close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Brutăria CONCORDIA



| Organizator:
    Organzația Umanitară CONCORDIA
| Categorie:
    Dezvoltare economica si sociala
| Problema de fond
    Functionand de 29 de ani ca furnizor de servicii sociale, intr-un context fragil de finantare a ONG-urilor furnizoare de astfel de servicii, precum si bazat pe necesitatea unui sprijin suplimentar pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie sociala in procesul de tranzitie de la institutie la viata independenta, Organizatia Umanitara CONCORDIA a cautat metode alternative pentru a acoperi aceste lacune. Astfel, in anul 2011 a luat fiinta Brutaria CONCORDIA, care a inceput sa indeplineasca aceste obiective.


| Scopul proiectului
    a) Obiectivul social este integrarea socio-profesionala a tinerilor care provin din medii defavorizate. Infiintarea Brutariei a avut ca scop crearea unui impact social pe termen lung asupra tinerilor care, dupa absolvirea cursului de brutar si obtinerea diplomei de calificare, au fost angajati aici pentru o perioada temporara. Acestea au reprezentat doua etape importante care i-au pregatit si le-au oferit cunostintele si abilitatile necesare pentru a obtine un loc de munca pe piata libera
b) Obiectivul afacerii este de a genera profit care va fi utilizat pentru a sprijini instruirea tinerilor


Brutăria CONCORDIA Brutăria CONCORDIA Brutăria CONCORDIA

| Aria geografica
    Bucuresti, Otopeni, Ploiesti

| Rezumat
    In 2010, cu ocazia Sarbatorii Craciunului, copiii si tinerii sprijiniti de Organizatia Umanitara CONCORDIA au facut primii biscuiti Smiley, ca semn de multumire pentru partenerii organizatiei. Incurajarile partenerilor, bucuria copiilor si a tinerilor care au muncit pentru a face acest lucru posibil, precum si existenta Scolii de Meserii CONCORDIA, ne-au facut sa visam la deschiderea propriei noastre brutarii.
Inaugurata in 2011, Brutaria CONCORDIA a fost raspunsul la nevoia reala a tinerilor care terminau un curs de formare pentru meseria de brutar la Scoala de Meserii CONCORDIA si care nu isi gaseau un loc de munca in acest domeniu. CONCORDIA a plecat de la premisa ca daca tinerii sunt angajati pentru o perioada la Brutaria CONCORDIA, experienta de aici ii vor ajuta sa isi gaseasca un loc de munca.
Brutaria CONCORDIA este o intreprindere de economie sociala care face parte din CONCORDIA Development, ramura economica a Organizatiei Umanitare CONCORDIA. Brutaria sustine cursurile pentru brutari ale Scolii de Meserii CONCORDIA, programul de formare profesionala pentru tinerii din medii dezavantajate, care nu mai sunt in sistemul de educatie formala si care nu au mijloacele de auto-sustinere pentru obtinerea unei calificari si astfel, indirect, fara sperante de angajare. Absolventii cursurilor de brutar pot ramane angajati ai Brutariei CONCORDIA, pentru a-si putea crea partea de experienta in munca. Astfel, cresc oportunitatile de angajare in randul tinerilor vulnerabili si aflati in risc, prin formarea la locul de munca dincolo de formarea in scoala, in timp ce asigura sustenabilitatea financiara si ofera tinerilor servicii sociale integrate (formare profesionala, cazare, masa, asistenta sociala, asistenta medicala).


| Date beneficiari
    Beneficiari directi in anul 2019: 16 tineri beneficiari angajati.

| Date beneficiari
    Beneficiari indirecti: 281 clienti persoane juridice, 12 clienti individuali, precum si potentiali angajatori care ar putea angaja tinerii dupa iesirea din intreprinderea sociala.

| Activitati
    Activitati de preparare a produselor de panificatie si patiserie: cantarire, framantare, dospire, coacere, ambalare, livrare.

Livrare la domiciliu sau catre corporatii.

Pe langa dezvoltarea abilitatilor profesionale ale angajatilor sai, Brutaria CONCORDIA ii sprijina pentru a dobandi abilitati psihosociale adecvate pentru a face fata unui loc de munca pe piata libera: abilitati de comunicare interpersonala, cunoasterea si intelegerea drepturilor si obligatiilor unui angajat, o conduita generala potrivita si respectarea disciplinei muncii.


| Rezultatele proiectului
    In octombrie 2019, Organizatia Umanitara CONCORDIA a lansat “Studiul de Impact al Brutariei CONCORDIA” , primul studiu de impact al unei intreprinderi sociale din Romania, realizat de Doina Crangasu si Irina Opincaru. Studiul contine o analiza a impactului intreprinderii sociale asupra beneficiarilor sai, asupra clientilor si la nivelul comunitatii si in sectorul ONG. 90% dintre tinerii care au iesit din Brutaria CONCORDIA sunt in continuare angajati, trecand de la statutul de asistati sociali la contribuabili activi ai societatii. Mai mult decat atat, peste 50% din acesti tineri sunt angajati in continuare ca brutari, contribuind astfel la cresterea fortei de munca pentru aceasta meserie.
Referitor la activitatea economica a Brutariei CONCORDIA, portofoliul nostru de clienti in 2019 a crescut cu un procent de 40% fata de anul precedent, insa vanzarile vor ramane mereu o provocare, fiecare partener avand un aport major in activitatea noastra, in momentul de fata fiind furnizori in Bucuresti, Ploiesti si Otopeni pentru gradinite si scoli, colaboratori din domeniul HORECA, evenimente si consumatori individuali.


| Bugetul
    1175394

| Parteneri
    Organizatia Umanitara CONCORDIA

| Website proiect
    www.concordia-brutarie.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes