Policolor, cel mai longeviv producator de lacuri si vopsele din Romania, s-a implicat activ, in acest an, in misiunea Habitat for Humanity si a sustinut lupta pentru eradicarea locuirii saracacioase. Astfel, au fost donate materiale de constructii folosite pentru imbunatatirea mai multor locuinte din localitatile Radauti, Beius si Oradea, acolo unde asociatia Habitat for Humanity Romania a construit si renovat locuinte cu sprijinul voluntarilor. Valoarea materialelor donate de Policolor se ridica la aproape 27.000 lei.

”Am ales sa sprijinim acest proiect pentru ca ceea ce ne dorim este sa aducem culoare si calitate vietii in comunitatile din Romania si, odata cu acest lucru, speranta in sufletele si vietile celor care traiesc in ele. Punem pret pe <<acasa>> asa ca povestile oamenilor ne-au impresionat si am ales sa nu ramanem indiferenti nici de aceasta data”, a declarat Marius Vacaroiu, CEO Policolor.

Una dintre familiile ajutate prin sponsorizarea Policolor este familia Dumse din Bihor. Elisabeta Dumse a avut o viata grea de cand se stie. Pana la 18 ani a trait intr-un orfelinat, dupa care a dormit pe strazi si in gari. Familia isi ducea traiul intr-o casa darapanata. In locul podelei, casa avea pamant batatorit, iar o soba de tabla ruginita tinea loc de aragaz si masa. Pentru ca le punea viata in pericol, casa in care statea familia Dumse a fost demolata. Prin filiala sa din Beius, Habitat for Humanity Romania, alaturi de voluntari straini si romani, cu spijinul Policolor, a construit o locuinta simpla, decenta si accesibila in care familia Dumse sa traiasca. 

“O casa nu este doar un spatiu, ci reprezinta cel mai important loc din viata unei familii. Este locul in care se reuneste dupa o zi grea, in care copiii invata sa mearga, sa scrie, sa citeasca si deprind valorile care ii vor face oameni mari. Este locul in care familia se simte mereu in siguranta. Ne bucura acest parteneriat si multumim Policolor pentru ca impreuna putem oferi “acasa” pentru mai multe familii in nevoie.”, a declarat Mario DeMezzo, Director national Habitat for Humanity Romania.

***

Despre Habitat for Humanity Romania
Habitat for Humanity este una dintre cele mai importante organizatii din Romania in domeniul locuirii sociale. Din 1996 construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Despre Policolor
Policolor, producator de lacuri si vopsele cu traditie in Romania, aniverseaza anul acesta 50 de ani de existenta. Compania ofera in prezent solutii si produse pentru decorarea si finisarea casei sub brandurile SPOR, DEKO Professional, CasaBella, Vinarom, sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor sub umbrela KLAR Professional si produse destinate acoperirilor industriale cu arie larga de aplicabilitati aflate sub brandul Policolor Industrial Coatings.

Produsele Policolor sunt prezente in peste 3.000 de magazine de retail traditional, in marile retele de bricolaj din Romania si in peste 1.000 de service-uri din tara. Compania dispune in prezent de o retea de 10 magazine proprii.
Grupul Policolor – Orgachim opereaza doua mari unitati de productie: Policolor Romania si Orgachim Bulgaria si este liderul regional in domeniul tehnologiei vopselelor si lacurilor in zona Sud-Est Europeana.