close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Ziua Actiunii United Way 2013



| Organizator:
    United Way Romania
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Actiunea United Way a fost un raspuns la o nevoie reala: copiii dezavantajati din proiectele noastre sunt lipsiti de posibilitati educationale, parintii asigurandu-le cu greu hrana zilnica. Un pachet cu rechizite a venit ca o completare fireasca pentru a prelungi asistenta educationala si pe perioada vacantei de vara. La fel, restul activitatilor, de renovare a unui centru de zi sau a amenajarii unui spatiu verde de joaca au fost o nevoie pe care voluntarii au fost incantati sa o poata rezolva. Pentru copiii din familii dezavantajate si copiii cu dizabilitati, o iesire in comunitate, in natura este o sarbatoare si o nevoie pe care parintii nu o pot acoperi de cele mai multe ori, acestia reusind cu greu sa acopere nevoile de baza ale copiilor lor ( hrana, tratamente medicale) .

| Scopul proiectului
    Am adus impreuna voluntari si beneficiari pentru a aplica principiul Live United ca mod de viata ce cuprinde toti membrii unei comunitati; atat pe cei care au nevoie de ajutor dar si pe cei care-l pot acorda. Ne-am propus sa colectam cat mai multe pachete educationale pentru a-i ajuta pe copiii dezavantajati dar sa le oferim si activitati educativ – recreative: vizite la muzeu, la zoo, activitati de socializare; nevoi pe care parintii nu le pot acoperi din cauza dificultatilor financiare cu care se confrunta. A fost solutia pentru ca acesti copii sa poata progresa si pe perioada vacantei.

Ziua Actiunii United Way 2013 Ziua Actiunii United Way 2013 Ziua Actiunii United Way 2013

| Aria geografica
    Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara

| Rezumat
    United Way Romania a ales pentru 2013 sa mobilizeze voluntarii intr-o Zi a Actiunii dedicata educatiei. Cele mai recente date ne aratau ca 41,4 % dintre romani traiesc sub limita saraciei si ca doar 33 % dintre cei mai saraci copii termina ciclul gimnazial, comparativ cu 95,5 dintre copiii care vin din familii cu venituri mai mari. Iar cum rata abandonului scolar a ajuns deja la 17% iar cei mai supusi riscului de abandon scolar sunt copiii cu dizabilitati si copiii din familii dezavantajate, United Way a inceput sa ia masuri pentru remedierea acestor tendinte negative. Astfel, ne-am concentrat in ultimii ani eforturile pentru ajutarea copiilor din familii dezavantajate prin includerea lor in programe de tip after-school care ofera o masa calda si ajutor la lectii din partea specialistilor in educatie sau a voluntarilor. Si pentru ca luna iunie 2013 a marcat incheierea unui an scolar, urmand ca majoritatea copiilor din familii dezavantajate sa ramana fara sprijin educational pe perioada celor 3 luni de vacanta de vara, am mobilizat un numar de 747 de voluntari. 630 dintre ei, din 17 companii partenere United Way au colectat peste 1.000 de pachete educationale (rechizite si carti) care au fost oferite copiilor iar alti 117 voluntari au participat la activitati de renovare in Bucuresti in centre de zi sau au participat la activitati educativ-recreative, insotind copiii in vizite muzee. La Cluj voluntarii au facut o iesire la zoo cu 20 de copii cu dizabilitati neuromotorii iar la Timisoara au amenajat spatiul verde apartinand unui centru de zi pentru copii dezavantajati. A fost o sarbatoare a voluntariatului si a spiritului comunitar prin care le-am oferit partenerilor nostri ocazia sa puna in aplicare indemnurile United Way: “Doneaza. Fii voluntar. Actioneaza.”

| Date beneficiari
    Un numar de 150 copii din totalul de 1.150 de beneficiari au participat la activitati de socializare si socio-educative cu voluntarii. Copiilor le-au placut vizitele la muzeu sau zoo si au invatat lucruri noi cu ajutorul adultilor care i-au insotit. Mesajul pe care am dorit sa-l transmitem copiilor a fost acela ca educatia te poate ajuta sa reusesti. Voluntarii nostri sunt profesionisti cu experienta, angajati ai companiilor partenere care au incurajat copiii sa invete bine si sa-si doreasca sa afle lucruri noi despre tot ce-i inconjoara.

| Rezultatele proiectului
    747 de voluntari din Bucuresti Cluj si Timisoara au participat la activitatile de voluntariat pe 21 iunie 2013; Au fost oferite 1.100 de ore de voluntariat in beneficiul comunitatii; 1.000 de copii au primit kit-uri educationale; 150 de copii dintre ei au participat la activitati recreative si de socializare; 3 comunitati au beneficiat simultan de munca voluntarilor United Way. Din totalul de 747 voluntari, 117 s-au mobilizat in activitati alaturi de beneficiari. Astfel, 40 de voluntari Citi impreuna cu prietenii lor au renovat un centru de tip after-school al Asociatiei Valentina care are ca beneficiari 60 de copii proveniti din familii monoparentale. Tot la Bucuresti, 50 de voluntari GlaxoSmithKline impreuna cu copiii, au vizitat muzeul Antipa, Gradina Botanica si Zoo iar apoi au luat masa impreuna. La Cluj voluntarii de la GlaxoSmithKline au insotit un grup de copii cu dizabilitati neuro-motorii in vizita la zooparcul „Moara de Vant”iar voluntarii Genpact Cluj, i-au vizitat pe copiii proveniti din familii monoparentale care beneficiaza de ingrijire si educatie la un centru de zi, s-au jucat impreuna si le-au daruit copiilor fructe si alte bunatati. La Timisoara, voluntarii de la GlaxoSmithKline au amenajat spatiul de joaca si relaxare al copiilor dintr-un centru de zi pentru 20 de copii din familii afectate de saracie care participa zilnic la activitati educationale si primesc o masa calda prin proiectul sustinut de United Way.

| Bugetul proiectului (in RON)
    0,00

| Parteneri
    Accenture, Achieve Global, Allianz Tiriac, Arobs Transilvania Software, BNP Leasing Solutions, CMS Cameron McKenna, DLA Piper, Electronic Arts, Eli Lilly, Genpact Cluj, GlaxoSmithKline, JW Marriott, Kinstellar, Metro Cash & Carry, Raiffeisen Bank, Romtelecom

| Website-ul proiectului
    www.unitedway.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes