Pentru fiecare nou-nascut din municipiul Cluj-Napoca, primaria va planta in mai putin de 1 luna cate un copac. Initiativa apartine primarului Emil Boc, iar clujenii care vor sa puna in practica aceasta idee vor putea alege zona in care sa fie plantat arborele ce va purta numele copilului lor.

“Clujenii care vor sa planteze un arbore atunci cand li se naste un copil vor primi gratuit de la primarie puieti de tei, frasin ori salcam pe care ii vor planta acolo unde doresc. Probabil cat mai aproape de locuinta, deoarece familiile se obliga sa aiba grija de puieti, rolul primariei fiind, in continuare, doar acela de a monitoriza arborii plantati in cadrul acestui proiect”, a declarat, pentru Green Report, Mirela Ogrutan, reprezentant Primaria Cluj-Napoca.

Din luna septembrie, fiecare parinte care va trece pragul Directiei de Evidenta a Persoanei pentru a solicita eliberarea unui certificat de nastere va putea sa planteze un arbore, care sa poarte numele copilului sau.

Cei care vor dori sa faca acest lucru vor fi anuntati cu privire la data in care se vor programa plantarile, prin intermediul datelor de contact pe care le pot lasa la primarie completand un formular-tip pe care il vor primi la ghiseu, alaturi de certificatul de nastere al copilului.

„Este un proiect de suflet, care va face din orasul nostru unul cu cat mai mult spatiu verde si mai placut de locuit si le va oferi parintilor prilejul de la face un cadou special copiilor la venirea pe lume. Apoi, prin grija pe care vor invata sa o poarte acestui copac, il vor creste pe micutul clujean cu respect pentru natura si mediul inconjurator”,
a declarat primarul Clujului, Emil Boc.

 
Sursa: green-report.ro