Proiectul "Diferiti dar impreuna" al Fundatiei Pentru Voi din Timisoara a castigat Marele Premiu in cadrul Galei Societatii Civile care a avut loc marti, 20 mai, la Ateneul Roman din Bucuresti.

Dupa ce a castigat premiul pentru cel mai bun proiect la categoria Servicii sociale pentru categorii defavorizate, a intrat in competitia finala, concurand alaturi de castigatorii celorlalte categorii ale concursului si a obtinut cea mai inalta distinctie a Galei Societatii Civile!

"Multimim partenerului nostru, Primaria Timisoara, care e de 11 ani alaturi de noi! Multumim finantatorului acestui proiect, Initiativa pentru Sanatate Mentala a Institutului pentru o Societate Deschisa, Budapesta! (...) Ma bucura acest premiu pentru ca noi luptam pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale, care reprezinta una din cele mai marginalizate categorii sociale din Romania, care apare in presa doar cand se mai descopera un scandal intr-un azil unde acestea sunt abuzate sau private de drepturi elementare. Noi am demonstrat ca locul persoanelor cu dizabilitati intelectuale este in comunitate! Desi suntem diferiti, nu putem trai bine decat impreuna!" a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei Pentru Voi, la inmanarea Marelui Premiu.

Proiectul "Diferiti, dar impreuna" are ca scop incadrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale. Rezultatele proiectului, unice in Romania sunt: 73 persoane cu dizabilitati intelectuale angajate (43 in Unitatea Protejata "Pentru Voi", 23 pe piata libera a muncii si 7 in alte unitati protejate din Timisoara), 13 persoane cu dizabilitati intelectuale severe incluse in programul de angajare asistata, 26 parteneriate ale Unitatii protejate cu diferite companii - Realizarea unui clip TV despre angajarea in munca a persoanelor cu dizabilitati, difuzat de o televiziune locala, pe pagina de internet a Fundatiei, si pe youtube, 15 jurnalisti informati despre avantajele angajarii in munca a persoanelor cu dizabilitati, 70 oameni de afaceri participanti la Gala Pentru Voi, o cifra de afaceri de 234.426 ron si un profit de 49.661 ron in doar 6 luni de functionare a unitatii protejate.

Este pentru prima data cand Marele Premiu al Galei Societatii Civile este castigat de o organizatie din Timisoara si tot pentru prima data cand trofeul revine unei organizatii pentru persoane cu dizabilitati intelectuale.

La editia din acest an a Galei Societatii civile au fost inscrise in competitie 115 proiecte. Valoarea fondurilor atrase de proiectele implementate in anul 2007 se ridica la 7,9 milioane de euro. Proiectele au concurat in cadrul celor 8 domenii propuse de organizatori: Educatie si cercetare, Arta si cultura, Comportament civic si participare publica, Apararea drepturilor individuale/colective, Sanatate, Servicii sociale pentru categorii defavorizate, Protectia mediului, Dezvoltare economica si sociala.