close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.
 

Participanti & ProiecteParteneriat Fundatia Romanian Business Leaders si Fundatia Vodafone Romania| Organizator:
    Fundația Romanian Business Leaders
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    Proiectul a inceput de la o realitate : multi antreprenori nu realizeaza ca sunt intr-o pozitie in care pot ajuta alti oameni, sunt prea prinsi in business-urile lor, ba chiar uita sau nu stiu de redirectionarea taxei din impozitul pe profit.
Ne-am gandit ca sunt atatea organizatii identificate de Fundatia Vodafone care au nevoie de sprijin voluntar si financiar, si cum noi la Romanian Business Leaders avem un grup de 100 de antreprenori care participa la cursurile noastre in fiecare an, am zis sa facem un pod intre cele doua lumi.


| Scopul proiectului
    Ne-am propus sa le oferim antreprenorilor din noua generatie o platformă de educație și implicare sociala, punand in calendarul cursurilor evenimente de implicare voluntara. Evenimentele alternau cu cursurile de antreprenoriat si ofereau si un mod in care acesti cursanti sa se cunoasca dincolo de zona de business.
Apoi ne-am propus sa ne axam pe ONG-urile care sustin copii, pentru a avea un declansator emotional pentru aceasta experienta impreuna. Ceea ce s-a intamplat a fost ca multi dintre antreprenori au decis sa vina cu copii lor la aceste evenime


Parteneriat Fundatia Romanian Business Leaders si Fundatia Vodafone Romania Parteneriat Fundatia Romanian Business Leaders si Fundatia Vodafone Romania Parteneriat Fundatia Romanian Business Leaders si Fundatia Vodafone Romania

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Parteneriatul intre Romanian Business Leaders si Fundatia Vodafone a plecat de la realitatea ca antreprenorii nu se implica indeajuns in cauze sociale. Am decis impreuna sa le oferim platforma pentru implicare, dorind in felul acesta sa sadim in ei semninte ale responsabilitatii in societate, pornind de la crezul Fundatiei Vodafone, si anume ca e normal sa facem bine.
Asadar, in 2016, peste 90 de antreprenori au participat la activități de voluntariat în sprijinul a 120 de copii și tineri defavorizați, prin programul de educație „Ateliere de antreprenoriat” dezvoltat de Fundația Romanian Business Leaders. Antreprenori care doreau sa se educe au primit, pe langa informatiile relevante de business, si o forma de educatie civica.
În timp ce unii dintre ei au jucat baschet în scaunul rulant cu beneficiarii Fundaţiei Motivation, alții au văruit pomi, au confecționat jucării și au oferit cadouri copiilor de la Ferma Concordia din Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, ori s-au bucurat împreună cu micii campioni de la Şcoala Socială Sportivă Fundația Real Madrid pentru fiecare gol marcat într-un mini-campionat organizat cu aceștia și au încheiat anul ca voluntari în programul „Scrisori pentru Moș Crăciun” al Fundației Vodafone România.
Pe langa toate astea, ca o alta directie de implicare,două întreprinderi sociale, Brutăriile Concordia şi MamaPan au avut ocazia sa participe la cursurile pentru antreprenori fara costuri, in Bucuresti si alte patru organizatii la workshop-urile din tara : Fundaţia Bethany Iași, Fundaţia Little People Cluj, World Vision Craiova şi Școala Mamei Junior Timișoara. Prin această participare ne-am dorit sa ii sprijinim să crească şi încurajăm membrii comunităţii RBL să încheie parteneriate cu afacerile sociale.


| Date beneficiari
    120 de beneficiari directi ai implicarii voluntare a antreprenorilor (in mare parte copii)

| Date beneficiari
    90 de antreprenori participanti la cursurile noastre

| Activitati
    Cei 90 de antreprenori s-au implicat in urmatoarele proiecte pentru aproximativ 120 de beneficiari:
- 50 de persoane, antreprenori împreună cu familiile lor, au făcut cunoştinţă cu copiii de la Ferma Concordia, i-au surprins cu cadouri şi au petrecut, prin joc, o zi împreună.
- un alt grup a ajutat echipa Fermei sa pregateasca locatia pentru primavara, vopsind copacii, reparand gardul dar si confectionand jucarii cu copiii
- am jucat baschet în scaunul rulant cu beneficiarii Fundaţiei Motivation
- am jucat fotbal cu beneficiarii de la Şcoala Socială Sportivă Fundația Real Madrid
- am oferit peste 30 de cadouri pentru centrul din Costesti, Arges, in programul scrisori pentru Mos Craciun
- am invitat la cursurile noastre doua afaceri sociale, fara costuri - Brutaria Mamapan si Brutaria Concordia
- alte 4 organizatii au participat la cursurile noastre din tara - Fundaţia Bethany Iași, Fundaţia Little People Cluj, World Vision Craiova şi Școala Mamei Junior Timișoara
- am distribuit rapoarte ale Fundatiei Vodafone catre toti participantii si am organizat evenimente la sediul Fundatiei


| Rezultatele proiectului
    Am reusit sa schimbam mindset-ul antreprenorilor cu care am interactionat si i-am apropiat de niste cauze de care nu auzisera, i-am sensibilizat in legatura cu implicarea lor voluntara pe viitor.
Multi dintre participanti si-au dorit sa ramana in contact cu organizatiile/copii intalniti acolo, multi revin catre noi sa ne spuna ca mai vor sa participe si pe viitor la alte evenimente similare.
Credem ca si beneficiarii directi au trait momente speciale si s-au inspirat de la antreprenori care au reusit pe un drum propriu in viata.
De asemenea, organizatiile participante la cursurile noastre au castigat in cunostinte antreprenoriale care sa ii ajuta sa creasca, sa vanda sau sa promoveze mai bine produsele.


| Bugetul
    67500,00

| Parteneri
    Fundatia Romanian Business Leaders si Fundatia Vodafone Romania

| Website proiect
    http://ateliere.rbls.ro/ - acesta e site-ul proiectului de antreprenoriat.

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2020
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL