Pana pe 15 aprilie, proiectele sociale finalizate in 2007 pot fi inscrise in concursul pentru “Gala Societatii Civile”.

Gala Societatii Civile, in care se vor premia si promova proiectele societatii civile 2007, va avea loc pe 21 mai, la Ateneul Roman, potrivit unui comunicat. In 2008, Gala Societatii Civile ajunge la cea de-a VI-a editie. Se pot inscrie in competitie proiecte de ONG-uri, grupuri de initiativa, pesoane fizice sau sindicate.

“Responsabilitatea sociala ar trebui sa existe in fiecare din noi, pentru ca rezultatele unei munci depuse in folosul comunitatii se rasfrange asupra calitatii vietii noastre”, declara Mihaela Radulescu care va fi pentru a doua oara consecutiv membru al juriului Galei. “Imi pun mari sperante in rolul societatii civile si stiu ca suntem multi aceia care credem ca lucrurile vor evolua intr-o directie favorabila, dar cu cat convingem mai multi sa ni se alature, cu atat rezultatele muncii noastre pot fi mai spectaculoase”, a adaugat vedeta TV.

Juriul Galei de anul acesta este format din jurnalisti, specialisti in evaluarea proiectelor sociale, reprezentanti ai societatii civile si ai sectorului ONG din Romania. Printre acestia se numara: Mihaela Radulescu, Liviu Mihaiu, Raed Arafat, Catalin Stefanescu, Ioan T. Morar, Robert Turcescu si altii.

Inscrierea in concurs se face exclusiv online, pe pagina competitiei. Concursul are mai multe categorii: Apararea drepturilor individuale/ colective, Arta si cultura, Comportament civic si participare publica, Dezvoltarea economica si sociala, Educatie si cercetare, Protectia mediului, Sanatate, Servicii sociale pentru categorii defavorizate. Gala Societatii Civile este un proiect Millenium Communications.

Articol de Ruxandra Grecu