close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Voluntari pentru vieți mai bune



| Organizator:
    Asociația Zetta
| Categorie:
    Proiecte realizate cu implicarea Voluntarilor
| Problema de fond
    Pacienții Asociației Zetta au nevoie de acces la intervenții chirurgicale reconstructive, dar și de sprijin financiar și emoțional, mai ales că mulți dintre ei provin din medii defavorizate și nu își permit să achite aceste intervenții. Scopul proiectului este de a oferi acest sprijin și de a îmbunătăți calitatea vieții lor prin accesul la intervenții reconstructive, dar și prin susținerea emoțională. În acest sens, voluntarii au fost implicați în activitățile de strângere de fonduri, dar și în susținerea morală a pacienților și familiilor acestora. Prin implicarea voluntarilor, proiectul a putut să ofere suportul necesar și să aducă speranța în viețile celor care au apelat la sprijinul Asociației Zetta.

Voluntari pentru vieți mai bune Voluntari pentru vieți mai bune Voluntari pentru vieți mai bune

| Aria geografica
    Voluntari din întreaga țară, cu preponderență București

| Rezumat
    Asociația Zetta a identificat o mare nevoie de ajutor în rândul persoanelor cu situații sociale precare și patologii complexe, care nu își permit să plătească pentru intervenții chirurgicale reconstructive. Obiectivele vizate sunt oferirea ajutorului medical gratuit pacienților care nu își permit să achite intervențiile complexe de care au nevoie și îmbunătățirea calității vieții acestora. Voluntari din diferite domenii au ajutat la organizarea și realizarea operațiilor pro bono și a altor activități medicale, dar și la organizarea de evenimente caritabile, campanii de informare și alte activități pentru a sprijini Asociația Zetta. Datorită implicării voluntarilor, Asociația Zetta a realizat un număr impresionant de intervenții chirurgicale reconstructive pro bono (310), îmbunătățind astfel calitatea vieții a numeroase persoane cu situații sociale precare și patologii complexe. Mai mult decât atât, s-au organizat evenimente/proiecte care au atras oameni dispuși să ajute și să ofere timpul și experiență lor pentru această cauza nobilă.

| Date beneficiari direcţi
    Publicul țintă direct este reprezentat de copiii și adulții cu situații financiare dificile care au nevoie de operații ce țin de Chirurgia Plastică, dar nu își permit să achite costul acestora. În ultimii 2 ani, beneficiarii Asociației Zetta au fost în procent de 62% femei și 38% bărbați, iar din totalul de 191 de pacienți, 53 au fost copii cu vârste cuprinse între 2 și 17 ani. În ceea ce privește adulții, femeile care au apelat la sprijinul Asociației Zetta au vârste cuprinse între 20 și 69 de ani, iar bărbații 18-71 de ani. Mulți dintre beneficiari ne-au rămas aproape și au fost voluntari la evenimentele Asociației Zetta, dar au dat dovadă de implicare și în ceea ce privește strângerea de formulare pentru redirecționarea celor 3,5% din impozit.

| Activitati
    Voluntarii din partea administrativă au fost implicați în activități precum identificarea beneficiarilor - voluntarii au colaborat strâns atât cu posibilii pacienți, dar și cu personalul medical al Asociației Zetta pentru a identifica cazurile sociale precare care necesită intervenții chirurgicale reconstructive pro bono; strângerea de fonduri - voluntarii au desfășurat campanii de strângere de fonduri pentru a acoperi costurile consumabilelor medicale folosite în cadrul operațiilor pro bono; asistență logistică - voluntarii au asigurat asistența logistică pentru beneficiari, ajutându-i să se pregătească pentru intervenția chirurgicală și oferindu-le sprijin emoțional. Iar pe cealaltă parte, medicii voluntari s-au implicat în realizarea intervențiilor chirurgicale, în cadrul cărora și-au oferit în mod gratuit timpul, experiența și manopera. Toți voluntarii își dedică timpul și resursele necesare pentru o bună desfășurare a activității Asociației Zetta.

| Rezultatele proiectului
    Beneficiarii Asociației Zetta au beneficiat pro bono de tratamentele necesare, mai exact, de operațiile reconstructive de care aveau nevoie pentru a duce o viață cât mai aproape de normal. Calitatea vieții acestora a fost considerabil îmbunătățită post-operator, unii dintre ei luptându-se cu diverse malformații de-a lungul anilor. Aici îl putem da exemplu pe un domn în vârstă de 64 de ani care suferea de boală von Recklinghausen. Mai exact avea atârnată de membrul superior stâng - braț și antebraț o tumoră de 2,8 kg care îl încurcă în desfășurarea activității de zi cu zi, dar mai ales în faptul că era nevoit să își taie mânecile pentru a se putea îmbracă. La 6 luni post-operator ne-a transmis că a renăscut și că toată viață i s-a schimbat în bine.

| Bugetul
    887010,00 LEI

| Parteneri
    Spitalul Zetta

| Despre organizator
    Asociația Zetta este o asociație neguvernamentală, apolitică, non-profit, de interes general, înființată cu scopul de a oferi sprijin copiilor și adulților cu situații sociale delicate și care se confruntă cu patologii complexe din sfera Chirurgiei Plastice și Microchirurgiei Reconstructive. Din 2017 a facilitat peste 538 de intervenții pro bono pentru persoane cu probleme grave de sănătate și care au posibilități materiale reduse.

| Website proiect
    https://asociatiazetta.ro/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes