Gala Societății Civile (GSC) este un proiect The Institute, inițiat în anul 2002, al cărui scop este acela de a promova activitatea sectorului non-profit, neguvernamental din România (asociații, fundații, federații, grupuri de inițiativă, persoane fizice cu inițiativă civică etc.) prin:


-> Competiția anuală - premierea proiectelor înscrise în competiție și evaluate de către specialiștii din juriul GSC


-> Platforma de știri - care funcționează drept un centru de resurse și de analiză al sectorului asociativ prin publicarea activităților și proiectelor pe care acesta le desfășoară atât prin ONG-uri, grupuri de inițiativă, persoane fizice, dar și cu sprijinul companiilor sau instituțiilor publice.


De-a lungul anilor, GSC:

  • a adunat peste 3000 de proiecte înscrise în competiție, inițiative și campanii care să reflecte eforturile societății civile de a dezvolta social și economic comunități și grupuri vulnerabile;
  • a unit peste 400 de jurați implicați în procesele de jurizare ale edițiilor, care au citit, analizat și notat numeroasele proiecte, cu misiunea grea de a alege cele mai potrivite exemple de fapte bune;
  • a premiat peste 850 de inițiative care au adus schimbări pozitive majore în societate, proiecte generate de sectorul neguvernamental și care investesc în România și în viitorul său.


Prin intermediul acestora, Gala Societății Civile a devenit unul dintre principalii susținători ai reprezentanților sectorului non-profit, neguvernamental din România și un promotor al inițiativelor acestuia în fața celorlalte două sectoare - public și privat, în fața mass-media și în fața publicului larg.


Ediția cu numărul 22 a Galei Societății Civile revine începând cu anul acesta la calendarul tradițional, cu perioada de înscrieri în februarie-martie, perioada de jurizare în lunile aprilie – mai (2 runde de jurizare), iar Festivitatea de Premiere în luna iunie.

Pentru a fi la curent cu noutățile ediției nr. 22 și evenimentele GSC, ne poți urmări pe pagina de Facebook sau pe contul de Instagram.