Sub sloganul „Plantam! Ingrijim! Impadurim!”, toamna aceasta lansam o mobilizare civica in masa pentru a proteja si creste padurile din Romania. Pentru acest obiectiv ne cautam colegi in proiect, dupa cum urmeaza:
# cate un coordonator de judet
# 4 coordonatori regionali
# cate un coordonator de voluntari pe judet
# sefi de parcele in ziua de plantare
# 3 fundraiseri din Bucuresi
# 2 comunicatori din Bucuresti 
# 1 administrator de platforma online.

Ca sa afli ce avem nevoie sa faca fiecare dintre acesti colegi de-ai nostri, cat si unde mai precis sunt cautati, intra pe link-ul acesta. Apoi, pana pe 27 august, trimite-ne CV-ul si o scurta motivatie, pe adresa: voluntar @ plantamfaptebune.ro. Speram sa te avem alaturi de noi in echipa!

Pe 24 octombrie desfasuram cea mai mare actiune de impadurire din tara noastra: 30 de judete vor fi impadurite simultan cu 1.000.000 de copacei pe terenuri cu probleme din afara localitatilor (agricole degradate, cu risc de alunecare, supuse fenomenului desertificarii) sau pe terenuri din interiorul oraselor unde este necesara prezenta a cel putin unui arbore. Ulterior, vom si ingriji arborii pe o perioada mai multi ani, pana ce se atinge maturitatea plantatiei sau a copacului plantat individual. 

Acest demers este initiat de Asociatia EcoAssist din Bucuresti, alaturi de 5 organizatii non-guvernamentale de protectia mediului din Romania si are drept Partener Institutional Principal Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor care prin intermediul R.N.P. - ROMSILVA va furniza gratuit puietii si asistenta de specialitate pe plantatiile pe care voluntarii se vor implica.
 
***
Despre „Plantam fapte bune in Romania”
Suntem initiativa nationala de impadurire bazata pe voluntariat, lansata in 2011. Realizarile „Plantam fapte bune in Romania” in cei 5 ani de activitate sunt: 12.528 voluntari au plantat si ingrijit 258.200 copacei pe un total de 65,5 hectare de terenuri publice neproductive din 10 judete ale tarii. De asemenea, a fost lansata Harta taierilor de paduri - aplicatia online si pentru android prin care oricine poate raporta o taiere de padure din tara - demersul a fost sprijinit de Ambasada SUA in Romania si Ambasada Marii Britanii la la Bucuresti. In 2013 initiativa a primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, iar de-a lungul anilor i s-au acordatsase distinctii din partea comunitatii. Rapoartele anuale pot fi studiate aici.

Judetele in care suntem activi sunt: Arges, Brasov, Cluj, Constanta, Covasna, Ialomita, Iasi, Prahova, Mures, Satu Mare, Salaj si Timis.Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist din Bucuresti.

Persoane de contact:
Liana Buzea, Fondator, e-mail: liana.buzea@planIU tamfaptebune.ro, +40 741 026 216
Narcisa  Gheorghe, Coordonator comunicare e-mail:  narcisa.gheorgheplantamfaptebune.ro  +40 737 174 254