close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine. 

Participanti & ProiecteMagiCAMP, tabara copiilor diagnosticati cu cancer| Organizator:
    Asociatia MagiCAMP
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Motorul aparitiei taberelor MagiCAMP, pentru copiii diagnosticati cu cancer, a fost nevoia acuta ca micii pacienti sa isi recapete o parte din ceea ce boala le-a rapit: copilaria. Deseori, singura aventura pe care ei o cunosc este drumul intre casa si spital si, daca sanatatea le permite, mersul la scoala. Pentru multi dintre copiii cu afectiuni oncologice, afectiuni aflate uneori in stadii avansate sau terminale ale bolii, taberele MagiCAMP sunt singurele in care pot merge sau vor fi mers vreodata. Starea de sanatate nu le permite sa mearga intr-o tabara normala si sa se bucure, ca orice pusti de varsta lor, lucru care ii izoleaza si ii face neincrezatori in ei insisi, dependenti de cei din jur, retrasi si lipsiti de abilitati sociale.

| Scopul proiectului
    Taberele de vara MagiCAMP au ca scop reintegrarea sociala a copiilor diagnosticati cu cancer, deseori respinsi de o societate care nu stie ce sa faca cu ei, redarea increderii in ei insisi a copiilor, a independentei fizice si emotionale, cresterea stimei de sine si a puterii de a lupta cu o boala teribila. Obiectivele noastre sunt identificarea nevoilor reale ale acestor copii si ale familiilor lor, pentru un impact pozitiv cat mai mare, si dezvoltarea de programe pe tot parcursul anului.

MagiCAMP, tabara copiilor diagnosticati cu cancer MagiCAMP, tabara copiilor diagnosticati cu cancer MagiCAMP, tabara copiilor diagnosticati cu cancer

| Aria geografica
    Bucuresti, Vrancea, Dambovita, Constanta, Tulcea, Suceava, Brasov, Iasi, Arges

| Rezumat
    MagiCAMP e tabara speciala pentru copiii diagnosticati cu cancer, fie ca au invins sau inca lupta impotriva bolii, sub discreta supraveghere a medicilor oncopediatri. In 2014 tabara si-a deschis portile pentru 31 de copii, in 2015 pentru 82, urmand ca, in 2016, peste 120 de copii sa beneficieze de programele noastre.
Pentru copil si pentru familia lui, cancerul inseamna o schimbare radicala a stilului de viata, o redefinire la 180 de grade a provocarilor pe care le au de trecut. Intreaga atentie si toate resursele se indreapta asupra copilului bolnav si supravietuirii acestuia. Timpul petrecut in familie, bucuria, joaca, toate sunt inlocuite de radioterapie, chimioterapie, consultatii, investigatii, proceduri medicale dureroase. Sarbatorile, zilele de nastere ale membrilor familiei trec fara a mai fi marcate in vreun fel. Concediile nu mai exista, exista doar internari. Nu mai exista excursii, exista drumuri intre spitale.
Fata de tot acest greu, noi credem ca primul lucru pe care putem si suntem datori sa il recastigam pentru acesti copii este joaca. “Joaca la greu” - motto-ul nostru.
La MagiCAMP, lucrurile sunt simple: timp de o saptamana, toate sunt lasate la o parte pentru a face loc unei tone de joaca - muzica, dans, tir cu arcul, spectacole de magie, parc de aventura in padure, calarie, teatru, vizite surpriza ale starurilor, piscina, spectacole, tiroliana, foc de tabara si toate “nebuniile” pe care copiii vor sa le faca, totul pregatit minutios si discret supravegheat de entertaineri profesionisti, de voluntari special pregatiti si de psihologi si, desigur, de medicii curanti ai micilor pacienţi. Specialiştii numesc ceea ce se intampla in MagiCAMP recreere terapeutică.
Totul este gratuit pentru copii.


| Date beneficiari
    85 de copii cu afectiuni oncologice, cu varste intre 6 si 16 ani, care au redescoperit ce inseamna copilaria si joaca. Fie si la greu.

| Date beneficiari
    Peste 1000 de beneficiari indirecti. Familiile copiilor diagnosticati cu cancer, parintii, fratii si bunicii micilor pacienti, pusi in situatii imposibil de imaginat. Diagnosticarea cu cancer schimba complet paradigma unei familii, al carei ritm este exact cel al copilului bolnav. Familiile nu mai pot asigura de multe ori lucruri elementare pentru viata de zi cu zi, ceea ce pune o presiune enorma pe adulti si ii impiedica pe copii sa isi traiasca copilaria.

| Activitati
    #Realizarea de parteneriate pe termen mediu si lung cu parteneri precum Kaufland, Vodafone, Lidl, Weber, in vederea implementarii proiectului
#Crearea unei comunitati de voluntari in jurul copiilor care sa fie in permanenta legatura cu copilul si familia lui, “racordat” la nevoile lui, si care il sustina, in toate modurile posibile, pe tot parcursul tratamentului si in procesul de recuperare, fizica si psihica
#Selectarea si pregatirea voluntarilor atat pentru taberele de vara, cat si pentru celelalte proiecte MagiCAMP
#Realizarea de programe special gandite pentru – si cu – copiii cu afectiuni oncologice
#Colaborarea cu medicii oncopediatri din toata tara pentru identificarea nevoilor medicale ale copiilor si sustinerea lor pe tot parcursul proceselor medicale
#Siguranta fizica a copiilor pe tot parcursul actiunilor noastre, tabere, intalniri sau evenimente special, gratie echipei medicale, voluntare, si a voluntarilor implicati
#Comunicarea transparenta catre parteneri, donatori si sponsori a tuturor actiunilor noastre, astfel incat fiecare sa poata urmari exact traseul votului de incredere acordat
#Realizarea de parteneriate in vederea comunicarii si promovarii proiectului


| Rezultatele proiectului
    Reactiile primite in urma taberelor MagiCAMP au venit imediat atat de la copii, cat si de la parintii acestora, care au semnalat imbunatatiri in starea de spirit a copiilor, in increderea in sine, in capacitatile de comunicare si implicare, in rasul si bucuria lor, cat si de la medicii implicati in proiect, care au subliniat importanta proiectului ca si ancora pentru copii. Copii introverti s-au transformat, dupa o saptamana de tabara si interactiunea cu voluntarii si entertainerii de top, in pusti veseli, comunicativi, receptivi. Reactii extrem de puternice au venit si din partea voluntarilor si a partenerilor nostri, care au ramas alaturi de proiect si de copii si familiile lor.

| Bugetul
    120000

| Parteneri
    Kaufland, Lidl, Vodafone, Weber, Amway, BCR, Unicredit Tiriac

| Website proiect
    www.magicamp.ro

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2020
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL