Fundatia eMAG si Banca Comerciala Romana (BCR) sunt parteneri la Gala „Intalnire cu Olimpicii”, in cadrul careia au fost premiati olimpicii romani.
 
Fundatia eMAG i-a premiat pentru al treilea an consecutiv pe elevii loturilor nationale de matematica, fizica si informatica, medaliati la Olimpiadele Internationale de anul acesta, si pe profesorii care i-au pregatit. Premiile le-au fost acordate in cadrul Galei „Intalnire cu Olimpicii”, ce a avut loc joi, 24 iulie, la Biblioteca Centrala Universitara Carol I din Bucuresti. Actiunea face parte din programul „Hai la Olimpiada!”, dedicat elevilor, studentilor si profesorilor care fac performanta in educatie.

Fundatia eMAG a oferit premii in valoare de 163.000 de lei, acordand cate 10.000 de lei pentru olimpicii medaliati cu aur, 8.000 de lei pentru elevii care au obtinut medalia de argint si 6.000 de lei pentru cei cu medalia de bronz. Profesorii pregatitori au fost recompensati cu premii in valoare de cate 3.000 de lei fiecare. 

Toti cei 15 elevi membri ai echipelor din Romania au obtinut medalii in competitiile internationale la care au participat, astfel: patru medalii de aur, noua medalii de argint si doua medalii de bronz.  

„Rezultatele excelente pe care elevii loturilor nationale le-au obtinut si in 2014 in cadrul acestor competitii prestigioase ne motiveaza sa investim in continuare in pregatirea lor. Fundatia eMAG isi mentine angajamentul de a contribui la crearea unui cadru favorabil performantei in educatie si propice dezvoltarii tinerilor olimpici, pe care si l-a asumat odata cu lansarea programului „Hai la Olimpiada!,” declara Tudor Vlad, presedintele Fundatiei eMAG. 
 
Prin programul „Hai la Olimpiada!”, care a debutat in octombrie 2012, peste 1.000 de elevi din toata tara sunt sprijiniti sa atinga excelenta in educatie. Fundatia eMAG ii sustine astfel pe tinerii pasionati de studiul stiintelor exacte inca din fazele premergatoare participarii la Olimpiadele Internationale si investeste in centre de pregatire organizate in mai multe licee din Bucuresti, sesiuni de pregatire a loturilor olimpice, precum si in organizarea Olimpiadelor Nationale si participarea loturilor restranse la Olimpiadele Internationale.

Alaturi de Fundatia eMAG,  Banca Comerciala Romana (BCR) sustine valorile care pun bazele unei Romanii puternice.

„Tinerii elevi olimpici romani, fie ca este vorba de matematica, chimie, informatica, fizica sau biologie, sunt liderii de maine - viitori medici, antreprenori, profesori, ingineri, cercetatori care vor duce Romania mai departe si mai sus. Banca Comerciala Romana a devenit, cu mandrie si respect, sponsorul oficial al Lotului International de Matematica al Romaniei. Suntem alaturi de tinerii olimpici si le suntem recunoscatori pentru munca sustinuta, pentru seriozitatea si dedicarea din spatele fiecarei medalii”, a declarat Catalin Caragea, Director Executiv Managementul Strategic al Riscului/ Risc Controlling BCR. 

Lotul national de Matematica
Elevii lotului olimpic de matematica, coordonat de domnul profesor Radu Gologan, au obtinut sase medalii, una de aur si cinci de argint, la Olimpiada Internationala de Matematica ce s-a desfasurat la Cape Town, Africa de Sud in perioada 3-13 iulie 2014:
• Aur – Stefan Spataru
• Argint – Paul Gabriel Musca
• Argint – Teodor Andrei Andronache
• Argint – Viorel-Andrei Bud
• Argint – Simona Diaconu
• Argint – Ioan Laurentiu Ploscaru

Romania a ocupat locul 11 mondial si primul loc din UE la Olimpiada Internationala de Matematica. 

Lotul national de Fizica
Elevii lotului national de fizica, coordonat de domnul profesor Adrian Dafinei si doamna profesoara Delia Davidescu, au obtinut doua medalii de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz in cadrul Olimpiadei Internationale de Fizica ce s-a desfasurat la Astana, Kazakhstan, in perioada 13-21 iulie 2014: 
• Aur – Cristian Frunza
• Aur – Stefan Eniceicu
• Argint – Denis Turcu
• Argint – Tudor Cretu
• Bronz – Gabriel Gaitan

Lotul olimpic de fizica al Romaniei s-a clasat detasat pe primul loc dintre echipele europene prezente la concurs, performanta obtinuta pentru al doilea an consecutiv.

Lotul national de Informatica
Elevii lotului olimpic de informatica, coordonat de domnul profesor Constantin Galatan, au obtinut o medalie de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz la Concursul de Informatica, ce a avut loc la Taipei, Taiwan in perioada 13-20 iulie 2014, astfel:
• Aur – Rares Buhai
• Argint – Alexandru Velea
• Argint – Andrei Heidelbacher
• Bronz –Mihai Gheorghe
 
Rares Buhai a obtinut a treia medalie de aur consecutiva la Olimpiada Internationala de Informatica, devenind astfel al saselea performer din istoria concursului. 
 
Mai multe detalii despre activitatea Fundatiei eMAG sunt disponibile pe site: www.fundatiaemag.ro.

***
Despre Fundatia eMAG
Fundatia eMAG a fost lansata in octombrie 2012 cu programul „Hai la Olimpiada!” care urmareste atat sustinerea si promovarea echipelor romanesti care participa la olimpiadele internationale, cat si crearea unui cadru favorabil performantei in educatie in general. Conceptul actiunilor Fundatiei pleaca de la convingerea ca in Romania exista un important potential pentru a face performanta in zona stiintelor exacte, iar acest potential, odata descoperit si cultivat, va avea un rol important in dezvoltarea economica si sociala. Partenerii principali ai Fundatiei eMAG sunt BCR, Conviv Media, eMAG, Flanco, NOD (Network One Distribution), ServSkills International si SmartPoint.