Proiectul, initiat de Duta si Madalin Guruianu, este singurul inscris din judetul Covasna

Elementul de noutate pe care il aduce Gala Societatii Civile in acest an, ajunsa la editia a VI-a, este modalitatea prin care a fost realizata inscrierea proiectelor in competitie si jurizarea lor: exclusiv on line.

Numarul de proiecte inscrise in concurs este de 115, iar la Categoria A, Sectiunea A.2, "Arta si cultura" este inscrisa si Asociatia "Pentru Comunitate", cu proiectul "Clubul lui Harry cel Istet", singurul ONG din judetul Covasna care participa la aceasta prestigioasa manifestare, Proiectul "Harry cel Istet" s-a desfasurat in perioada 2003-2007, a prezentat aproximativ 500 de spectacole si au fost produse 15 spectacole originale. Asociatia "Pentru Comunitate" a oferit copiilor cadouri - diplome, jurnale si carti. Madalin Guruianu, membru fondator al Asociatiei "Pentru Comunitate", a declarat ca un punct deja castigat este faptul ca proiectul a ajuns sa fie citit de un juriu format din personalitati de exceptie. "Din juriu fac parte personalitati ca Luciana Simona Velea, Catalin Stefanescu, Ioan T. Morar si Cristina Bortun ceea ce este din start o realizare. Sunt incantat ca proiectul "Harry cel Istet" va fi citit de oameni de o asemenea anvergura, dar si de faptul ca am reusit sa facem parte dintr-o manifestare de asemenea amploare, cum este Gala Societatii Civile“, ne-a spus Madalin Guruianu. Acesta s-a implicat personal in spectacole, a jucat chiar rolul lui Harry si defineste aceasta experienta ca fiind "memorabila, le-as dori tuturor sa treaca printr-o astfel de "incercare", inconjurati de atatia copii bucurosi!"  

Proiecte si premii  

Gala are patru categorii, cu cate doua sectiuni fiecare: Categoria A, Sectiunea A.1 Educatie si cercetare, Sectiunea A.2 Arta si cultura; Categoria B, Sectiunea B.1 Apararea drepturilor individuale / colective, Sectiunea B.2 Comportament civic si participare publica; Categoria C, Sectiunea C.1 Sanatate, Sectiunea C.2 Servicii sociale pentru categorii defavorizate; Categoria D, Sectiunea D.1 Protectia mediului, Sectiunea D.2 Dezvoltare economica si sociala. Cele mai importante premii sunt Marele Premiu al Galei Societatii Civile, iar pentru acesta concureaza toate proiectele castigatoare ale Premiilor pe sectiuni si se acorda proiectului/ proiectelor care a/au obtinut punctajul maxim si Premiile pe sectiuni care se acorda proiectului care a obtinut punctajul maxim dintre toate proiectele inscrise la una dintre cele opt sectiuni din concurs. Anul trecut bugetul total atras de cele 118 proiecte inscrise s-a ridicat la 17 milioane de euro, dublu fata de bugetul proiectelor inscrise la editia anterioara, acest lucru subliniind o crestere a gradului de mobilizare si coeziune a organizatiilor de a atrage parteneri si finantatori.

De Bianca Stupu