close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.
 

Participanti & ProiecteCuiburi pentru viata| Organizator:
    Asociatia Povestasii
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    Sunt peste 18.000 de nasteri premature anual, adica bebelusi care au nevoie de sprijin inca din prima clipa pentru a se putea bucura, mai tarziu, de o copilarie fireasca. În România, 1 din 10 copii se naşte prematur şi are nevoie de atenţie specială încă din prima oră de viaţă, are nevoie de cadre medicale specializate şi echipamente medicale performante (incubatoare), dar si de jucarii speciale.

Despre ce este acest proiect, pe scurt? Despre binele pe care il putem face cu o jucarie. Despre binele pe care il poate face o jucarie. Despre viata si despre lupta pentru viata a unor copii care se nasc printre noi. Despre copilarie –ca start bun in viata. Despre povesti de viata, pe care le putem scrie cu totii. Despre solidaritate și contributia pe care o putem avea fiecare in viata celorlalti.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este acela de a aduce la lumina copilaria si jucaria copilariei de altadata, pentru a contribui la o copilarie mai frumoasa si mai linistita a COPIILOR CARE SE NASC PREMATUR astazi si, implicit, la schimbarea destinelor acestora si ale familiilor lor.
Obiective:
Sensibilizarea societatii civile
Implicarea pro-bono a personalitatilor
Atragerea de fonduri necesare in proiectele dedicate prematurilor


Cuiburi pentru viata Cuiburi pentru viata Cuiburi pentru viata

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Romania se afla pe primul loc intre tarile Uniunii Europene, cu cea mai ridicata rata de copii care mor inainte sa implineasca varsta de 1 an. Prematuritatea este prima cauză de mortalitate infantila in tara noastra.
Sunt peste 18.000 de nasteri premature anual, adica bebelusi care au nevoie de sprijin inca din prima clipa pentru a se putea bucura, mai tarziu, de o copilarie fireasca. Viata parintilor lor este cu totul bulversata. In incubator,copiii au nevoie de: cuiburi ,botosei, caciulite, jucarii teraputice. Parintii au nevoie de INFORMATIE despre ce inseamna viata cu un copil prematur.
Asociația Unu și Unu luptă pentru drepturile famiilor, așa încât acestea să poată avea îndrumare de specialitate la naștere, în spital și după ce merg acasă.
Pentru toate acestea, ONG-ul care și-a luat misiunea să îi sprijine, are și el nevoie de ajutor, la rândul lui. Aici au intervenit Povestașii, ca asociație care își dorește să scrie povești cu impact real în viața oamenilor.
Asociatia Povestasii si Asociatia Unu si Unu si-au unit fortele intr-un proiect destinat bebelusilor prematuri si familiilor acestora. “Cuiburi pentru viata” si-a propus sa sensibilizeze societatea civila, sa atraga cat mai multe personalitati care sa faca cauza cunoscuta, dar sa si stranga fonduri pentru a sprijini bebelusii prematuri si familiile acestora.
Au fost vizate persoane publice care sa accepte pro-bono provocarea de a se fotografia cu jucaria preferata din copilarie. Am realizat o expozitie cu tablouri si o licitatie caritabila cu toate aceste tablouri în care au fost implicate vedete TV, actori, sportivi, artiști, creatori de modă.
Rezultatul la finalul licitatiei: promisiune de donatie in urma licitației caritabile a fost de 77,600 lei.


| Date beneficiari
    - 100 de parinti care au participat la seminarii - 400 de bebelusi prematuri au bebeficiat de cuiburi, seturi si jucarii teraputice in mod direct, dar acestea vor ramane in patrimoniul maternitatilor si vor mai beneficia si alti bebelusi - 64 de apelanti ai liniei telefonice “Alo, Prematuritate” au beneficiat de consilierea oferita de specialisti

| Date beneficiari
    4 maternitati au beneficiat de donatii in sectiile sale de neonatologie

| Activitati
    Cooptarea vedetelor in proiect, in functie de jucaria copilariei pastrata si de fotografia din trecut cu aceasta jucarie
Gasirea jucaria copilariei de ieri si de azi
Identificarea companiilor partenere - sponsori
Parteneriate media
Expozitie foto
Eveniment: licitatia caritabila si concert Mihai Constantiniu


| Rezultatele proiectului
    Sumele colectate în cadrul acestui proiect au fost destinate achiziționării de seturi de cuiburi, botoșei și căciulițe care au ajuns la Cuza Voda din Iasi, Spitalul Judetean din Cluj, Filantropia din Bucuresti, Maternitatea Bucur din Bucuresti, Spitalul Municipal din Bucuresti, pentru informarea părinților prin seminarii de parenting si finantarea liniei de prim ajutor “Alo, Prematuritate”, adica au ajuns in mod direct la peste x beneficiari
Un total de peste 564 de beneficiari directi
100 beneficiari parinti care au participat la seminarii
400 de bebelusi prematuri au bebeficiat de cuiburi, seturi si jucarii terapeutice in mod direct, dar acestea vor ramane in patrimoniul maternitatilor si vor mai beneficia si alti bebelusi
4 maternitati au beneficiat de donatii in sectiile sale de neonatologie
3 orase: donatiile au ajuns in Bucuresti, Cluj, Iasi
64 de apelanti ai liniei telefonice “Alo, Prematuritate” au beneficiat de consilierea oferita de specialistii Asociatiei Unu si Unu
34 de vedete TV, actori, sportivi, artiști, creatori de modă implicate ca endorseri ai campaniei.
Promisiune de donatie in urma licitației caritabile a fost de 77,600 Ron, din care donatie neincasata pana in acest moment de 5,690 Ron


| Bugetul
    17500

| Parteneri
    Asociatia Unu si Unu, Carrefour, Mosia de la Tohani, Bonton

| Website proiect
    povestasii.org

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2020
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL