Înscrierea în competiția Galei Societății Civile 2022 se realizează exclusiv online în perioada:
7 aprilie -
19 mai 26 mai, ora 17:00.

Pentru a accesa formularul de înscriere fiecare posibil participant (asociație, fundație, grup de inițiativă sau persoană fizică, agenție / companie, instituție publică) trebuie își creeze un cont pe platforma galasocietatiicivile.ro. După logare în platformă vei putea începe înscrierea unui proiect din Competiție - Înscrie un proiect.

Înainte de a începe completarea formularului de înscriere este obligatoriu citești Regulamentul competiției. Informații utile despre procesul de înscriere și evaluare vei regăsi în prezentul ghid, în secțiunea COMPETIȚIE și în secțiunea Jurizare.


// Recomandări:

Pentru fiecare tip de formular de înscriere în competiția GSC 2022 vei regăsi mai jos câte un template pe care să îl poți folosi drept schiță de completare.
Descarcă formularul pentru secțiunile Categoriilor A, B și D
Descarcă formularul pentru secțiunea Programe din Categoria C
Descarcă formularul pentru secțiunea Campanii de comunicare pe teme sociale din Categoria C
Descarcă formularul pentru Tineri de Bine din Categoria C

Îți recomandăm
să salvezi în documentul word datele pentru fiecare pas din formularul de înscriere, înainte de transfera informația în platforma online. (sesiunea serverului este în jur de 15 de minute). În plus, platforma permite și salvarea ca draft a formularului, prin butonul "Salvează ca draft" pe care îl vei găsi în editarea formularului.


// Alegerea secțiunilor

Pe
prima pagină din cadrul formularului este necesar bifezi secțiunea / secțiunile în care dorești înscrii proiectul, respectând încadrarea pe secțiuni.

1. Proiectele pot fi înscrise în maxim două secțiuni din cadrul categoriilor A sau B astfel:

  • doar A sau A + B // Un proiect poate fi înscris în categoria A doar într-una dintre secțiuni, cea potrivită domeniului de activitate al proiectului (Educație, Artă și Cultură, Sănătate etc.), suplimentar, proiectul poate fi înscris și în Categoria B în secțiunea Proiecte și campanii de Voluntariat - dacă acesta are și o componentă de voluntariat
  • doar B sau B + A // Un proiect poate fi înscris în categoria B doar în secțiunea Proiecte și campanii de Voluntariat, suplimentar, proiectul poate fi înscris și în categoria A doar într-una dintre secțiuni, cea potrivită domeniului de activitate al proiectului (Educație, Artă și Cultură, Sănătate etc.)

2. Proiectele înscrise în secțiunile Categoriilor A și / sau B pot fi înscrise ca a doua sau a treia opțiune și în secțiunea Premiul Special pentru INOVAȚIE, dacă reflectă originalitate în implementare prin soluțiile propuse la problemele și nevoile identificate.
3. Programele pot fi înscrise doar în secțiunea dedicată Programe.

4. Campaniile de comunicare pot fi înscrise doar în secțiunea dedicată Campanii de comunicare pe teme sociale. Este singura secțiune din competiție în care se pot înscrie și reprezentanți ai sectorului public sau privat (agenții de comunicare, companii sau instituții publice).

5. Proiectele realizate de tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 25 de ani pot fi înscrise doar în secțiunea nou introdusă: Tineri de Bine.

6. În cadrul secțiunii Initiațive cetățenești vor fi încadrate automat toate proiectele, indiferent de domeniu, înscrise în cadrul competiției Gala Societății Civile, în secțiunile Categoriilor A sau B, implementate de către grupuri de inițiativă (constituite informal) sau persoane fizice.

7. În cadrul secțiunii Premiul Special Organizația NEW ENTRY vor fi încadrate automat toate proiectele, indiferent de domeniu, înscrise în cadrul competiției Gala Societății Civile, în secțiunile Categoriilor A sau B, de către organizațiile care au cel mult 3 ani de la înființare (ianuarie 2019).

Aici detalii despre categoriile și secțiunile competiției.


!Atenţie: Pentru înscrierea unui proiect în competiție în categoriile A și / sau B și Premiul Special pentru INOVAȚIE formularul se completează o singură dată indiferent de ce opțiune vei alege (de a încadra proiectul într-o singură secțiune, două sau trei secțiuni). Astfel că, în cazul în care un proiect este încadrat în mai multe secțiuni, informațiile furnizate în cadrul formularului vor apărea la evaluare în toate secțiunile în care a fost înscris.
De aceea, te rugăm acorzi o atenție deosebită acestui aspect și evidențiezi informațiile care motivează înscrierea proiectului în secțiunile respective.Înscrieri cu formulare separate se vor realiza:
în cadrul secțiunii Campanii de comunicare pe teme sociale - pentru înscrierea unei campanii sociale
în cadrul secțiunii Programe - pentru înscrierea unui program
în cadrul secțiunii Tineri de Bine - pentru proiecte gândite și implementate de tineri cu vârste între 15 și 25 de ani


// Completare formular


Formularul este împărțit în opt sau nouă pași, în funcție de secțiunea aleasă, ce pot fi accesați prin opțiunea “Editează pas”. Este obligatoriu să editezi toți pașii și să introduci informații relevante despre proiect în câmpurile obligatorii (notate cu *).

Formatul formularului îți oferă posibilitatea să:
  • completezi aplicația în mai multe sesiuni - prin butonul Slavează ca draft poți să reiei formularul de la ultimele informații introduse (prin butonul Bine ai venit! - pagina Proiectele mele – Vizualizează / Continuă înscrierea).
  • editezi oricare dintre pași - pe măsură ce vei completa formularul butoanele de editare își vor schimba culoarea în Roșu (pas incomplet) sau Verde (pas completat, asupra căruia poți reveni cu modificări)

Toate câmpurile se completează în limba română, cu diacritice.


După completarea întregului formular de înscriere te rugăm să verifici toate datele introduse și să trimiți proiectul în competiție prin opțiunea Finalizează.
Atenție! După ce lucrarea a fost finalizată nu vei mai putea efectua modificări în formularul de înscriere.

După depunerea proiectului în competiție, statusul din dreptul proiectului se va schimba din “nefinalizat” în “neaprobat”, fără a se mai putea face vreo modificare în conținutul formularului.

După aprobarea înscrierii proiectului în competiție de către echipa de organizare, vei primi un e-mail de confirmare până în data de 20 iunie 2022. În caz contrar, vei fi contactat de către un reprezentant al echipei de organizare pentru revizuirea informațiilor din cadrul formularului.

Dacă dorești să retragi din competiție un proiect finalizat sau nefinalizat, pentru a șterge formularul de înscriere trebuie să apeși butonul “șterge” din dreptul proiectului respectiv.
!Atenție, acesta nu va mai putea fi recuperat apoi.


***
Pentru informații suplimentare sau asistență în accesarea și completarea formularului, te rugăm să ne contactezi la adresa de e-mail:
andra.moldoveanu@institute.ro (persoană de contact: Andra Moldoveanu | 0723 432 239)