close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.

  

Participanti & ProiecteMagicBOX, un proiect MagiCAMP in sprijinul copiilor diagnosticati cu cancer| Organizator:
    Asociatia MagiCAMP
| Categorie:
    Servicii de asistenta sociala
| Problema de fond
    MagicBOX e urmarea fireasca a taberelor de vara MagiCAMP, in care, de la debutul din 2014 pana la editia din 2016, peste 180 de copii diagnosticati cu cancer, leucemie, talasemie majora au uitat pentru o saptamana de suferinta si de lunile petrecute in spital si si-au recapatat copilaria. Mai mult, anul trecut, pentru prima data, printre beneficiari s-au numarat si copii mari arsi si copii care au pierdut pe cineva drag si au nevoie de consiliere specializata pentru a merge inainte, dar si copii din centre sociale. Aceste intalniri extraordinare au fost butonul declansator pentru alte proiecte care sa le vina in sprijin. Daca in tabara se distreaza, cand ajung acasa se intorc la aceleasi probleme, lipsuri, la familiile speriate care o duc de azi pe maine. Aici intervenim noi prin coletele cu ajutoare lunare si orice alt sprijin necesar.

| Scopul proiectului
    Inca de cand am realizat cu cate probleme, unele extrem de grave, se confrunta beneficiarii nostri, ne-am dat seama ca ajutorul e vital, dar si ca poate schimba starea de spirit a copilului si a familiei. Peste 75% dintre beneficiarii MagicBOX provin din mediul rural, chiar indepartat rural, si sunt lipsiti de orice resurse pentru a traiul de zi cu zi, iar saracia duce si la excluziune sociala. Ne-am propus sa 1. Identificam prin anchete sociale nevoile reale ale copiilor 2. Sa crestem numarul de beneficiari pana la 100 de pachete lunar. Deja suntem acolo.

MagicBOX, un proiect MagiCAMP in sprijinul copiilor diagnosticati cu cancer MagicBOX, un proiect MagiCAMP in sprijinul copiilor diagnosticati cu cancer MagicBOX, un proiect MagiCAMP in sprijinul copiilor diagnosticati cu cancer

| Aria geografica
    Beneficiarii sunt din toate judetele din Romania, pe o arie extrem de intinsa, ajung chiar si in Austria, Italia si Moldova.

| Rezumat
    Atunci cand un copil este diagnosticat cu cancer, iar in Romania acest lucru se petrece intr-un ritm tot mai accentuat, cu peste 500 de cazuri noi de cancer infantil care intra anual in evidenta medicilor oncopediatri, familia este sfasiata. Intreaga atentie si toate resursele se indreapta catre copilul bolnav si catre supravietuirea acestuia. De aceea am initiat si pus in practica proiectul MagicBOX, gandit ca un colet care pleaca lunar catre copiii in situatii dificile si catre familiile lor.
Un astfel de colet, gandit cu implicarea medicilor de la spitalele cu sectii de oncopediatrie si hematologie din Bucuresti (IOB, Fundeni, Marie Curie), astfel incat ajutorul nostru sa fie cat mai eficient, corect si sanatos pentru copil si sa sprijine tratamentul medical si starea psihica a micului pacient, contine alimente de baza neperisabile, produse de igiena personala, medicamente, rechizite, jucarii si alte lucruri care ar putea bucura un copil si ajuta o familie care trece prin greutati pe care cei mai multi dintre noi nici macar nu ni le putem imagina.
MagicBOX este un ajutor mic pentru ameliorarea situatiei materiale a familiei, pe toata perioada cat copilul se afla in tratament si este tinut sub observatie de medici.
Am banuit de la inceput nevoia si potentialul unui astfel de proiect, insa pe masura ce acestea au crescut, iar noi am inceput sa identificam in teren nevoile reale ale beneficiarilor, ne-am dat seama de adevarata dimensiune a demersului nostru.
MagicBOX nu poate salva o familie, insa cu siguranta ii poate oferi putina alinare si bucurie.


| Date beneficiari
    94 de copii diagnosticati cu cancer si leucemie (cu varste intre 2 si 17 ani) si familiile lor

| Date beneficiari
    Copii si tineri aflati in situatii dezavantajate sau extreme

| Activitati
    Circuitul unui proiect precum MagiCAMP este simplu, dar eficient. Cel putin, am invatat sa il facem asa. Daca taberele – si conexiunile stabilite atunci cu diverse persoane si, desigur, cu beneficiarii - ne ofera ocazia de a descoperi si detalia nevoile familiilor, cazurile sunt documentate ulterior, prin anchete la fata locului, care includ si fotografii, realizate de echipa MagiCAMP. Informatiile sunt apoi actualizate periodic, cu scopul de a sti in fiecare moment ce se intampla, care e situatia familiei si cum putem ajuta eficient. Informatiile din teren sunt completate in fise ale beneficiarilor, indosariate si se trece la pregatirea coletelor, cu produse obtinute din donatii ale companiilor, ale voluntarilor, ale celor care au adoptat un colet sau achizitionate de noi. Coletele cuprind toate formele de ajutor, de la alimente la haine si produse de igiena, ca fiind de trebuinta familiilor. Cum nevoile acestora difera uneori, si in functie de numarul de membri (exista familii cu doi copii cu cancer, orfani de ambii parinti, ucisi de cancer, sau familii cu nu mai putin de zece copii, dintre care unii bolnavi, cu varste intre 2 si 17 ani), coletele arata destul de diferit.
In 2017, asteptam in tabere, timp de 11 saptamani, peste 220 de copii in situatii care le pun viata in pericol, diagnosticati cu cancer, leucemie, talasemie, alte boli grave, arsuri sau in situatii psihologice care ii vulnerabilizeaza extrem.


| Rezultatele proiectului
    Proiectul social MagicBOX nu poate si nu isi propune sa rezolve problemele medicale ale beneficiarilor, unde esential este aportul medicilor si accesul la tratamente de calitate, corespunzatoare diagnosticului, insa poate categoric veni in sprijinul acestora, astfel incat nevoile unui copil bolnav sa fie asigurat printr-o contributie constanta si eficienta, bucurandu-i si sufletul. O jucarie sau o haina nu sunt niciodata in plus. Starea de spirit a copilului se imbunatateste radical, caci simte ca nu este singur, familia poate sa-si traga putin sufletul si sa se concentreze pe tratamentul si pe recuperarea bolnavului, fara sa-si mai faca griji ca nu are ce pune pe masa maine, ca nu are ce gustare sa strecoare in ghiozdanul copilului sau ca nu il poate trimite la scoala pentru ca nu are nici ghiozdan, nici haine si e iarna si el inca umbla intr-un fas gaurit. Coletele sunt trimise catre beneficiari pana cand situatia materiala a familiei se remediaza si nu mai are nevoie de ajutor permanent, constant, ci de sustinere in anumite momente.
Inca de la inceput, dar in special in vara lui 2016 si acum la inceputul anului 2017, MagicBOX a crescut intr-un ritm mult mai alert decat am fi crezut. Estimam ca pana la finalul lui 2017, numarul beneficiarilor MagicBOX va urca la peste 120 lunar. Tocmai nevoia uriasa pentru astfel de ajutoare si pentru o sustinere reala si fezabila, ne-a determinat sa facem operationala si o echipa la Cluj, care sa preia si sa managerieze cazurile din Transilvania, identificand in acelasi ritm cu echipa de la Bucuresti cazuri noi.


| Bugetul
    300000,0

| Parteneri
    Kaufland, Fan Courier

| Website proiect
    http://magicamp.ro/proiecte/magicbox/

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2021
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL