După un prim weekend (11-12 mai) încărcat de tururi ghidate, prânzuri pescărești, prezentări și conferințe susținute de profesioniști ai managementului cultural din Europa și din țară, programul Conferințelor de primăvară LəRN se concentrează, în al doilea week-end de întâlniri creative (18-19 mai), pe scena culturală a Bucureștiului.
 
Conectat la evenimentele din weekendul 18-19 mai de la București, cel de-al doilea modul al Conferințelor de primăvară LəRN marchează Noaptea Muzeelor de la București prin întâlnirile din 18 mai de la MARe – Muzeul de Artă Recentă, cu manageri din domeniul artelor vizuale (Ioana Ciocan – general manager Pavilionul de Artă București – Art Safari și Roxana Gamarț - cofondator Galeria Mobius)). În programul zilei de sâmbătă sunt incluse și tururi private la MARe cu Silviu Dancu - PR managerul muzeului, și la Galeria Mobius. De asemenea, Ștefan Voloacă - director de marketing Universitatea Spiru Haret vine sâmbătă la Conferințele de primăvară pentru a expune mai multe detalii despre Programul de for-mare în managementul cultural LəRN.
 
Pentru că weekendul 18-19 mai marchează și debutul celei de-a șaptea ediții a Romanian Design Week, participanții Conferințelor LəRN se întâlnesc duminică, 19 mai, la The Institute cu Andrei Borțun, fondatorul primului târg de design românesc din România și al primului Cartier Creativ. Lui Andrei Borțun i se alătură Chris Simion-Mercurian (regizoare de teatru, fondatoare Grivița 53) și Arcadie Rusu (coregraf, fondator și manager Linotip – Centru Independent Coregrafic), în calitate de reprezentanți ai Cartierului Creativ. De la industrii creative și management cultural, subiectele discuțiilor de duminică se extind la tur-ismul cultural prin prezentarea susținută de John Varbiu (fondator Magneto Entertainment) despre Summer Well Festival. Programul ultimei zile de Conferințe LəRN cuprinde un tur ghidat în Cartierul Creativ organizat de Interesting Times Bureau și un Private Tour Romanian Design Week.
 
Programul LəRN de formare în management cultural continuă în luna august cu modulul Școala de vară în management cultural, o incursiune în partea teoretică a domeniului cul-tural prin întâlniri cu profesioniști de prestigiu în politici culturale internaționale, practici și management cultural, metode de programare, inovație socială, precum și prin discuții re-laxate cu artiști, curatori și directori artistici din diferite arii ale sectorului cultural. Mai multe informații despre Școala de vară și programul post-universitar LəRN sunt disponible pe site-ul Platformei de Educație Avansată LəRN - www.lern.ro
 
***
Despre Platforma Avansată de Educație LəRN
Platforma Avansată de Educație LəRN este inițiată de un grup de profesioniști în educație, comunicare, an-treprenoriat, inovație socială și cultură, sub umbrela Universității Spiru Haret și a Fundației România de Mâine. Platforma LəRN oferă o soluție inovatoare în formarea profesională a managerilor și liderilor pentru o mai bună integrare pe piața muncii de astăzi printr-o serie de trei formate educaționale: Programul de Formare în Man-agementul Cultural, Programul de Formare în Inovare Socială și Programul de Formare în Coaching și Dezvoltare Personală. Programele LəRN pun accent pe metode creative de formare, pe interactivitate și pe comunicarea directă dintre speaker și participanți. LəRN beneficiază de parteneriate cu universități străine, institute culturale și asociații de business, iar cursurile sunt susținute de lideri profesioniști români și străini.