close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Plaja si Mare pentru Toti



| Organizator:
    Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Statisticile arata ca 30-35% din populatia Europei are probleme de mobilitate permanente sau temporare. Ca in Romania 700.000 de oameni sunt persoane cu dizabilitati si ca in Constanta sunt 22.000 de oameni cu nevoi speciale.
Lucram pentru a aduce un aport frumos comunitatii din care facem parte, iar printre voluntarii asociatiei se regasesc si oameni cu dizabilitati. Suntem constienti de dificultatile de accesibilizare cu care se confrunta acesti oameni, lucru care ne-a motivat sa imbunatatim acest sector si sa le aducem bucurie.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este de a rezolva problemele de accesibilitate la plaja si mare ale persoanelor cu dizabilitati.
Obiectivele:
- De a usura accesul pe plaja prin construirea unei rampe si drum de acces pana aproape de mare
-Achizitionarea de scaune flotabile pentru a intra in mare in siguranta si a reduce orice risc.
-Achizitionarea de sezlenguri speciale, adaptate nevoilor lor.


Plaja si Mare pentru Toti Plaja si Mare pentru Toti Plaja si Mare pentru Toti

| Aria geografica
    Mamaia/Constanta

| Rezumat
    Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta a deschis pe data de 9 august, prima plaja din Romania pentru persoanele cu dizabilitati, la Pupa Beach in Mamaia. Proiectul pilot „Plaja si mare pentru Toti” si-a propus sa ofere posibilitatea persoanelor aflate in scaun rulant sau cu probleme de mobilitate sa se bucure de beneficiile plajei si sa faca baie în apa marii fara niciun risc, oferindu-le în premiera trei utilaje flotabile Mobi-Chairs, sase sezlonguri adaptate nevoilor acestora, umbrele de soare, acces pe plaja pana la portiunea amenajata, rampa si toalete ecologice pentru persoanele cu dizabilitati.
Inca din prima zi, proiectul a adus la plaja persoane cu dizabilitati aflate in scaune rulante din orasul Constanta si din judet, care nu mai facusera o baie in mare de zeci de ani. Bucuria a fost imensa, iar dupa ce posturile TV au difuzat stirea despre plaja accesibilizata, oameni din toata tara au inceput sa vina la Pupa Beach ca sa foloseasca facilitatile oferite in mod gratuit de Asociatie.
Este stiut faptul ca persoanele in scaun rulant nu pot intra pe plaja întrucat rotile scaunelor se impotmolesc in nisip, iar a intra in mare sustinuti in brate de un insotitor este nu numai riscant, dar si foarte dificil de realizat cand persoana imobilizata are o greutate mare.


| Date beneficiari
    300 oameni cu dizabilitati, asistentii lor

| Date beneficiari
    voluntari, angajati ai plajei, turistii veniti pe litoral

| Activitati
    Plecand de la ideea de a accesibiliza o portiune de plaja pentru oamenii cu deficiente locomotorii, am pornit strangerea de fonduri pentru a achizitiona scaunele flotabile. Am cautat un operator de plaja care sa simpatizeze cu proiectul nostru si am gasit.. la Pupa Beach. Cu banii stransi, am reusit sa cumparam: 3 scaune Mobi-chairs, sezlonguri speciale si umbrele. Pana la inchiderea sezonului estival, un voluntar al asociatiei a fost prezent pe plaja pentru a ajuta cu informatii despre utilizare sau atunci cand este nevoie pentru a usura intrarea in apa a oamenilor veniti la plaja.

| Rezultatele proiectului
    Mai jos, gasiti scrisa in ghilimele, recenzia doamnei Rodica Huma (beneficiar), primita pe pagina de facebook.
"Va multumesc pentru oportunitatea oferita de a folosi gratuit scaunele speciale pentru plaja. Fericirea se regaseste uneori în lucrurile aparent mici. Cei care se deplaseaza in scaun rulant vor intelege ce inseamna sa folosesti un scaun cu roti ce nu se mai afunda in nisip, sa poti intra si iesi cu usurinta din mare... Cei care au inventat acest scaun si, mai ales, cei care, cu eforturi numai de ei stiute, l-au oferit gratuit cu generozitate celorlalti merita un mare premiu. Nu stiu cum v-as putea rasplati pentru starea de bine, de normalitate, de buna dispozitie si pentru certitudinea ca au devenit accesibile experiente care altadata erau istovitoare. Va multumesc din suflet si doresc sa primiti inmiita energia pozitiva pe care o daruiti celor din jur! Succes in continuare!"




| Bugetul
    32,500

| Parteneri
     M24Seven Europe; RAPTronic , RAP Development ; RAP Instal ; Petroterm SRL ; Sorla ; Dobre si Fiii ; AQUA Carpatica

| Website proiect
    www.ipv-ong.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes