close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.

  

Participanti & ProiecteO sansa calda| Organizator:
    Asociatia Sansa Ta
| Categorie:
    Servicii de asistenta sociala
| Problema de fond
    Am pornit acest priect, dupa ce am indentificat nevoile din strada, unde multi oameni fara adapost, au nevoie de o hrana calda, pentru ca ei nu au posibilitatea de a isi gati singuri.
Proiectul se adreseaza unui numar de 150 de persoane fara adapost din zona Garii de Nord si este o initiativa complexa, care vizeaza oferirea unei mese calde / saptamanal si a unui serviciu de asistenta medicala mobila, pentru tratarea unor afectiuni si rani usoare.
Organizatia noastra ofera, din surse proprii si din contributiile voluntarilor, precum si din surse atrase, cu sprijinul unor restaurante bucurestene si al unor organizatii non-guvernamentale si al societati comerciale.


| Scopul proiectului
    Scopul acestui proiect este ajutorarea uneia dintre cele mai defavorizate categorii sociale, respectiv oamenii fara adaport aflati la limita supravietuirii. Prin ajutorarea acestora se intelege asigurarea unei mese calde o data pe saptamana in aceeasi locatie si se incearca prin discutii cu acestia identificarea problemelor reale cu care se confrunta. In functie de nevoi se incearca ajutorarea acestora prin intemediul asociatiei, voluntarilor, societatilor comerciale partenere, precum si prin prezentarea cazurilor lor institutiilor statului abilitate sa-i ajute

O sansa calda O sansa calda O sansa calda

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Proiectul O Sansa Calda are ca scop ajutorarea celei mai defavorizate categorii sociale, respectiv oamanii fara adapost . Proiectul si-a propus sa asigure in limita resurselor financiare ale asociatiei o masa calda saptamanal pentru oamenii fara adapost din zona Garii de Nord. Practic voluntarii asociatiei au contactat oamenii fara adapost , au purtat discutii pentru a evalua nevoile minimale de supravietuire si concluzia nr. 1 a fost necesitatea asigurarii unui minim de hrana de care acestia sa beneficieze in limita posibilitatilor dar pe care sa se poata baza in mod continuu.

| Date beneficiari
    Persoane fara adapost 150 -200 de suflete aflate la marginea societati.

| Date beneficiari
    Grup tinta : Un numar de 150-200 oameni fara adapost Beneficiari indirecti: impact educativ asupra comunitatii prin acceptarea si empatia cu grupul tinta

| Activitati
    Principalele activitati intreprinse in cadrul proiectului sunt informarea grupului tinta de catre voluntari asupra zilei si orei cand se distribuie saptamanal masa calda, prepararea mesei calde cu ajutorul voluntarilor, societatilor comerciale partenere, alti membri ai comunitatii, transportul mesei calde si a utilitatilor aferente cu 3 automobile, servirea mesei calde, discutii cu beneficiarii din grupul tinta asupra nevoilor reale ale acestora,igienizare zona dupa servirea mesei. De mentionat este faptul ca reprezentantii Politiei Locale participa la aceste activitati alaturi de membrii asociatiei considerand ca aceasta actiune este una in sprijinul comunitatii.


| Rezultatele proiectului
    Proiectului a raspuns si raspunde unei nevoi reale a societatii si prin implementarea lui a dus la cresterea calitatii vietii persoanelor defavorizate cu precadere a celor fara adapost. Implementarea proiectului a dus la cresterea coexiunii sociale reusind sa atraga mai multi membri ai comunitatii, voluntari, agenti economici si autoritati locale.

| Bugetul
    20000

| Parteneri
    IT Galaxi, ASI ROMANIA, Asociatia Sf. Ana, Cantina La Nicolai, Kaufland Romania, ISMB, scoli private si de stat, persoanele fizice si juridice, Fundatia pentru Sanatate Orhideea Spa, Asociatia Studenteasca Amicus, Radio Romania Actualitati, TVR.

| Website proiect
    www.asociatiasansata.ro

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2021
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL