Reprezentantii sectorului asociativ pot inscrie proiectele non-profit, exclusiv online, in cele 17 sectiuni ale competitiei.
 
Incepand cu aceasta editie a fost introdusa o sectiune-galerie, extra-competitie, dedicata proiectelor organizatiilor de tip Think Tank. Proiectele vor fi promovate de catre galasocietatiicivile.ro si institute.ro pentru a facilita intelegerea conceptului de think tank si a importantei pe care acestea o pot si ar trebui sa o dobandeasca in luare deciziilor in domeniul politicilor publice.
 
Formularul de inscriere poate fi accesat dupa inregistrarea in contul organizatiei.
 
Calendarul Galei Societatii Civile 2015:
  • Perioada de inscrieri: 5 - 30 martie;
  • Jurizare: 1 aprilie - 8 mai;
  • Festivitatea de premiere va avea loc la inceputul lunii iunie, in Bucuresti.

  • Link-uri utile:
    Creare cont nou - ONG, grup de initiativa sau persoana fizica
    Formular de inscriere - poate fi accesat doar dupa logarea in contul organizatiei.
     
     
    Initiata in anul 2002, de-a lungul celor douasprezece editii ale Galei Societatii Civile au fost inscrise in competitie 1.703 proiecte, semnate de catre organizatii non-profit, neguvernamentale, grupuri de initiativa sau persoane fizice din Romania.
     
    Marele premiu al editiei 2014 a Galei Societatii Civile a revenit proiectului Bun venit pe lume! implementat de catre organizatia Salvati Copiii Romania, proiect desemnat, de asemenea, cu Premiul I la sectiunea Sanatate.
     
    Campania a avut ca obiective strangerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare si echipamente performante a maternitatilor din Romania, pentru salvarea bebelusilor nascuti prematur.
     
    Scopul a fost reducerea cu 15% a mortalitatii infantile si a mortalitatii copiilor sub 5 ani, in perioada 2010 – 2015.
     
    Fondurile stranse au fost investite in 18 maternitati din Bucuresti, Timisoara, Craiova, Constanta, Iasi, Pitesti, Resita, Piatra-Neamt, Suceava, Vaslui, Cluj-Napoca, Petrosani, Targu-Mures, Brasov, Adjud, Slobozia, 327 de copii nou-nascuti au fost salvati in 2013 ca urmare a dotarii maternitatilor si ca urmare a pregatirii oferita medicilor specializati in obstetrica, ginecologie si neonatologie cu scopul de a creste detectia cazurilor de copii cu malformatii cardiace corectibile inca din perioada prenatala.

    Sustinatorii Galei Societatii Civile sunt KMG International prin Rompetrol Well Services, care de noua ani este partener principal, Fundatia Vodafone Romania ca sponsor fondator, Bursa Binelui, un proiect al BCR, Carpatcement Holding, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Avon Romania, BCR, Rusu+Bortun Brand Growers, Netvibes Romania, Media Image, 360 Revolution si Kaustik.