• Inscrierile se fac pana la data de 31 ianuarie.
• Andreea Marin, violonistul Alexandru Tomescu, Proconsul si Daniela Nane printre invitatii Galei din 15 martie 2016.
 
”Cei mai buni romani”, asa cum au fost numiti participantii de catre Andreea Marin ce a fost gazda editiilor anterioare ale Galei, se vor putea inscrie - sau vor putea fi inscrisi de catre cei ce cred in munca lor – intre 11 ianuarie si 31 ianuarie (ora 16:00) la http://gala.cnasr.ro/, sectiunea ”inscriere”.

La eveniment vor participa finalistii celor 18 categorii, precum si reprezentanti ai institutiilor guvernamentale si neguvernamentale, ai autoritatilor locale, precum si jurnalisti implicati in campanii sociale la nivel central si local.

Intre 1 si 14 februarie se vor verifica si valida aplicatiile, urmand ca intre 15 si 22 februarie (ora 00:00) romanii sa poata vota online transparent participantii. Juriul va desemna finalistii pana pe 6 martie, iar pe 15 martie, ora 18:00 castigatorii vor fi premiati in cadrul Galei Nationale ce se va desfasura la Ateneul Roman. Andreea Marin va fi din nou pro bono alaturi de Colegiul National al Asistentilor Sociali, evenimentul bucurandu-se de recitalul de exceptie al lui Alexandru Tomescu si a sa vioara Stradivarius. Pe scena Ateneului vor mai urca Proconsul si actrita Daniela Nane.

Gala Nationala a Excelentei in Asistenta Sociala este primul eveniment organizat in 2016 de Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania ca parte a unei campanii nationale prin care se urmareste punerea in valoare a profesiei de asistent social. CNASR a organizat in 2015 o serie de dezbateri publice cu actorii politici, reprezentantii sindicatelor, ai societatii civile si ai mass media, precum si o serie de studii la nivel national prin care a prezentat o imagine exacta a situatiei sistemului social romanesc si a beneficiarilor - persoane cu dizabilitati, copii institutionalizati, varstnici, minoritati, persoane  abuzate. Fiecare demers public a prezentat de asemenea masuri concrete si fara costuri suplimentare prin care se poate imbunatati statutul asistentilor sociali si a sutelor de mii de beneficiari, odata cu clarificarea cadrului legislativ.

”Resursele financiare necesare exista deja in bugetul autoritatilor centrale si locale, precum si cadrul legislativ general ce trebuie nuantat. Toate studiile si rapoartele internationale si cele realizate in Romania arata clar ca s-a ajuns intr-un punct mai critic decat oricand, atat din punctul de vedere al numarului celor care au nevoie de asistenta sociala, cat si din al celor care fac o meserie din a-i ajuta pe cei in nevoie. Tot ce trebuie sa facem este sa constientizam ca lucrurile se pot schimba in bine daca se vrea acest lucru la nivelul decidentilor”, a spus Doru Buzducea, presedintele CNASR la lansarea inscrierilor pentru Gala Asistentilor Sociali, editia 2016.

Lista premiilor Galei Nationale a Excelentei in Asistenta Sociala 2016:
1. Premiul asistentul social al anului
2. Premiul pentru asistentul social din domeniul protectiei copilului
3. Asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilitati
4. Asistentul social din domeniul sanatate / servicii medicale
5. Asistentul social din domeniul reintegrarii sociale a persoanei private de libertate
6. Asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fara adapost
7. Asistentul social din domeniul persoanelor varstnice si ingrijrii la domiciliu
8. Asistentul social din domeniul combaterii discriminarii/ minoritati
9. Asistentul social din domeniul incluziunii sociale / economie sociala
10. Asistentul social din domeniul asistentei sociale comunitare
11. Asistentul social din domeniul prevenirii / reducerii riscurilor asociate infectiei cu HIV, consumului de droguri si exploatarii sexuale
12. Premiul pentru jurnalism
13. Premiul politicianul anului
14. Premiul institutia anului
15. Premiul personalitatea anului in promovarea educatiei si formarii in asistenta sociala
16. Premiul de excelenta pentru promovarea profesiei liberale de asistent social
17. Premiul pentru intreaga cariera in promovarea asistentei sociale
 
 
 
###
Informatii suplimentare: Romelia Blejan, cnasr@cnasr.ro, 0755 038 185.