Inițiat în anul 2002, Gala Societății Civile (GSC) este cel mai amplu proiect, care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România.

De-a lungul anilor, sub umbrela Galei Societății Civile am dezvoltat proiectele:
  • Competiția anuală [2002]
  • Proiectul “Adoptă un ONG” [2007]
  • Bursa de Voluntariat [2007]
  • Programul “Comunicatori pentru Societatea Civilă” [2009]
  • Portalul de știri www.galasocietatiicivile.ro [2007].

Prin intermediul acestora, Gala Societății Civile a devenit unul dintre principalii susținători ai reprezentanților sectorului non-profit, neguvernamental din România și un promotor al inițiativelor acestuia în fața celorlalte două sectoare - public și privat -, în fața mass-media și în fața publicului larg.

”Cele mai multe dintre organizațiile neguvernamentale își desfășoară activitatea în cvasi-anonimat. Puține dintre inițiativele civice ajung în atenția publică.
Gala Societății Civile își propune, în fiecare an, să aducă un omagiu gesturilor mici sau marilor inițiative civice care ne fac societatea mai dreaptă și mai sănătoasă.” (2006) - Andrei Gavrilă-Borțun, inițiatorul Galei Societății Civile, CEO The INSTITUTE.

În ultimii 18 ani, în care am organizat competiția anuală, ne-au fost alături o serie de oameni și personalități, care au contribuit la succesul acestui proiect, fie în calitate de membru al juriului, de consultant, de gazdă a evenimentului sau de promotor al proiectelor câștigătoare pe scena Galei. Printre aceștia îi menționăm pe:

▪ Cătălin Ștefănescu ▪ Mircea Toma ▪ Luca Niculescu ▪ Aurora Liiceanu ▪ Vintilă Mihăilescu ▪ Vlad Mixich ▪ Dan Perjovschi ▪ Alex Gâlmeanu ▪ Răzvan Exarhu ▪

Echipa de organizare a Galei Societății Civile funcționează ca un centru de resurse și de analiză al sectorului asociativ. Reprezentanți ai companiilor sau ai agențiilor guvernamentale apelează la echipa GSC pentru a identifica, contacta și pentru a intermedia parteneriate cu stakeholderii lor din sectorul asociativ. Echipa GSC este unicul organizator al competiției anuale & editor al portalului de știri galasocietatiicivile.ro.

De-a lungul anilor, ne-am implicat în:
# Coordonarea platformei Bursa Binelui, un proiect BCR [2014 - prezent].
# Coordonarea capitolului „Societate civilă” din Volumul „100 de fețe ale inovației” [2015-2016].
# Frontline Club Bucharest, club internațional de jurnalism independent [2013 – 2015].
# IDEO IDEIS, Festivalul Naţional de Teatru Tânăr [2006, 2007].
# CSR’07 şi CSR’08, Conferinţele Internaţionale de Responsabilitate Socială.
# SoNoRo, Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră [ediţia 2009].

Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE.