Cea de-a VII-a editie a Galei Societatii Civile a inregistrat cel mai mare numar de inscrieri de pana acum.

E vorba de 174 de proiecte - cu 51% mai multe fata de editia anterioara - desfasurate pe parcursul anului trecut de catre organizatii neguvernamentale, grupuri de initiativa si persoane fizice.

La sectiunea Servicii Sociale pentru categorii defavorizate au fost inscrise cele mai multe proiecte, 41, iar cea mai mare crestere s-a inregistrat la categoria Educatie si cercetare, unde au fost inscrise 38 de proiecte, de doua ori mai multe fata de anul trecut.

De asemenea, zona cu cea mai puternica implicare in sectorul non-profit s-a dovedit a fi Muntenia, unde s-au desfasurat 98 din proiectele inscrise la editia din acest an a competitiei.

Gala Societatii Civile este prima competitie din Romania care premiaza si promoveaza proiectele din domeniul nonguvernamental. Competitia cuprinde patru categorii si opt sectiuni: Educatie si cercetare, Arta si cultura, Apararea drepturilor individuale/colective, Comportament civic si participare publica, Sanatate, Servicii sociale pentru categorii defavorizate, Protectia mediului si Dezvoltare economica si sociala.

Pe langa acestea, organizatorii Galei au introdus, din acest an, o noua categorie: Buget -/Eficienta +, destinata proiectelor care isi ating obiectivele cu un consum redus de resurse financiare.

Jurizarea proiectelor inscrise in competitie a inceput ieri si se va incheia in 10 mai, cele mai bune proiecte urmand sa fie premiate in data de 20 mai, in cadrul unui eveniment organizat la Ateneul Roman.