close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Gala Voluntariatului in Judetul Alba



| Organizator:
    Centrul Judetean de Voluntariat Alba
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    De mai bine de 2 ani dorim sa creem acest eveniment care datorita unei lipse acute de recunoastere publice a voluntariatului ca o valoare a societatii civile, voluntariatul fiind considerat ,,munca comunista”, datorita lipsei de interes din partea autoritatilor locale si judetene de a recunoaste meritele celor care isi rapesc din timpul lor pentru altii pentru a creea o lume mai buna am considerat ca este responsabilitatea noastra ca Centrul Judetean de Voluntariat Alba –membru VOLUM (Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania) sa organizam un astfel de eveniment care sa combata lipsurile mentionate anterior. Munca de ,,voluntar" fiind in sfarsit gratulata de intreaga societate civila.

| Scopul proiectului
    
Scopul Galei Voluntarilor din Județul Alba este de a creea un eveniment judetean dedicat recunoasterii voluntarilor, proiectelor de voluntariat si a coordonatorilor de voluntari eveniment ce marcheaza încununarea activitatilor de voluntariat organizate in judetul nostru in anul 2012. Obiective: promovarea si recunoasterea voluntariatului ca o valoare in judetul Alba, recunoasterea meritelor in public a voluntarilor care isi dedica timpul lor pentru diferite cause.


Gala Voluntariatului in Judetul Alba Gala Voluntariatului in Judetul Alba Gala Voluntariatului in Judetul Alba

| Aria geografica
    Judetul Alba- municipiul Alba Iulia

| Rezumat
    Gala Voluntarilor este un eveniment judetean dedicat recunoasterii voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari. Gala Voluntarilor are rolul de a aduce voluntarii, proiectele de voluntariat si coordonatorii de voluntari in atentia publicului larg si a mass-mediei pentru a ridica profilul voluntariatului in judetul Alba si a oferi o binemeritată recunoastere publică oamenilor care isi dăruiesc timpul, energia si abilitătile lor pentru a-si dezvolta comunitătile. Gala cuprinde 13 sectiuni (8 pentru voluntari, 4 pentru proiecte de voluntariat si 1 pentru coordonatorul de voluntari) iar câstigătorii vor fi premiati: Premiul I va consta dintr-un schimb de experientă la Agentia de Voluntariat din Bremen (Germania) pe durata a 10 zile. Premiul II il reprezintă participarea la un curs de 3 zile pe tema „Comunicare”, ce se va desfăsura la Arieseni, iar premiul III constă din participarea la un curs intensiv de o zi cu tema „Public speaking”, ce se va desfăsura la Ampoita. La acest eveniment s-au inscris 21 de voluntari 17 proiecte 6 coordonatori in total 44 de aplicatii. Proiectul se adresează ong-urilor, institutiilor publice dar si companiilor care au voluntari respectiv proiecte de voluntariat, eveniment ce a avut loc pe 11 decembrie intr-un cadru festiv la restaurant Mercur din Alba Iulia.
Datorită unui lobby puternic facut de catre Centrul Judetean de Voluntariat prin proiectul Gala Voluntarilor, eveniment de recunoastere a voluntariatului in judetul Alba am reusit sa sensibilizam autoritatile locale in vederea sustinerii unor programe de voluntariat (gen Saptamana Nationala a Voluntariatului) si crearea unui forum al ong-urilor din municipiul Alba Iulia, lucru inedit pentru orasul nostru.



| Date beneficiari
    -

| Rezultatele proiectului
    Datorită unui lobby puternic facut de catre Centrul Judetean de Voluntariat prin proiectul Gala Voluntarilor, eveniment de recunoastere a voluntariatului in judetul Alba am reusit sa sensibilizam autoritatile locale in vederea sustinerii constante (atat financiar cat si in natura) a unor programe de voluntariat (gen Saptamana Nationala a Voluntariatului) si crearea unui forum al ong-urilor din municipiul Alba Iulia, lucru inedit pentru orasul nostru.
13 voluntari beneficiaza de un schimb de experienta la Agentia de Voluntariat din Bremen (Germania) pe durata a 10 zile. 13 voluntari vor participa la un curs de 3 zile pe tema „Comunicare”, la Arieseni, si 13 voluntari vor participa la un curs intensiv de o zi cu tema „Public speaking”, ce se va desfăsura la Ampoita. In total 39 de voluntari o sa beneficieze direct de acest proiect iar munca lor de voluntari o sa fie in sfarsit recunoscuta.
Foarte multi tineri si nu numai s-au inscris in diverse ong-uri ca voluntari in urma campaniei puternice din mass media ( noi Centrul Judetean de Voluntariat avem 30 de noi voluntari care au fost impresionati de ce facem noi pentru acest domeniu in curs de dezvoltare in judetul Alba)


| Bugetul proiectului (in RON)
    8320

| Parteneri
    Federatia VOLUM(Federatia Organizatiilor care Sprija Dezvoltarea Voluntariatului in Romania),Primaria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Judetean Alba,Inspectoratul Scolar Judetean Alba

| Website-ul proiectului
    www.cjvalba.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes