Inscrierile pentru cea de-a saptea editie a Galei Societatii Civile se pot face online, pe site-ul www.galasocietatiicivile.ro, pina la data de 1 aprilie 2009. Gala Societatii Civile, un proiect Millenium Communications, este prima competitie din Romania care premiaza si promoveaza cele mai bune proiecte derulate de organizatiile nonguvernamentale.
Potrivit celor anuntate presei de Adela Nicoara, PR Manager Millenium Communications, printre noutatile celei de-a saptea editii a Galei Societatii Civile se numara introducerea categoriei Buget - / Eficienta +.  Categoria se adreseaza “acelor organizatii non-profit care isi ating obiectivele planificate cu un consum redus de resurse financiare, remarcindu-se prin implicarea voluntarilor sau a altor resurse non-financiare (comunitatea locala, beneficiari)”. Traditionalul premiu pe sectiune va fi inlocuit, incepind de anul acesta, cu premiile I, II si III si mentiuni pentru fiecare sectiune din competitie. O alta noutate anuntata a acestei editii este juriul format din mai multi membri (cite cinci la fiecare categorie, fata de patru, din anii anteriori).
Competitia Gala Societatii Civile cuprinde, pe linga categoria nou introdusa
Buget - / Eficienta +,  patru categorii si opt sectiuni: Educatie si cercetare; Arta si cultura; Apararea drepturilor individuale/colective; Comportament civic si participare publica; Sanatate; Servicii sociale pentru categorii defavorizate; Protectia mediului; Dezvoltare economica si sociala.
In competitie se pot inscrie asociatii sau fundatii, grupuri de initiativa, sindicate si persoane fizice din România.
Sint eligibile proiectele care s-au finalizat pina in 31 ianuarie 2009, indiferent de perioada de initiere, si care au rezultate cuantificabile si demonstrabile, „exceptind proiectele inscrise la editiile anterioare ale evenimentului cu aceeasi perioada de desfasurare”.
La editia din 2008 a Galei Societatii Civile, 80 de organizatii nonguvernamentale, grupuri de initiativa si persoane fizice din toate regiunile tarii au inscris in competitie 115 proiecte sociale.