Programul de rezidențiat Ashoka are ca scop un cadru de colaborare open source, care va permite unei mase mai mari de oameni să acceseze resursele și oportunitățile oferite de echipa globală Ashoka, independent de echipa din Ashoka România.

Programul de rezidențiat Ashoka este o experiență de 3 luni, adresată oricărui creator de schimbare din România, care este curios să pornească într-o călătorie care explorează universul Ashoka într-un mod care îl va sprijini să valorifice ecosistemul nostru în propria activitate.

Programul se adresează în special persoanelor care lucrează în sectorul societății civile, dar pot accesa și persoane din sectorul public sau privat, dacă sunt dornici să se alăture pentru că sunt pasionați de teme importante, de la educația în zonele rurale, la speciile de animale protejate.

Ashoka a construit o comunitate de peste 3.800 de antreprenori sociali pe parcursul a peste 40 de ani de activitate la nivel global. Din 2016, organizația funcționează și în România, creând un ecosistem în care inovatorii sociali pot crește într-un mediu în care cadrul legal și social permite ca munca lor să devină vizibilă.

Ashoka susține cele mai importante idei noi de schimbare socială și îi sprijină pe antreprenorii sociali din spatele lor, ajutându-i să se dezvolte, să colaboreze și să remodeleze sisteme. Construind pe această experiență de peste 40 de ani, Ashoka s-a alăturat, de asemenea, și în misiunea de a construi o lume în care fiecare dintre noi ne identificăm cu a fi un creator de schimbare. O lume „Everyone a Changemaker" este o lume care răspunde rapid și eficient la provocările sociale și în care fiecare individ are libertatea, încrederea și sprijinul societății pentru a aborda orice problemă socială și pentru a se autoidentifica ca parte a schimbării.

Ashoka este o enciclopedie vie de oameni, soluții, idei și subiecte, unde Ashoka Fellows lucrează în domenii precum planetă și climă, incluziune socială și financiară, cultură și artivism, sport pentru binele social, conservarea naturii, participare civică, violență, feminism, sănătate mintală, migrație și tot ce se află între acestea. Pe de altă parte, Ashoka are experiență în organizarea de acceleratoare, construirea de comunități, organizarea de conferințe, crearea de rețele de universități și școli changemaker, creșterea implicării tinerilor sau colaborarea cu guvernele, oferind astfel perspective pentru oricine este interesat de schimbat.

Detalii despre înscriere, aici. Programul începe în luna august 2022, iar aplicațiile sunt deschise până pe 5 august 2022. Ulterior, Ashoka România va mai oferi și alte experiențe de rezidențiat, după finalizarea acestor prime trei luni.