Premiile pentru Impact Social sunt dezvoltate alături de Ashoka România, partener strategic, și vor fi acordate de un juriu special, format din 5 membri ai comunității Ashoka România. Aceștia vor evalua top 5 proiecte cel mai bine notate în urma primei etape de jurizare GSC, înscrise în categoria A, pe baza următoarelor criterii: relevanță, rezultate, durabilitate și nou introdusul criteriu – Nivelul de impact și potențialul de impact.

Cei 5 membri ai Juriului pentru Impact Social sunt:
 


Denise Matu – Fundraising Coordinator la A.R.T. Fusion
Denise Matu este Fundraising Coordinator la A.R.T. Fusion, pasionată de tot ce înseamnă sectorul ONG, drepturile omului, curiozitățile ei fiind legate de modalitățile prin care putem să avem o viață responsabilă față de noi și față de mediu.

Ana Murray – Director Ashoka România
Ana Murray este directorul biroului local al Ashoka – cea mai mare rețea globală de antreprenoriat social – din ianuarie 2021. S-a alăturat echiperi Ashoka România acum doi ani, după aproape 10 ani în corporație, cu focus pe strategie, managementul reputației, comunicare digitală și managementul programelor.

Diana Berceanu – Director de Programe Filantropie și Implicare Civică în cadrul Fundației Româno-Americane (RAF)
Diana Berceanu lucrează în sectorul ONG din 2004 și este în prezent Director de Program Filatropie și Implicare Civică în cadrul Fundației Româno-Americane.
Experiența de lucru cu ONG-urile a presupus coordonarea de proiecte sau coaliții la nivel național, dar și muncă la firul ierbii, cu oameni în nevoie, copii sau tineri din comunități vulnerabile.

Eugen Vaida – Director Executiv pentru România al The Prince’s Foundation și Ashoka Fellow
Eugen Vaida este Director Executiv pentru România al The Prince's Foundation și Ashoka România fellow, arhitect cu o bogată activitate în proiectarea de arhitectură în mediul rural transilvănean.
În domeniul patrimoniului, a inițiat și dezvoltat prin Asociația Monumentum o serie de programe aplicate de conservare și educare, în strânsă legătură cu comunitățile locale din satele săsești.

Ovidiu Ana – Director Executiv Fundația Orange
Ovidiu Ana este Director Executiv - Fundația Orange din martie 2022, iar pe parcursul experienței sale profesionale și-a dezvoltat competențele din aria educației și a managementului atât în companii, cât și în mediul non-guvernamental.
A făcut parte din echipa care a inițiat programul național Code Kids și sub managementul său, l-a transformat în cea mai mare mișcare națională de coding pentru copiii din mediul rural din România.

Evaluarea proiectelor eligibile pentru Premiile pentru Impact Social va avea loc în perioada 21 iulie – 4 august 2022, în a doua etapă a jurizăriiCâștigătorii vor fi anunțați în cadrul festivității de premiere, la finalul lunii septembrie. Ceremonia va încheia ediția a XX-a a competiției anuale și va celebra cei 20 de ani pe care Gala Societății Civile îi împlinește anul acesta.

***

Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și sustinere a antreprenoriatului social și a inovației sociale, prezentă începând din 2017 și în România unde își propune să contribuie la crearea unei societății în care fiecare persoană este un creator de schimbare, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale și a genera schimbări sistemice.

Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE.

Parteneri principali: UniCredit Bank, Rompetrol
Partener pentru Sustenabilitate: Lidl România
Parteneri Strategici:
Ashoka România, ASAP România
Partener Secțiune Sănătate: Secom Healthcare
Partener Secțiune Dezvoltare economică și socială: Mastercard
Parteneri media: Rock FM, IQads.ro, News.ro, Zile și Nopți, Biz, România Pozitivă, Știri ONG
Parteneri tradiţionali: Gavrilă&Asociaţii, Netvibes România, MediaTrust România

Pentru mai multe informații despre Gala Societății Civile 2022, vizitați www.galasocietatiicivile.ro.