Iolanda Staniloiu, directorul executiv al FFCR, va fi  responsabila cu dezvoltarea de fonduri si programe impreuna cu donatori privati pentru stimularea initiativei locale, va dezvolta mecanisme nationale de incurajare a filantropiei si a relatiilor de parteneriat cu sectorul de afaceri, neguvernamental si public, pentru a atrage resurse pentru federatie si membrii acesteia.

“Directorul executiv al Federatiei “Fundatiile Comunitare din Romania” va avea un impact direct in succesul fundatiilor comunitare si, implicit, al comunitatilor locale din Romania. Suntem bucurosi s-o avem alaturi de noi pe Iolanda, care aduce in acelasi timp o experienta remarcabila, dar si o privire proaspata in ceea ce priveste fundatiile comunitare.  Tot incepand de astazi, Federatia “Fundatiile Comunitare din Romania” isi deschide portile catre lume prin noua sa pagina web, cu povestile de succes care constituie istoria miscarii fundatiilor  comunitare din Romania”
a apreciat Simona Serban, membru al Boardului FFCR si Director executiv al Fundatiei Comunitare Cluj.

“Astazi se implinesc douazeci de ani de la lansarea Centrului pentru Jurnalism Independent, al carui membru fondator si prim director executiv am fost. Sunt onorata sa ma intorc in miscarea organizatiilor neguvernamentale din Romania. Particip cu entuziasm si bucurie, alaturi de fundatiile comunitare, la un proiect la fel de generos si important pentru Romania, cum este revitalizarea spiritului comunitar, prin stimularea initiativei cetatenesti, implicarea in viata comunitatii si catalizarea resurselor spre nevoile si proiectele locale”, a declarat Iolanda Staniloiu.
 
###
Despre Fundatiile comunitare
Fundatiile comunitare sunt organizatii care dezvolta filantropia, initiativa si spiritul comunitar, oferind suport financiar pentru proiecte locale.  Ele au devenit un motor al schimbarilor pozitive in comunitatile in care activeaza, stimuland participarea si cooperarea locala si contribuind la imbunatatirea calitatii vietii. Fundatiile comunitare isi doresc orase pline de viata, cu oameni activi si implicati, care iau initiativa pentru a transforma comunitatea in care traiesc. 

Despre Miscarea fundatiilor comunitare din Romania
Miscarea fundatiilor comunitare a inceput in anii 2005-2006, la initiativa Asociatiei pentru Relatii Comunitare care a promovat si testat in Romania acest concept prin mai multe fonduri locale si burse de proiecte comunitare si a gazduit initiativa pilot pentru construirea Fundatiei Comunitare Cluj. De atunci, ARC  si a stimulat interesul comunitatilor locale de a mobiliza resurse pentru propria dezvoltare, sprijinind constituirea si consolidarea a 12 fundatii si sprijinirea mai multor grupuri de initiativa pentru noi fundatii. Dezvoltarea  retelei de fundatii comunitare la nivel national a condus la necesitatea infiintarii unei structuri de reprezentare, Federatia “Fundatiile Comunitare din Romania” (FFCR), incepand cu anul 2012. In prezent, Federatia este sustinuta financiar de Fundatia Charles Stewart Mott, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Asociatia pentru Relatii Comunitare.

Despre Federatia Fundatiile Comunitare din Romania
Obiectivul Federatiei “Fundatiile Comunitare din Romania” este de a reprezenta la nivel national interesele fundatiilor comunitare din Romania care adopta, respecta misiunea, obiectivele, principiile si standardele FFCR; de a cultiva si dezvolta filantropia strategica la nivel local; de a sustine actorii interesati sa investeasca in comunitatea lor; de a contribui la crearea unei societati cu indivizi responsabili social si avand comportament filantropic, interesati de dezvoltarea comunitatii lor si care sa promoveze o colaborare echilibrata, respectuoasa si in beneficiu mutual intre persoane, sectorul non-profit, mediul de afaceri si institutiile publice.
 
Federatia “Fundatiile Comunitare din Romania” a fost infiintata in 2012 si are la acest moment 12 membri: Fundatia Comunitara Alba, Fundatia Comunitara Bacau, Fundatia Comunitara Bucuresti, Fundatia Comunitara Cluj, Fundatia Comunitara Covasna, Fundatia Comunitara Iasi, Fundatia Comunitara Mures, Fundatia Comunitara din Odorheiu Secuiesc, Fundatia Comunitara Oradea, Fundatia Comunitara Prahova, Fundatia Comunitara Sibiu, Fundatia Comunitara Tara Fagarasului.

Despre Iolanda Staniloiu:
Experienta de peste 20 ani in constructie institutionala, management si comunicare in toate sectoarele relevante: guvern, media, corporatii, organizatii neguvernamentale, institutii internationale. Competente in planificare strategica si management al schimbarii in organizatii, comunicare corporativa interna si externa, branding personal si institutional, formare pentru cursuri de comunicare, leadership si project management, consiliere de dezvoltare personala (managementul carierei, echilibrul dintre viata personala si cariera), coaching individual si de echipa, facilitator procese, integrator energii, proiecte si oameni.

Mai multe informatii: