Copiii invata mai usor, cu ajutorul exercitiilor interactive, jocurilor, animatiilor si filmelor

Editura Litera si SIVECO Romania pun la dispozitia profesorilor si elevilor doua manuale pentru clasa I, in format tiparit si digitaI: manual de Comunicare in limba romana (abecedarul) si manual de Matematica si explorarea mediului. 

Accesand platforma Ministerului Educatiei Nationale, www.manuale.edu.ro, cadrele didactice vor putea selecta manualele pe care doresc sa le utilizeze in noul an scolar. Comenzile pentru noile manuale urmeaza sa fie realizate online de catre unitatile de invatamant, astfel incat ele sa ajunga in scoli pana la inceperea anului scolar.

”Manualele bogat ilustrate au fost elaborate in conformitate cu programa scolara si sunt structurate in cate 12 unitati de invatare, cu teme din universul apropiat al copilului”, a declarat Marin Vidrascu, director executiv Editura Litera.
Plusul de atractivitate este dat de componenta digitala a noilor manuale.

"Manualele in format digital pe care le propunem dascalilor vor oferi un plus de valoare activitatii la clasa datorita caracterului interactiv. Digitalul vine in sprijinul manualelor clasice atragand copiii prin joc, dar cu obiective didactice bine precizate,  incurajandu-i sa cerceteze, sa descopere, sa lucreze in echipa si sa-si sustina in mod convingator ideile. Speram ca invatatorii si elevii sa foloseasca cu placere noile manuale", a declarat Florin Ilia, vicepresedinte SIVECO, responsabilul proiectului ”ManualPLUSDigital” (www.manualPLUSdigital.ro).

La elaborarea manualelor au contribuit psihopedagogi, specialisti in proiectarea invatarii, programatori, graficieni, redactori. Continutul a fost elaborat de autoare cu o bogata experienta in realizarea de manuale si de programe scolare pentru invatamantul primar: Gabriela Barbulescu, Daniela Besliu, Elena Niculae, Florentina Chifu. 

De astazi, Editura Litera va deschide serviciul de call-center Telverde 0800-110222, care le va furniza tuturor celor interesati informatii referitoare la manuale si la materialele auxiliare.

De asemenea, pe site-ul www.manualPLUSdigital.ro si pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/manualPLUSdigital, va functiona pe tot parcursul anului scolar Clubul Dascalului Modern, o platforma online care va fi punctul de intalnire cu toti colegii de breasla, cu autorii manualelor si cu parintii elevilor. 

Prin inscrierea in club profesorii vor beneficia de serviciu gratuit de asistenta pentru folosirea suportului digital, valabil de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00–20.00, si vor avea posibilitatea de a intra in dialog cu un specialist in folosirea manualului digital, prin sesiuni de chat online.
Noile manuale (in format tiparit si in format digital) vor inlocui manualele existente pana la aceasta data. Romania este printre primele tari europene care implementeaza manualele digitale, care vor fi disponibile si online.
 
***
Despre Editura LITERA
In 1989 lua fiinta, la Chisinau si Bucuresti, Editura Litera. Se implinesc, asadar, anul acesta, 25 de ani de existenta. Ani in care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reusite majore, Litera a editat peste 4000 de titluri, intr-un tiraj total de aproape 46 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de fictiune si nonfictiune, Litera a reusit sa se impuna prin calitatea produselor sale, devenind unul dintre cei mai importanti actori de pe piata de carte. Iti multumim ca ne esti alaturi si te invitam sa ne insotesti, si de acum inainte, in calatoria noastra printre carti, idei si cuvinte.
Litera, 25 de ani. Un sfert de secol de carti! 
 
Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul dintre liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.
Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati.
Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare.
Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante.
De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste200 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Contact:
Persoana de contact: Raluca Tirnauceanu
Coordonator marketing, Editura Litera
Telefon: +4021 319 63 90
r.tirnauceanu@litera.ro 

Persoana de contact: Anca Crahmaliuc
Marketing & Communication Manager, SIVECO Romania SA,
tel.: 4021-302.33.00, fax: 4021-302.33.91
anca.crahmaliuc@siveco.ro