close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



MagicEDU – burse educaționale, pentru copiii care nu renunță



| Organizator:
    Asociatia MagiCAMP
| Categorie:
    Educație și Învățământ
| Problema de fond
    Datorită ecosistemului de programe sociale destinate copiilor grav bolnavi și a numărului mare de beneficiari ai asociației noastre (peste 10000), departamentul nostru de asistență socială desfășoară anchete sociale ample, pentru a determina nevoile stringente ale familiilor din programe. Astfel, am constatat că cei mai mulți copii au dificultăți reale în reintegrarea școlară, post tratament. Din cauza curelor îndelungate de tratament, copiii nu participă la cursuri cu săptămânile, lunile și uneori cu anii - fapt care îi pune în sitautia de a pierde materia predată, legătura cu colegii și școala cu totul. Mai mult de 60% dintre copii riscă abandonul școlar.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este eliminarea riscului de abandon școlar, între beneficiarii asociației, prin îndeplinirea obiectivelor:
- asigurarea de burse educaționale în bani, pentru ca un eșantion de min. 150 de copii să termine cursurile la zi;
- oferirea oportunității de a urma cursuri vocaționale adiacente (acolo unde copiii își doresc asta și au și timpul necesar);
- asigurarea tuturor materialelor didactice necesare în cursul unui an școlar; facilitarea accesului la meditații.


MagicEDU – burse educaționale, pentru copiii care nu renunță MagicEDU – burse educaționale, pentru copiii care nu renunță MagicEDU – burse educaționale, pentru copiii care nu renunță

| Aria geografica
    toată țara

| Rezumat
    Asociația Magic desfășoară 12 proiecte care au în centru nevoile copilului bolnav și ale familiei acestuia. Nevoile sunt identificate de către departamentul de asistență socială prin contactul direct cu beneficiarii, recomandarea medicilor, dar și prin cercetarea statistică, la nivel național și european. Astfel, proiectul MagicEDU a luat naștere în urma constatării faptului că 60% dintre copiii bolnavi de care ne îngrijim riscau abandonul școlar, statistică similară cu media națională.
Tratamentul oncologic poate dura luni sau ani și poate sărăci familiile până în punctul în care părințîi să nu își mai permită să plătească rechizitele sau transportul celor mici la școală. Astfel, unii copii ajung să își abandoneze visurile, pasiunile sau, cel mai rău, studiile cu totul. Mai mult decât atât, lipsa școlarizării adâncește alienarea copilului de alte grupuri de copiii și ii limitează spectrul de șanse sociale și profesionale. În consecință, prin proiectul MagicEDU ne-am propus garantarea dreptului universal la educație al copiilor, oferind copiilor grav bolnavi o pârghie de reintegrare socială și un orizont de oportunități egal cu cel al copiilor sănătoși.



| Date beneficiari direcţi
    157 de copii cu boli grave



| Activitati
    Ce presupun bursele MagicEDU
Suport financiar, în valoare de 500 de lei/lună, timp de un an, pentru reintegrarea copilului la școală, după întoarcerea din lungile perioade de spitalizări și tratamente.
Acoperirea cheltuielilor pentru rechizite școlare, cărți, pregătirea pentru examenele de capacitate sau bacalaureat, diverse pasiuni ale copilului și orice altceva îl ajută pe drumul educației sale.
Susținerea tinerilor care urmează facultatea (în cazurile recomandate de asistenții noștri sociali, în urma anchetelor sociale pe care le efectuează).


| Rezultatele proiectului
    Pentru un numar de 157 de copii, rezultatele au fost cele scontate:
- Niciun copil din program nu a abandonat școala, deși la evaluarea inițială 60% prezentau risc de abandon;
- Note mai mari, o atitudine mai bună față de procesul de învățare;
- Motivație mai mare de a se lupta cu boala, pentru a finaliza școala;
- Șanse mai mari de continuare a studiilor;
- Eficientizarea resurselor familiei prin scăderea cheltuielilor cu manuale/cursuri;
- Acces la cursuri de educație non-formală, care oferă șanse mai mari la viață independentă, pe termen lung.


| Bugetul
    942000 LEI

| Parteneri
    Companii: Zibelibe SRL, Azitrend Distribution, Aurora Expeditii, Asociatia Educatie pentru Succes (Educare), Roxer Grup, Kiwi Finance, Multi -Color CorporationMULTI-COLOR CORPORATION CLUJ-NAPOCA; - Pentru fundraising peer to peer, partenerii organizaționali ai proiectului sunt ARC (prin platforma de donații prin sms) și ONEKIND (prin platforma de fundarising comunitar, Galantom)

| Despre organizator
    Asociația Magic (MagiCAMP) este un ONG care oferă sprijin emoțional și material copiilor cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave, precum și familiilor acestora, prin 12 proiecte care asigură servicii și produse pentru aceștia.

| Website proiect
    https://asociatiamagic.ro/MagicEDU



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes