AcUM este un pavilion modulabil, cu o structura de lemn, ce a fost realizat in cadrul unui atelier de lucru la care au participat studenti voluntari de la Facultatile de Urbanism si Arhitectura, coordonat de studioBASAR.

AcUM va fi deschis de joi pana duminica, intre orele 11:00 - 20:00, avand urmatorul program:

Joi, 11 septembrie
13.00-21.00 - comunicare, chestionare, harti mentale, inaugurare expozitie cartierul Tineretului

Vineri, 12 septembrie
19.00-20.00 Masa Rotunda – Cartierul Tineretului

Sambata, 13 septembrie
11.00-13.00 Atelier pentru copii – ‚Fata din soc’ si drumul pana acasa
17.30-18.30 Masa Rotunda – Locuri din Cartierul Tineretului
18.30-20.00 Tur Ghidat – Plimbare la pas prin cartier

Duminica, 14 septembrie
11.00-13.00 Atelier pentru copii – Expeditie in cautarea ‚Orasului Florilor’

Tot duminica, pe 14 septembrie, incepand cu ora 12:00, celebram cartierul Tineretului printr-o explozie de sunet si culoare: ne lasam dusi de valul inspiratiei, in cadrul primului ”paint party” deschis publicului, organizat in acest cartier. Ne instalam langa skate park-ul Tineretului, cu 15m de panouri, 50l de vopsea & multe pensule si pornim petrecerea formelor si a culorilor.
 
La sfarsitul evenimentului ”Tineretului Paint Party”, declaram cei 15 m de pictura ca fiind primul manifest comun de creativitate si improvizatie, prin care dorim sa marcam o altfel de Zi a Cartierului Tineretului.
 
Acumulatorul Urban si Tinetului Paint Party sunt evenimente organizate cadrul proiectului “Spatii urbane in actiune“, cea mai noua initiativa a Asociatiei Komunitas. ”Spatii urbane in actiune” propune solutii de abordare a 3 cartiere din Bucuresti (Tei, Tineretului si Timpuri Noi) intr-o maniera integrata si interdisciplinara, lucrand pe mai multe planuri complementare care vizeaza urmatoarele tipuri de activitati: cercetare urbana pe tema spatiilor publice din cele 3 cartiere, evenimente comunitare si festivaluri urbane, interventii urbane participative, educatie urbana adresata elevilor din 5 scoli/licee situate in cele 3 cartiere si bazata pe elemente de urbanism, antropologie urbana si implicare civica.

Proiectul se deruleaza in perioada 1 mai 2014 - 30 octombrie 2015, iar zonele de interes sunt 3 cartiere din Bucuresti: Tei, Tineretului, Timpuri Noi.

Proiectul este coordonat de Asociatia Komunitas, se deruleaza in parteneriat cu Asociatia ArtWe, Asociatia tranzit.ro, Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti si este sustinut de grupul de arhitecti studioBasar. 
 
Proiectul Spatii urbane in actiune este finantat cu suma de 74 999 EURO, prin granturile SEE 2009 - 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro.
 
Parteneri media: Asociatia Zeppelin; Arhitectura; Arhitext; Think Outside The Box; Buna Dimineata, Bucuresti!; Creionetica, Igloo media, Metropotam, Mixtopia, Moodboards.ro, Think Outside the Box, Veioza Arte.
 
Sponsori: Policolor, Rigips Saint-Gobain, Speedplot

Detalii suplimentare:
Website proiect: www.spatii-urbane.ro

Asociatia Komunitas este o organizatie non-guvernamentala infiintata in anul 2006 de un grup de tineri cercetatori sociologi si antropologi, avand la baza conceptul de stiinte sociale si educationale aplicate. Proiectele noastre se bazeaza pe un demers coerent de actiune sociala si isi propun sa iasa din cadrul stramt in care se manifesta de obicei stiintele sociale in Romania, punand accent pe dimensiunea aplicata a acestora, in paralel cu facilitarea intelegerii anumitor notiuni si mecanisme sociale in randurile tinerilor si ale publicului larg.

Pentru informatii suplimentare puteti contacta persoana responsabila de comunicare:
Roxana Maria Popescu
m: +40729066789 /email: spatii.urbane@gmail.com
Web: http://asociatia-komunitas.ro/