close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



AGORA



| Organizator:
    
| Sectiune:
    Proiecte realizate cu implicarea Voluntarilor
| Problema de fond
    Beneficiarii,sau mai bine zis comunitatea noastră, căci am reușit să formăm o comunitate unită în care ne sprijinim unul pe altul,dezbatem diferite subiecte,au responsabilitatea lor. Care este aceasta?Păi,să nu mai lase pe ceilalți să aleagă pentru ei,să facă un pas în față și să se exprime.Ne bucurăm să aducem mai aproape de noi și Europa un număr mai mare de oameni dornici de a vota și de voluntari care vor să se implice în procesul de informare a populației.Am organizat sesiuni de giveaway pentru urmaritorii contului nostru de instagram,devenind astfel mai aproape de noi si de proiect.



| Acoperire
    Tema abordată a fost aleasă în urma unui sondaj realizat de către grupul E.P.A.S al liceului, un sondaj în urma căruia s-a constatat faptul că tinerii din comunitatea locală își doresc să afle cât mai multe despre Uniunea Europeană și valorile acesteia. Lipsa unei materii școlare sau a unor centre de informare bazate pe studiul Uniunii Europene, a votului, valorilor și oportunitățile pe care ni le oferă această alianță, ne-a determinat să facem o schimbare! Așadar, am realizat în timp un spațiu virtual (AGORA) în care am adunat prezentări și studii verificate despre UE care să vină în sprijinul celor care doresc să afle mai multe și să fie la curent cu ce este nou. De la un blog pedagogic cu materiale realizate de echipa noastra am ajuns la crearea unui spațiu virtual ce oferă o experienta imersiva de învățare. Pentru a aduce UE mai aproape de tineri, am transformat centrul virtual în unul fizic în incinta liceului din Năvodari, unde am pus la dispoziția elevilor pliante, cărți și alte materiale atât în variantă digitală cât și fizică, realizate de noi și personalizate în așa fel încât să stârnească interesul.


| Rezumat
    Cum am menționat mai sus,acest proiect a fost destinat tinerilor,dar am adus mai aproape de noi și vârste care sunt sub sau peste acest prag.Preponderent,beneficiarii sunt din Năvodari,însă avem plăcerea să îi avem alături și pe cei din celelalte județe ale României,dar și din afara țării!
Ne-am făcut cunoscuți prin participarea la concursuri importante(MadeFOREurope,Lider European)dar și prin oportunitățile pe care le-am avut ca și ambasadori juniori ai PE(vizite la Bruxelles,Strasbourg,Caravana Dobrogei,Vizite în școli și licee).Am simțit că nu este suficient,așa că am intervenit în mediul rural,în satele din apropierea noastră și am răspândit în școli,locuințe în care am fost primiți, instituții și magazine DE CE SĂ NE IMPLICĂM,CAT DE IMPORTANT ESTE OMUL ÎN SOCIETATEA EUROPEANĂ.Ne-am bucurat că am putut schimbat percepția unora.


| Date beneficiari direcţi
    Rezultatele nu au fost încă de la început vizibile, însă cu multă muncă și perseverență totul se contura iar răsplata era din ce în ce mai mare! Tineri care au înțeles că votul este important, persoane care au învățat că nu există doar campanii învelite în promisiuni false, copii care au ales să se implice, care au spus DA la o schimbare.Ne-am dorit înainte de toate să schimbăm percepția celor sătui de promisiuni false, furt, mai exact să le câștigăm încrederea. Nu a fost ușor deoarece omul are dreptul la părere, însă are dreptul și la informații adecvate! Unora le-am câștigat încrederea, altora nu. Mesajul nostru a ajuns la urechile multor oameni. Cum? Ne-am folosit de rețelele de socializare, am împărțit pliante pe stradă și am distribuit în masă link-urile de acces. Am creat chiar și un panou informativ în liceu, mereu actualizat cu activitatea noastră și noi știri Europene. AGORA reprezintă pentru noi un proiect durabil, sustenabil și reușit!


| Activitati
    Parcursul acestui proiect este unul amplu.Încă de la început am contopit un program de activitate cu ajutorul căruia am creat materiale pentru centrul AGORA.Bineînțeles că începutul a fost mai greu, materialele nu erau prea reușite, iar prezentările noastre nu starneau prea mare interes. Războiul dintre Ucraina și Rusia a reprezentat un subiect de dezbatere și negocieri, un pretext asupra căruia am căutat soluții care ar putea sfârși acest război.Am căutat argumente pro și contra din punct de vedere al aderării Ucrainei în UE.Tratând aceste de interes și observând de fiecare dată ce îi atrage pe cei din grupul țintă, am început să „evadăm” din liceu și să ducem asta la nivel județean, mergând în alte unități de învățământ.Am atins și aici un obiectiv considerabil de participanți.Centrul nostru online a devenit tot mai bogat în informații și prezentări, așa că ne-am gândit să ridicăm ștacheta și să ducem asta la un alt nivel! De asemenea, colegii din echipa E.P.A.S din clasa a 11-a și-au invitat colegii din clasa a 11-a U și au participat la concursul “ DEMOCRACY AS PART OF EU’S DNA” organizat de Authority for European Political Parties and European Political Foundations, clasandu-se in top 5.Acum avem un orizont larg din punct de vedere al informațiilor, un public numeros și am reușit să ne remarcăm și în afara granițelor noastre!O creștere a obiectivului inițial a reprezentat pentru noi un plus de siguranță de a merge mai departe, așa că am împrumutat o pereche de ochelari OCULUS și am adus virtualul în realitate.Am lăsat elevi, profesori, persoane dornice de noi experiențe să pășească la propriu în AGORA.Proiectul nostru este în continuă desfășurare și dezvoltare, aducând cât mai mulți oameni alături de noi!

| Despre voluntari
    Bugetul proiectului a constat în mult timp dedicat în realizarea materialelor. Am investit zero lei, tipărirea materialelor și spațiul de lucru fiind oferit de liceul nostru. Costul deplasărilor la concursuri, expoziții a fost asigurat din banii proprii, însă nu considerăm asta o investiție ci o sustinere proprie!Cu timpul ne dorim să achiziționăm aparatură performantă pentru a crea filmulețe mult mai calitative, ochelari VR pentru a nu mai fi nevoiți să împrumutăm, microfoane și lavaliere pentru că ne dorim o emisiune a noastră. LEI

| Rezultatele proiectului
    Fără ajutorul rețelelor de socializare nu am fi reușit să ajungem la urechile tuturor! Am creat un blog în care am postat întreaga activitate EPAS, pagini de instagram, facebook, youTube. Deși numărul de urmăritori nu este mare, informațiile noastre sunt distribuite de utilizatorii noștrii frecvenți.


| Parteneri
    Scopul implementării acestui proiect a fost de a îndeplinii dorința celor pasionați și curioși în ceea ce privește UE prin punerea la dispoziție a tot ce le este necesar în procesul lor de documentare. Am îmbrățișat cu drag această idee, deoarece dorim ca cetățenii să fie informați despre drepturile si obligațiile lor.Obiectivele noastre s-au bazat pe distribuire de informații, acțiuni de informare și ateliere cu caracter informativ despre activitatea Uniunii Europene și impactul ei asupra populației.Publicul nostru este larg, cu varste cuprinse intre 16-30,dar intervalul s-a marit (12-50+).

| Despre organizator
    Nu a fost cazul.


| Website proiect
    



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes