close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.

  

Participanti & ProiecteFestivalul Brazilor de Craciun - Lumea buna face lumea mai buna!| Organizator:
    Salvati Copiii Romania
| Categorie:
    Premiul Special pentru INOVAȚIE
| Problema de fond
    In anul 2001, preluand o idée de success din Anglia, a avut loc prima editie a Festivalului Brazilor de Craciun. Scopul a fost asigurarea de carti scolare pentru scolile din comunitati defavorizate. In primii doi ani, au fost dotate 102 scoli din comunitati defavorizate. Deoarece, in aceslasi timp, programul Organizatiei Salvati Copiii de acces la educatie pentru copii din grupuri defavorizate se dezvolta si tot mai multi copii aveau nevoie de servicii integrate (sociale si educationale), fondurile colectate ulterior au fost directionate catre sustinerea acestor programe. Cu ajutorul filialelor Salvati Copiii si a institutiilor de pe plan local au fost identificate scolile cu un numar mare de copii aflati in risc de abandon scolar si au fost oferite servicii unui numar de 25.235 copii pe parcursul celor 15 ani.

| Scopul programului
    Scopul - sa contribuie la prevenirea și corectarea părăsirii timpurii a școlii în rândul copiilor/tinerilor din grupurile defavorizate și a familiilor acestora, prin asigurarea fondurilor necesare desfasurarii de operațiuni integrate, remedial/corective și de preventive a părăsirii timpurii a școlii.
Obiectivele – dezvoltarea de servicii de tip Gradinita estivala, Scoala dupa Scoala si A Doua sansa si oferirea de servicii de Consiliere sociala, psohologica si juridica copiiilor din comunitati defavorizate si familiilor lor.


Festivalul Brazilor de Craciun - Lumea buna face lumea mai buna! Festivalul Brazilor de Craciun - Lumea buna face lumea mai buna! Festivalul Brazilor de Craciun - Lumea buna face lumea mai buna!

| Aria geografica
    Pitesti/Arges, Prejmer/Brasov, Bucuresti, Resita/Caras-Severin, Constanta si Mangalia/Constanta, Cluj, Targoviste/Dambovita, Craiova/Dolj, Petrila, Lupeni/Hunedoara, Iasi, Sighisoara, Tg Mures/Mures, Piatra Neamt/Neamt, Suceava, Timisoara/Timis,Negresti/Vaslui

| Rezumat
    In anul scolar 2012-2013 aprox 24.400 copii au abandonat învățământul primar și gimnazial (Institutul de Științele Educației, 2015), in anul 2013 – 2014, 49.181 de copii au părăsit parcursul educațional iar in anul sc, 2014 – 2015, 61.518 copii au abandonat școala (INS)
Abandonul este, în cele mai multe cazuri, o consecinţă a sărăciei: sărăcia duce la abandon şcolar, iar abandonul şcolar duce la sărăcie. Încercând să obțină venituri pentru a-și asigura existența, multe familii aleg să își implice copiii de timpuriu în muncă, educația nemaiconstituind o prioritate. 51% din copiii din România se află în risc de sărăcie sau excluziune socială.
Pentru a interveni in diminuarea acestui fenomen este nevoie de eforturi sustinute, pe termen lung, care sa acopere nevoile copiilor atat pe plan educational dar si social.
În cei 16 ani de la lansare, Festivalul Brazilor de Crăciun a devenit un eveniment de referință, la care participă cei mai influenți manageri de companii, antreprenori, persoane publice, oameni de business și de media, în scopul strângerii de fonduri pentru sprijinirea proiectelor educaționale ale Salvaţi Copiii România. Evenimentul este organizat sub forma unei licitații speciale de brazi de Crăciun, concepuți exclusiv pentru această ocazie, de către unii dintre cei mai cunoscuţi designeri din țară.
În primele 15 ediţii, Salvați Copiii a strâns prin intermediul Festivalului Brazilor de Crăciun aproximativ 3.3 milioane de euro, bani care au sprijinit integrarea educațională pentru 25.685 de copii, prin programele educaționale Grădiniţe Estivale, A Doua Şansă și Școală după Școală. La cea de-a 16 –a editie suma obţinută a fost de 520.000 de euro din licitația celor 27 de brazi creați special, dublă faţă de cea colectată în anul precedent.


| Date beneficiari
    Beneficiarii directi sunt 25.235 copii din grupuri vulnerabile astfel:
Copii de varsta prescolara care nu au frecventat gradinita – 6305 copii inscrisi la Gradinitele Estivale
Copii care au abandonat Scoala sau nu au fost inscrisi niciodata – 3.273 de copii sprijiniti prin programe de tip A Doua Sansa
Copii in risc de abandon scolar – 15.657 sprijiniti prin programe de tip Scoala Dupa Scoala
Parinti – 30.755
Specialisti participanti la sesiuni de pregatire/formare/informare – 3.000


| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti sunt peste 100.000 de alti copii si parintii lor din comunitatile defavorizate care au capatat informatii despre importanta educatiei prin intermediul copiilor si parintilor participanti la program si peste 12.000 de specialisti, colegi ai pecialistilor participanti la sesiunile de pregatire.

