scopul proiectului
    Cresterea numarului de voluntari internationali;
Cresterea numarului de voluntari locali;
Sensibilizarea populatiei rurale despre problema cainilor fara stapan si implicarea acesteia in rezolvarea problemelor sociale;
Activitati creative cu scop educativ;
Sensibilizarea opiniei internationale cu privire la problema cainilor fara stapan si promovarea activitatii Fundatiei ROLDA


Cainii nostri cauta Oameni! Cainii nostri cauta Oameni! Cainii nostri cauta Oameni!

| Aria geografica
    Galati

| Rezumat
    Programul de voluntariat international ROLDA a inceput in anul 2003, odata cu punerea in functiune a primului adapost privat pentru cainii abandonati si fara stapan, construit (la standarde moderne inca de pe atunci) in zona Galati. De-a lungul timpului, am fost vizitati de voluntari din Europa, USA si Australia. Pnetru a incuraja activitatile de voluntariat pe plan local, am invitat elevii Scolii Gimnaziale “Sfanta Cuvioasa Parascheva” Smardan impreuna cu profesorii lor sa viziteze adaposturile si sa se implice in diferite activitati creative, concursuri cu premii simbolice.

Subiectul cainilor comunitari naste pasiuni atat in tabara iubitorilor de animale cat si de partea adversa. In aceste dezbateri, multi aleg sa lase sentimentele sa vorbeasca. Nevoile comunitatii tebuie rezolvate cu actiuni, nu doar vorbe si cu responsabilitate. In lipsa unor masuri eficiente din partea autoritatilor, subiectul cainilor fara stapan devine dramatic.

Elevii Scolii Gimnaziale “Sfanta Cuvioasa Parascheva” Smardan au colectat fonduri pentru hrana cainilor din adapost dar totodata, au scos la vanzare online tablouri pictate sau desenate, obiecte artizanale create sub supravegherea profesorilor, au scris poezii si proza impresionante cu si despre cateii pe care ii au in grija, la curte la tara sau pe care si-ar dori sa-i ajute.
Resursele uriase de imaginatie, inspiratie, devotament si compasiune pe care un copil le daruieste dezinteresat in favoarea unui proiect de interes public sunt in masura sa aduca speranta chiar si in privinta unui subiect sensibil, care starneste controverse puternice in plan national.




| Date beneficiari
    Elevii Scolii Gimnaziale “Sfanta Cuvioasa Parascheva” Smardan au colectat fonduri pentru hrana cainilor din adapost, au vizitat adaposturile, au organizat concursuri in cadrul carora au fost premiate cele mai frumoase desene, picturi, creatii literare.
Elevii Scolii Gimnaziale “Sfanta Cuvioasa Parascheva” Smardan au creat bratari pe care le-au oferit Fundatiei ROLDA pentru a fi scoase la licitatie si transformate in fonduri pentru continuarea activitatii de zi cu zi.
Voluntarii internationali organizeaza evenimente publice precum:
- Galerie de arta - Expozitie cu vanzare - cu tablouri create de catre o iubitoare de animale care a pictat toti cainii adoptati in Elvetia.
Delegatii din Norvegia si Elvetia au vizitat reprezentanti ai Ambasadelor acestor tari pentru a promova activitatea Fundatiei ROLDA.


| Rezultatele proiectului
    Urmare a vizitei elevilor de la Scoala Gimnaziala “Sfanta Cuvioasa Parascheva” Smardan, au fost organizate mai multe concursuri cu tematica diversa pentru a sprijini activitatea Fundatie ROLDA.
Urmare a vizitei voluntarilor din Elvetia au aparut cateva articole in presa elvetiana, comunitatea de acolo a fost informata despre activitatea fundatiei noastre si a crescut numarul adoptiilor.


| Bugetul proiectului (in RON)
    1000

| Parteneri
    Association ROLDA Suisse, ROLDA Gatehunder fra Romania, Scoala Gimnaziala “Sfanta Cuvioasa Parascheva” Smardan

| Website-ul proiectului
    http://www.rolda.org





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes