• Rețeaua de sănătate REGINA MARIA și Junior Achievement (JA) România au finalizat ediția a treia a proiectului educațional „Ora de sănătate”, dedicat elevilor între 6 și 10 ani.
  • În anul școlar recent încheiat, 6.100 de elevi, din comunități rurale și urbane au parcurs noțiuni esențiale despre un stil de viață sănătos și responsabil.

 

S-a încheiat ediția a treia a proiectului național „Ora de sănătate”, derulat de Rețeaua de sănătate REGINA MARIA în parteneriat cu Junior Achievement România. Proiectul a avut ca scop promovarea unui stil de viață echilibrat în rândul elevilor din clasele primare, prin activități specifice vârstei și conținut care susține implicarea și învățarea prin experiență.

 

Desfășurat în peste 180 de școli din întreaga țară, programul a implicat peste 6.000 de elevi din clasele primare, care au participat la activități interactive și exerciții practice, dezvoltate pe principiul applied learning și adaptate nevoilor de învățare ale copiilor cu vârste între 6 și 10 ani.

 

Cadrele didactice au avut la dispoziție un kit educațional complet – în format fizic și digital, prin platforma JA Learn™ – cu ghiduri, caiete de lucru și exerciții interactive. Materialele au fost gândite pentru a putea fi integrate flexibil, fie în ore opționale, fie ca activități complementare disciplinelor de bază.

 

În timpul activităților desfășurate împreună cu profesorii, elevii au avut ocazia să exploreze, prin experiențe directe, ce înseamnă să ai grijă de propria sănătate – de la înțelegerea emoțiilor și a alegerilor alimentare până la integrarea mișcării în viața de zi cu zi. Lecțiile interactive i-au ghidat să conștientizeze rolul igienei în prevenirea îmbolnăvirilor, să descopere beneficiile activităților fizice asupra stării de bine și să reflecteze asupra comportamentelor zilnice, precum timpul petrecut în fața ecranelor. Totodată, au exersat rutine sănătoase și atitudini constructive, adaptate vârstei și nivelului lor de dezvoltare.

 

Prin proiectul Ora de sănătate, aflat deja la cea de-a treia ediție, ne alăturăm unui demers esențial pentru construirea unui viitor mai sănătos pentru România: acela de a construi o societate în care educația și sănătatea sunt accesibile, devenind piloni fundamentali ai unei comunități puternice și unite.
 

Prin parteneriatul cu Junior Achievement România, am reușit în acest an școlar să sprijinim peste 6.000 de elevi în formarea unor obiceiuri sănătoase și a unui comportament responsabil și preventiv, demonstrând astfel că investiția în oameni și în comunități rămâne una dintre cele mai valoroase contribuții pe care o putem aduce în România”, a declarat Fady Chreih, CEO-ul Rețelei Private de Sănătate REGINA MARIA.

 

„Participarea la activitățile din cadrul proiectului Ora de sănătate i-a ajutat pe elevi să înțeleagă importanța unui stil de viață echilibrat. Prin jocuri, discuții și exerciții practice, au descoperit beneficiile unei alimentații sănătoase, importanța igienei personale și modul în care activitățile recreative contribuie la dezvoltarea lor. De asemenea, au explorat relațiile cu cei din jur, învățând despre empatie, respect și cooperare, și au descoperit strategii pentru organizarea timpului astfel încât să mențină un echilibru între învățare, joacă și odihnă. Aceste experiențe interactive le-au oferit oportunitatea de a dezvolta obiceiuri sănătoase și abilități esențiale pentru viața de zi cu zi.“, apreciază unul dintre profesorii de la Școala Gimnazială Lucian Blaga, Jibou, Sălaj.

 

Din 2020 și până astăzi, proiectul „Ora de sănătate” a reunit peste 31.000 de elevi din 410 localități din mediul urban și rural în jurul unor activități care încurajează obiceiuri sănătoase, conștientizarea importanței prevenției și asumarea unor comportamente benefice pentru starea lor de bine.

 

***
 

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională, cât și pentru dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „applied learning“ și „project based” sunt urmate anual de peste 292.000 de elevi și studenți din peste 1.800 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2025, organizația internațională a urcat pentru a șaptea oară în Top 10 ONG-uri din lume și a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.jaromania.org.

 

Despre Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA  

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține patru spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 21 de acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

În ultimul deceniu, peste 720.000 de recenzii au fost acordate de pacienți medicilor REGINA MARIA, printr-un sistem unic de acordare a feedback-ului, ajungând astfel la o medie de 9,56 la nivelul Rețelei. 

Rețeaua este, totodată, lider în digitalizarea sănătății în România - aplicația medicală REGINA MARIA fiind cea mai descărcată și utilizată aplicație de acest tip, cu peste 1,6 milioane de conturi de pacienți.