In competitia Galei Societatii Civile 2008, editia a VI-a, au fost inscrise 115 proiecte sociale, din care doar 10% provin de la organizatiile din zona Moldovei.

Prin fiecare noua editie, Gala Societatii Civile promoveaza si premiaza cele mai bune proiecte implementate de sectorul neguvernamental din Romania. Site-ul www.galasocietatiicivile.ro gazduieste toate proiectele inscrise in competitia din acest an.

Numarul proiectelor inscrise la fiecare sectiune :
Sectiunea A.1 Educatie si cercetare - 19 proiecte
Sectiunea A.2 Arta si cultura - 16 proiecte
Sectiunea B.1 Apararea drepturilor individuale/ colective - 12 proiecte
Sectiunea B.2 Comportament civic si participare publica - 26 de proiecte
Sectiunea C.1 Sanatate - 3 proiecte
Sectiunea C.2 Servicii sociale pentru categorii defavorizate - 19 proiecte
Sectiunea D.1 Protectia mediului - 12 proiecte
Sectiunea D.2 Dezvoltare economica si sociala - 8 proiecte.

Valoarea fondurilor atrase de proiectele implementate in anul 2007 se ridica la 7,9 milioane de euro. Resursele organizatiilor pentru implementarea proiectelor provin de la companii si de la sectorul public, o parte din proiecte fiind realizate prin auto-finantare si prin intermediul voluntarilor.

Cele mai multe proiecte au fost inscrise de organizatiile din Muntenia - 66 proiecte, urmata de Transilvania - 22 proiecte, Moldova - 12 proiecte, Banat - 8 proiecte, cele mai putine provenind din Oltenia - 6 proiecte si Dobrogea - 1 proiect.

Evaluarea si jurizarea proiectelor se desfasoara in perioada 18 aprilie - 12 mai. Festivitatea de acordare a premiilor va avea loc la Ateneul Roman, in data de 21 mai 2008 . Editia a VI-a a Galei Societatii Civile continua traditia consolidata cu fiecare eveniment, aceea de a recunoaste fiecare intiativa luata pentru imbunatatirea vietii intr-o comunitate si de a premia spiritul civic si responsabilitatea sociala in Romania. Competitia Gala Societatii Civile si-a construit notorietatea de-a lungul celor 5 editii, care au implicat in medie 100 de organizatii din sectorul neguvernamental si non-profit, grupuri de initiativa, persoane fizice, sindicate.