close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.

  

Participanti & ProiecteEdulier: 10 ani = 1.000 de copii| Organizator:
    Asociatia Edulier
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Observand ca in timpul verii copiii din mediu rural nu aveau nici un prgram educational, mai mult, nu interactionau intre ei, fiind de religii si categorii sociale diferite, initiatorul si fondatorul Bogdan Ionescu ( 19 ani) ( atunci 12 ani ) a insistat pe langa mama sa, Cristiana Ionescu sa deschida un program de vara pentru acesti copii. EDULIER a început ca un program extrașcolar, de o săptămână, pentru copiii săraci și cei bogați, menit să creeze o punte între aceste două categorii sociale ale comunei Corbeanca- Săptămâna Magică. Primii 70 de copii din Corbeanca au participat, alaturi de Bogdan, liantul lor, la 7 zile de ateliere non-formale. Timp de 3 ani, Bogdan a fost singurul copil din familii ce nu sunt in dificultate ce a participat la Saptamana Magica. Astazi, peste 50 de copii fara dificultati participa la ateliere.


| Scopul programului
    Sustinerea educatiei a fost de la inceput scopul Edulier. Crearea unor punţi între categorii sociale diferite, religii diferite, intai in Corbeanca, apoi in alte 6 judete, educarea părinţilor spre toleranţă şi implicare, realizarea unui grup de iniţiativă local, reducerea abandonului scolar.
EDULIER implementează, cu ajutorul voluntarilor, proiecte, care au același scop, acela de a ajuta la dezvoltarea și educarea comunității rurale, crearea de oportunitati egale pentru acesti copii cu cei din mediul urban, educarea copiilor din mediul urban despre viata la tara ( Scoala de vara la tara).


Edulier: 10 ani = 1.000 de copii Edulier: 10 ani = 1.000 de copii Edulier: 10 ani = 1.000 de copii

| Aria geografica
    Bucuresti, Ilfov, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Botosani

| Rezumat
    Pornit în Grădina lui Moș Tănase, de la Corbeanca, Ilfov, EDULIER a început ca un program extrașcolar, de o săptămână, pentru copiii săraci și cei bogați, menit să creeze o punte între aceste două categorii sociale ale comunei Corbeanca- Săptămâna Magică.

7 zile, 7 teme creative – Ziua Invențiilor Nepericuloase, Ziua Verde, Ziua hârtiei, Ziua Jurnalismului, Ziua Campionilor, Zilele părinți și copii. Încă de la început, Edulier şi-a propus educarea copiilor si părinţilor spre toleranţă şi implicare, realizarea unui grup de iniţiativă, cu cei ce pot ajuta la schimbare.
EDULIER implementează, cu ajutorul voluntarilor, mai multe programe și proiecte, care au același scop, acela de a ajuta la dezvoltarea și educarea comunității rurale.

Sub motto-ul Ajutam copiii saraci din satele bogate, Edulier a fost permanent activ in zonele rurale limitrofe Bucurestiului, a creat proiecte ce satisfac nevoile copiilor si familiilor lor, atat punctuale, pe permen scurt (alimente, imbracaminte, incaltaminte, igiena) cat si pe cele educationale pe termen lung (ghiozdane, rechizite tabere, biciclete pentru copii pentru a se deplasa la scoala).Asa s-a nascut si Centrul Edulier pentru copii dislexici- sa ofere terapie educationala copiilor ce nu puteau sa performeze la scoala, iar cauza nu era doar saracia.

Pornind cu 70 de copii, in Gradina lui Mos Tanase, strabunicul fondatorilor- Cristiana si Bogdan Ionescu( mama si fiu), Edulier a ajuns la 1000 de copii sprijiniti anual, in 6 judete diferite și capitala. Edulier crede in parteneriate si voluntariat, astfel ca a creat o cumunitate de 100 de familii de sprijin și o lista lunga de parteneri ONG si companii. Din apr 2016, alti 120 copii trec pragul primului centru de terapie educationala a copiilor dislexici din tara.


