Cea de-a VII-a editie a Galei Societatii Civile a inregistrat cel mai mare numar de inscrieri din istoria sa, cu 51% mai mult decat la editia precedenta.  Maramuresul intra si anul acesta in competitia pentru marele trofeu al Galei Societatii Civile, singurul eveniment din Romania care promoveaza si premiaza spiritul civic. ONG-urile care au inscris cele 7 proiecte in concurs vor afla decizia juriului pe 20 mai, la festivitatea de premiere ce va avea loc la Ateneul Roman din Bucuresti.

Cele 174 de proiecte inscrise in competitie si implementate pe parcursul anului 2008 de catre organizatii neguvernamentale, grupuri de initiativa si persoane fizice au atras fonduri in valoare de aproximativ 21 de milioane de euro.
"Numarul mare de proiecte inscrise la competitia din acest an reprezinta un semnal ca, in anul 2008, un numar tot mai mare de ONG-uri a inteles importanta pe care proiectele desfasurate de ele o are pentru societatea civila din Romania si au dorit sa le faca cunoscute la nivel national prin intermediul Galei Societatii Civile", declara Andrei Bortun, Director General al Millenium Communications, initiatorul proiectului Gala Societatii Civile.
Cele mai multe proiecte au fost inscrise anul acesta la sectiunea Servicii Sociale
vezi articolul original