close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.


Participanti & ProiecteAsociația Magic - World cancer Day 2022| Organizator:
    Asociatia MagiCAMP
| Categorie:
    Comportament civic și Participare publică
| Problema de fond
    Asociația MagiCAMP s-a alăturat inițiativei World Cancer Day în 2022, organizat de The Union for International Cancer Control (UICC), pentru a crește nivelul de conștientizare cu privire la prevenția, detectarea în faza incipientă și tratamentul cancerului. Asociația MagiCAMP a fost pentru al doilea an consecutiv parte din această inițiativă pentru a încuraja educarea publicului larg și participarea civică pentru sprijinul pacienților cu cancer.| Scopul proiectului
    - Creșterea nivelului de conștientizare cu privire la cancer și impactul asupra pacienților, familiilor și comunității.
- Încurajarea participării civice și implicării publcului larg în lupta împotriva cancerului.
- Educarea publicului cu privire la importanța prevenției, detectării precoce și tratamentului adecvat și aplicat la timp.
- Promovarea alegerilor de viață sănătoase care contribuie la prevenția cancerului
- Promovarea colaborării între persoane fizice, instituții și organizații pentru lupta împotriva cancerului


Asociația Magic - World cancer Day 2022 Asociația Magic - World cancer Day 2022 Asociația Magic - World cancer Day 2022

| Aria geografica
    București

| Rezumat
    Asociația MagiCAMP s-a alăturat pentru al doilea an consecutiv inițiativei UICC( The Union for International Cancer Control), în eforturile de a pune lumină pe problemele cu care se confruntă pacienții cu cancer și de
ridica nivelul de conștientizare cu privire la modalitățile de prevenire, diagnosticare rapidă și tratament. Asociația magiCAMP a organizat o serie de activități în luna februarie pentru a educa publicul larg și a încuraja participarea civică în ceea ce privește sprijinul pacienților cu cancer.

Una dintre activități a fost iluminarea în culoarea portocalie (culoarea definită de UICC la nivel global pentru această inițiativă a luptei împotriva cancerului) a unor obiective importante din București. Au fost iluminate obiective precum: Arcul de Triumf, Opera Națională din București, Teatrul Odeon, Cercul Militar Național, Biblioteca Națională a României, Academia de Studii Economice din Bucureși, Muzeul Național de Artă, Ambasada Danemarcei, Clădirea Sky Tower, Hotelul Sheraton și Turnul de Telecomunicații STS. Această inițiativă are ca scop aducerea în atenția publicului importanța cu privire la măsurile de prevenție și detectare a cancerului pentru a crește șansele de vindecare.

Parte din campanie, Asociația MagiCAMP a pus lumină pe poveștile copiilor care s-au vindecat de cancer și au scos la iveală o serie de povești despre modul în care ei s-au luptat cu boala, transmițând totodată mesaje de încurajare pentru toți cei care se confruntă cu această boală în prezent, punând accentul pe importanța sprijinului psihologic și emoțional în lupta cu cancerul.


| Date beneficiari direcţi
    Publicul larg din România
Pacienți cu cancer, în special copii și adolesecenți din România


| Activitati
    - realizarea colaborării cu UICC și alinierea pentru materiale de comunicare
- selectarea obiectivelor și transmiterea solicitărilor de iluminare către fiecare instituție în parte
- identificarea soluțiilor de iluminat și crearea de parteneriate pentru soluțiile tehnnice
- invitarea reprezentanților mass-media la obiectivele iluminate și trnsmiterea mesajelor relevante pentru inițaitivă
- selectarea beneficiarilor care au îvnins cancerului și care au dorit să se expună public
- editarea mesajelor video și publicarea pe rețelele de socializare cu încurajarea publicului larg pentru distribuire și împărtășirea poveștilor proprii cu privire la lupta împotriva cancerului
- realizarea de pachete dedicate cu cadouri pentru copiii spitalizați în centrele de oncopediatrie, însoțite de mesaje de încurajare de la alți copii (care au învins cancerul sau sănătosși)


| Rezultatele proiectului
    O foarte bună acoperire media la emisiunile de știri și în presa online - 573 de mesaje primite de încurajare sau ămpărtășire a poveștii proprii care pot fi ulterior folosite în același scop al creșterii nivelului de conștientizare cu privire la lupta împotriva cancerului.

| Bugetul
    5300 LEI

| Parteneri
    Union for International Cancer Control

| Despre organizator
    Asociația Magic (MagiCAMP) este un ONG care oferă sprijin emoțional și material copiilor cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave, precum și familiilor acestora, prin 12 proiecte care asigură servicii și produse pentru aceștia.

| Website proiect
    asociatiamagic.roCopyright © Gala Societății Civile - 2023
Site dezvoltat de Netvibes