| Activitati
    Festivalul Brazilor de Crăciun este o campanie de strângere de fonduri organizat anual de Salvaţi Copiii România, care are ca centru de interes o licitaţie specială de brazi de Crăciun, creaţi exclusiv pentru această ocazie de unii dintre cei mai cunoscuţi designeri.
Designerii interesati realizeaza brazi originali şi spectaculoşi, realizaţi din cele mai diverse materiale pe care ii daruiesc organizatiei Salvati Copiii. Denumiti generic, “brazii” sunt expusi in cadrul unei conferinte de presa care anunta, pe langa evenimentul propriuzis si ce s-a intamplat cu fondurile colectate la editia precedenta.
Festivalul Brazilor de Craciun se bucura de participarea unor designeri celebri dar si a unor personalitati din mediul de business, politic, media şi artişti.
In seara de Gala, potentialii cumparatori pot admira “brazii” si isi pot manifesta intentia de a-I cumara in cadrul licitatiei care are loc in acea seara. Pe langa creatiile designerilor de top, un bradut special an de an este bradul creat de colega noastra Stefania Mircea si de voluntarii si copiii din programele Salvati Copiii. In cadrul serii de Gala sunt organizate moment artistice si o tombola. Suma colectata din vanzarea brazilor si a biletelor de tombola este utilizata tot pentru sprijinirea programelor educationale ale Organizatiei Salvati Copiii.


| Rezultatele programului
    Ca urmare a campaniei de strangere de fonduri Festivalul Brazilor de Craciun, peste 25.000 de copii au putut sa isi continue scoala si au avut acces egal cu colegii lor la serviciile educationale. In cele 16 editii a fost stransa suma de 3.820.000 euro. Cu ajutorul fondurilor colectate, copiii au avut asigurate rechizite, imbracaminte/uniforme si echipament sportiv precum, rechizite si produse igienico santare dar si o masa zilnic pe perioada frecventarii programului. De asemenea, familiile au fost sprijinite, cel putin de doua ori pe an (cu ocazia Pastelui si a Craciunului) cu alimente de baza. Un alt beneficiu pentru copii si familii a fost pregatirea scolara suplimentara. Deoarece parintii nu au frecventat Scoala sau nu au finalizat invatamantul obligatoriu, acestia nu stiu sa isi ajute copiii la pregatirea temelor. Cu ajutorul cadrelor didactice angajate ale Organizatiei Salvati Copiii, copiii au beneficiat de sprijin in efectuarea temelor, de educatie remedial, pentru a recupera material si a dobandi cunostinte necesare astfel incat sa aiba un parcurs egal cu al celorlati elevi.
Parintii copiilor au beneficiat de Consiliere sociala, psihologica si juridical, in functie de nevoi si au parttivipat la sedinte cu parintii. Toate aceste servicii i-au motivate pe parinti sa incurajeze participarea Scoala a copiilor lor.
Specialistii care au participat la intalnirile de formare/informare si-au sporit cunostintele in oferirea de servicii educationale si sociale si au devenit mai constienti de respectarea drepturilor copiilor.


| Buget
    1180000

| Parteneri
    In organizarea Festivalului Brazilor de Craciun sunt implicati designeri renumiti care daruiesc organizatiei Salvati Copiii brazii creati de ei care apoi sunt cumparati la licitatie de firme si companii prestigioase din Romania. Dintre designeri amintim: Doina Levinta, Stephan Pelger, Carmen Ormenișan , Anca Lungu -Printesa Polinic, Romanitza Iovan, Catalin Borezatu, Irina Marinescu, Larisa Claru, Rita Muresan, Wilhelmina Arz, Oxette, Irina Neacșu, Omid Ghannadi, MATIUS Studio, cu sprijinul Philips Lighting România, Malvina Cservenschi, Cornel Ilie & Cosmin Florea, Coca Zaboloteanu & Krautz Production, Dorin Negrău - Rotary Club București Cismigiu, Roman Octavian, Creativ Interior, susținut de Fabrica de Profile, Irina Marinescu & Madeleine Artisan Jeweller, Cătălin Vălean, Dhaniel Nora & Sephora, Lena Criveanu, Andreea Constantin (Rhea Costa), Mihaela Glăvan, Denis Predescu & Braiconf, Alexandru, Maison DADOO, cu sprijinul Sport/Couture, Zenya Atelier & Joomay, Iza Van Dee, Alexandru Ghildus, Cristian Mungiu, si altii. De asemenea, evenimentul s-a bucurat anual de sprijinul unor personalitati din media dintre care amintim Andi Moisescu, Andreea Raicu, Mihaela Radulescu, Andreea Esca, Ilie Nastase, Loredana Groza, Dana Razboiu, Venera Arapu, Marius Vintila si familia sa, Oana Cuzino, Florin Chilian, Ovidiu Buta, Corina Barladeanu, Amalia Enache şi Mihai Bobonete. Programul de acces la educatie se deruleaza cu sprijinul Inspectoratelor Scolare Judetene si de sector, DGASPC-uri judetene si de sector, Primarii, Scoli din localitatile in care se desfasoara programul.

| Website program
    www.festivalulbrazilor.ro, http://www.salvaticopiii.ro/?id2=0001000400100003#Festivalul Brazilor de Crăciun – de 16 ani, lumea bună face lumea mai bună!.html

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2021
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL