close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi



| Organizator:
    ShoeBox - Cadoul din Cutia de Pantofi
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Totul a pornit in familie, in 2007. Incercam impreuna cu sotia sa il invatam pe Luca, pe atunci singurul nostru copil, sa imparta din jucariile, hainutele si dulciurile lui cu copiii saraci si orfani din vecini. Am preluat denumirea de la tipul de proiecte shoebox prin care si noi, imediat dupa revolutie, primeam cutii de pantofi frumos ambalate, pline cu bunatati, si asa a inceput. Astazi avem 216 locatii in 96 orase din 13 tari.

| Scopul proiectului
    Nu am avut niciodata scopuri cantitative, am dorit, in fiecare an, sa ajutam cat mai multi copii defavorizati.

ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi

| Aria geografica
    96 orase si 216 centre de colectare din 13 tari

| Rezumat
    Inceputa in 2007 in familie, ca sa-l invatam pe baiatul nostru sa imparta din jucariile si hainutele lui cu alti copii, mai saraci din bloc, dusa apoi la zona orasului Cluj Napoca (faceam “reclama” pe status de yahoo messenger si grupuri de mail), pentru ca in 2013 sa fi adunat deja 30.669 de cutii, de la romanii din 8 tari, 66 de orase si 107 centre de colectare, proiectul ShoeBox reprezinta o incercare minuscula de a face lumea un loc mai frumos. In fiecare an, in preajma sarbatorilor de Craciun, vrem sa punem un zambet pe chipurile a zeci de mii de copii sarmani din orasele in care locuim.

ShoeBox NU este Mos Craciun, reni si alte fiinte magice, ci este despre oameni care ajuta alti oameni, despre altruism si compasiune.

Daca deschidem bine ochii o sa gasim la fiecare colt de strada un copil sau adolescent singur, flamand, infrigurat si parasit. Nu salvam lumea cu o cutie de pantofi umpluta cu dulciuri si alte lucruri, dar vom invata, in timp, sa ne gandim la ceea ce avem si nu le ceea ce ne mai dorim. Vom invata sa pretuim perna pe care ne odihnim capul seara sau pe fularul de la gat. Vom invata sa radem vietii in fata si sa apucam cu amandoua mainile de viitorul nostru.

Experienta ShoeBox este pentru mine o lectie de viata, repetitiva, consecventa si indubitabila ca romanii sunt minunati! Dupa revolutia din ’89, ani la randul am primit “ajutoare” de prin tot felul de tari. Ne miram cum de le pasa la strainii acestia, care traiesc la mare departare de noi, de soarta celor care traim in Romania. Am ajuns sa gandesc acum ca daca nu dau celui de langa mine, ajung sa fiu sarac cu buzunarele pline cu bani si acru, avand camara plina de miere.

Dar din dar se face raiul spune zicala si eu zic cutie din cutie se schimba realitatea unui copil sarman, in prag de Craciun.


| Date beneficiari
    nu, doar recipienti

| Rezultatele proiectului
    Fiecare copil primeste cate o cutie de pantofi, frumos ambalata, in care se gasesc obiecte de igiena, imbracaminte, rechizite scolare (potrivite varstei), dulciuri etc.
Am avut gradual un suport din ce in ce mai mare. Ultima editie a cuprins 96 de orase din 13 tari si 216 de centre de colectare publice (in plus fata de cele 180 de centre private - in interiorul sediilor de firme sau alte institutii care nu pot permite acces public si au adunat intern, de la angakati).
Proiectul are o anvergura spectaculoasa, fiind subiect de stiri la toate televiziunile si beneficiind de timp de emisie larg acordat, gratuit. Niciodata nu am platit nici un leu pentru reclama/PR.


| Bugetul proiectului (in RON)
    0

| Parteneri
    216 centre de colectare individuale (nu exista parteneri institutionalizati)

| Website-ul proiectului
    http://www.shoebox.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes