Cea de-a VII-a editie a Galei Societatii Civile a inregistrat cel mai mare numar de inscrieri din istoria sa, cu 51% mai mult decat la editia precedenta.

Cele 174 de proiecte inscrise in competitie si implementate pe parcursul anului 2008 de catre organizatii neguvernamentale, grupuri de initiativa si persoane fizice au atras fonduri in valoare de aproximativ 21 de milioane de euro. Potrivit celor anuntate de Adela Nicoara, PR Manager Millenium Communications, 10 dintre proiectele inscrise anul acesta la Gala Societatii Civile au fost derulate de ONG-urile din Cluj-Napoca.

“Cele mai multe proiecte au fost inscrise anul acesta la sectiunea Servicii sociale pentru categorii defavorizate (41 de proiecte), iar cea mai mare crestere s-a inregistrat in categoria Educatie si cercetare, unde a fost inscris un numar dublu de proiecte fata de editia precedenta (38 de proiecte). La categoria nou-introdusa, “Buget -/ Eficienta +”, au fost incadrate 21 de proiecte, derulate cu fonduri cuprinse intre 0 si 5 000 lei” - a precizat Adela Nicoara, intr-un comunicat remis ieri presei.

Cele mai multe proiecte au fost inscrise de organizatiile din  regiunea Muntenia (92  proiecte), urmata de Moldova (27 proiecte), Transilvania (19 proiecte), Banat (18 proiecte), Oltenia (6 proiecte) si Dobrogea (5 proiecte).

Jurizarea proiectelor inscrise in competitie se desfasoara in perioada 8 aprilie - 10 mai. Cele mai bune proiecte inscrise la cea de-a VII-a editie a Galei Societatii Civile vor fi premiate pe scena Ateneului Roman, in data de 20 mai 2009.