Romanian Science Festival a dat mâna cu ArcadiaMath, Israel pentru a le oferi gratuit copiilor din România aplicația de matematică, „Blob Quest”, destinată copiilor cu vârste între 7-11 ani.

Aplicația „Blob Quest” a fost dezvoltată cu scopul de a-i ajuta pe copiii din toată lumea să învețe operații cu numere naturale, cum ar fi înmulțirea și împărțirea, într-un mod intuitiv, și nu mecanic. ArcadiaMaths introduce o abordare nouă a învățării: transformă instrucțiunile într-o descoperire independentă a principiilor matematice prin intermediul jocurilor. Matematica e folosită ca uhn limbaj universal. Fără a folosi simboluri matematice, explicații sau cuvinte, copiii sunt ghidați intuitiv să își însușească ceea ce au învățat și să stăpânească abilitățile necesare de aritmetică. Astfel, copii deprind operațiunile matematice într-un mod perspicace, repetitiv, dar și antrenant.

Pe lângă învățarea operațiunilor matematice, aplicația îndeamnă copiii la implicare civică. Astfel, la fiecare nivel rezolvat, copiii câștigă monezi care vor fi transformate în donații către cauze sociale sau educaționale.

„Deși vacanța de două săptămâni ne-a surprins pe toți, la Romanian Science Festival credem că învățarea poate continua în orice circumstanțe, chiar dacă școala s-a oprit. Când au aflat despre situația din România, partenerii noștri, ArcadiaMath din Israel s-au mobilizat într-un timp foarte scurt pentru a oferi gratuit tuturor copiilor din România aplicația „Blob Quest” pe care ei au dezvoltat-o. Le mulțumim și sperăm ca aplicația să ajungă și să ajute cât mai mulți copii” - a declarat, Oana Romocea, co-fondator Romanian Science Festival.
 

„Misiunea noastră este de a dezlănțui adevăratele capacități ale copiilor, de a înlătura anxietatea matematică, de a face punte între diferite medii socio-economice și culturi, fără a lăsa un singur copil în urmă! Noi nu predăm matematică, ci le dăm copiilor puterea să-și dea seama singuri. Ne bucurăm că aplicația „Blob Quest” poate ajunge acum și la copii din România și sperăm să le fie de folos.” – a declarat Alina Colton, co-fondator, ArcadiaMath, Israel.

Aplicația „Blob Quest” se poate descărca de la linkul : http://onelink.to/hhd7bh. Versiunea PREMIUM pentru România se poate accesa gratuit cu codul 404040.

***
Despre Romanian Science Festival

Romanian Science Festival (RSF) este primul festival de științe cu acoperite națională din România. Din 2018, RSF inspirăm, încurajează și provocă copii și oameni de toate vârstele și din toate mediile să exploreze și să înțeleagă lumea din jurul lor. Comunitatea RSF este formată din 100 de mentori care sunt studenți, cercetători și profesioniști din diaspora academică, dar nu numai. Până acum, prin diferitele proiecte inițiate de mentori, RSF a adus știința la peste 75.000 de copiii din toate colțurile țării.