Marele Premiu al Galei Societatii Civile a fost acordat proiectului "Diferiti, dar impreuna", initiat de fundatia timisoreana "Pentru Voi" in sprijinul persoanelor cu dizabilitati intelectuale, printre ceilalti castigatori numarandu-se organizatia Astra Film, Romani Criss si Radio Guerrilla.

Editia a VI-a a Galei Societatii Civile a acordat Marele Premiu proiectului de ajutorare si sustinere a persoanelor cu dizabilitati intelectuale "Diferiti, dar impreuna". "Va multumim. Suntem foarte onorati, pentru ca suntem o organizatie mica din Timisoara, initiata de familiile celor cu dizabilitati intelectuale. Atunci cand o simti, discriminarea doare si ar trebui sa ne gandim la asta", a declarat un reprezentant al fundatiei "Pentru Voi".

La sectiunea "Educatie si cercetare", castigatoare a fost desemnata Asociatia Alternative Sociale, pentru proiectul "Metodologie de asistenta sociala, psihologica si juridica a copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate", implementat deja la Iasi.

Castigatoare in cadrul sectiunii "Arta si cultura" a fost aleasa organizatia Astra Film, cu proiectul "Astra Film Fest 2007", care a strans la Sibiu 56.000 de spectatori pentru vizionarea a 84 de filme documentare din toata lumea.

Premii speciale in afara concursului, pentru cele doua sectiuni, au fost acordate Consiliului National al Audiovizualului pentru campania "Nu-ti educa copilul cu televizorul!" si T.E.T. Alexandria pentru proiectul "Festivalul National de Teatru Tanar, Ideo Ideis".

In cadrul sectiunii "Apararea drepturilor individuale si comune", castigatoare a fost desemnata organizatia Romani Criss, cu proiectul "Pasi spre toleranta", care vine in sprijinul integrarii  in societate a persoanelor de etnie rroma.

La sectiunea "Comportament civic si implicare publica", a fost desemnat drept castigator proiectul "Daruieste din inima", initiat de Asociatia REACT, care sprijina donarea de sange in folos umanitar.

In afara concursului, la cele doua categorii, au mai fost acordate premii proiectelor "Fara spaga", initiat de  Transparency International Romania, "Tara normala", realizat de Radio Guerrilla, "Stop prejudecatilor despre etnia Rroma", initiat de Secretariatul General al Guvernului si Agentia Nationala pentru Rromi si proiectului "Eu nu blochez intersectia", realizat de Dan Patzelt.

Pentru categoria "Sanatate" castigatoare a fost aleasa Fundatia Sfanta Irina, pentru proiectul "Cancerul nu iarta, dar suferinta poate fi alinata!", dedicat persoanelor aflate in fazele terminale de boala.

Fundatia pentru Parteneriat a fost desemnata castigatoare a sectiunii "Dezvoltare economica si sociala", pentru proiectul "Apele au trecut. Regaseste speranta!", ai carui beneficiari au fost locuitorii mai multor sate inundate.

In cadrul sectiunii "Protectia mediului", a fost desemnata drept castigatoare Organizatia Mihai Eminescu Trust, pentru proiectul "Restructurarea zonelor umede din rezervatia Stejarii seculari de la Breite, Sighisoara".

Noutatea editiei din acest an a constat in acordarea unui Premiu Special "Adevarul Verde". Acest premiu a fost inmanat Lianei Buzea, pentru proiectul realizat de aceasta, intitulat "EcoAssist" si inscris la sectiunea "Protectia mediului". Prin intermediul acestui proiect, au fost amplasate cosuri pentru colectarea selectiva a deseurilor in Academia de Studii Economice din Bucuresti, proiectul fiind in curs de implementare si in alte trei universitati din tara.

Juriul i-a inclus pe Mihaela Radulescu (Antena 1 si ambasador al United Way in Romania), Liviu Mihaiu (Academia Catavencu, Asociatia "Salvati Dunarea si Delta"), Raed Arafat (medic coordonator al SMURD si subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii Publice), Catalin Stefanescu (TVR 1), Ioan T. Morar (Academia Catavencu si Cotidianul), Robert Turcescu (Realitatea TV si Europa FM), Luciana Simona Velea (Institutul de Stiinte ale Educatiei), Sandra Pralong (Synergy Communications), Victor Alistar (Transparency International), Dumitru Sandu (Facultatea de Sociologie si Asistentã Sociala), Luminita Tanasie (World Wide Fund for Nature Romania), Alin Ivan (SVASTA Consult), Cosmin Alexandru (Brandivia si Asociatia Erudio), Cristina Bortun (coordonator proiecte Institutul Goethe Bucuresti), Dana Deac (TVR 1) si Catalin Mosoia (jurnalist de stiinta la Europa FM).

Gala Societatii Civile este un proiect Millenium Communication. Millenium Communications este o companie infiintata in 1998, ca agentie de PR. In prezent, Millenium are trei divizii separate: PR, BTL si proiecte proprii - Internetics, AdPrint, Gala Societatii Civile.