| Date beneficiari
    1000 copii, cu varste intre 0 si 16 ani, asistați în Corbeanca, Periș, Ilfov, Bălteni, Buriaș, Otopeni, Balotești, (Ilfov), Ciocănari (Dâmbovița), Ograda Ialomița), București, Daia ( Giurgiu), Liveni( Botosani), Tataraștii de Jos si Lada( Teleorman)
120 de copii cu dificultati de invatare( 5-14 ani) evaluati in cadrul centrului pentru copii dislexici


| Date beneficiari
    Familiile copiilor dezavantajati, peste 85
Familiile copiilor cu dificultati de invatare- 120
Cadre didactice, 35
Voluntari-mame, preoti, predicatori, pensionari- peste 50
Specialisti terapeuti- 15


| Activitati
    Organizarea de ateliere de educatie non-formala- Saptamana Magica//Scoala de vara la tara
Organizarea de campanii de sprijin de Paște și Crăciun-Sa daruim copilaria//Punga Alba cu Vise
Marcarea zilei de 1 iunie- Carnavalul Copilariei//Caravana Copilariei
Reducerea abandonului scolar-Inapoi la scoala//Trimite un copil in tabara
Sprijin și ajutoare pentru familii- Edulier-Incingem Ceaunele//alimente, imbracaminte incaltaminte, mobilier
Organizarea de campanii si evenimente de atragere de fonduri- Seara Venetiana, Seara Acadelelor,Karaoke Night, Friends Night, Dance Night Quizz Night
Edulier înseamnă 12 proiecte implementate până acum în beneficiul comunității, 50 de voluntari implicați, 100% voluntariat, peste 10.000 ore de voluntariat, peste 1000 copii asistați


| Rezultatele programului
    1000 copii, cu varste intre 0 si 16 ani, asistați în 6 judete si Bucuresti//120 de copii cu dificultati de invatare( 5-14 ani) evaluati //Familiile copiilor dezavantajati si ale celor dislexici-peste 205//Cadre didactice, 35//Voluntari-mame, preoti, predicatori, pensionari- peste 50//10.000 ore de voluntariat//252 ore ateliere non-formale//1000 ore de terapie educationala//100 ore de psihoterapie//peste 50 de grupuri de socializare//25 de grupuri de suport//2 tabere//50 de copii fara dificultati se joaca cu cei asistati de noi//100 de familii ajuta familiile din proiecte.
Desi mai multi ani a fost doar un proiect de vara si ca un hobby pentru fondatori, acesta a explodat, datorita succesului programului si implicarii si dedicatiei voluntarilor. Ne bucuram ca s-a aflat despre copiii saraci din satele bogate, ca s-a redus rata abandonului scolar, a natalitatii, ca 10 familii au iesit din starea de nevoie si sunt independente financiar si social, ca tot mai multe cadre didactice au aflat cum sa identifice si gestioneze un copil cu DI-dislexic.


| Buget
    233130

| Parteneri
    Fundatia Dinu Patriciu, Asociatia Fascination Asociatia Telefonul Copilului Asociatia MAME Asociația Impreuna Pas cu Pas Asociatia HelpAutism Asociatia Ana si Copiii Asociatia PATHOS Acadele si jeleuri Acadele Bonito Arthur Murray Animax Avon România ATLAS Media Services Andeli Design Bomboane Bucuria Bucuresti Biserica Corbeanca, Ilfov Biserica Daia, Giurgiu BRD Groupe- Societe Generale Casa Verde CA Immo Clock”s Pub Conviv Media Chipita România Cup&Candle CLUB CORTINA Centrul cultural VATRA Crama Averești DACRIS Dorin TUTUIANU Photography DOLLFLOWERS DORA Bloom Dreamcatchers România Elefant.ro EPSON Editura Gama Flowers Décor Frezia Fun Science Fundatia Regina Maria Gitana Winery Galeria Comercială MILITARI Gilmar Trading HENKEL Imedia Advertising IL Passo Japan Stone Spa MOENRA MARIUS MOGA HIMALAYA Herbals Mega-Image NEI Guard MDS Electric NOD Palatul de Hartie Papion PASTEL PLAFAR Primaria Corbeanca PRIVILEG CATERING PROPAGANDA Premier Palace PRWave START-VARTA SONERG Shoebox SENSIBLU Tiberiu Mânzu TELEKOM România Tryamm Vizoo VIVA Advertising Group WebBuster WILO XS Remodelling

| Website program
    www.edulier.ro

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2021
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL