In cadrul editiei a VI-a a Galei Societatii Civile ce a avut loc marti seara la Ateneul Roman au fost premiate ONG-urile care au promovat proiecte de succes.

Marele Premiu a revenit proiectului de ajutorare a persoanelor cu dizabilitati intelectuale "Diferiti, dar impreuna" al fundatiei timisorene "Pentru voi". Prin acest proiect 73 de persoane cu dizabilitati intelectuale si-au gasit locuri de munca.

La sectiunea "Educatie si cercetare", castigatoare a fost desemnata Asociatia Alternative Sociale, pentru proiectul "Metodologie de asistenta sociala, psihologica si juridica a copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate", implementat deja in judetul Iasi.

Castigatoare in cadrul sectiunii "Arta si cultura" a fost aleasa organizatia Astra Film, cu proiectul "Astra Film Fest 2007", care a strans la Sibiu 56.000 de spectatori pentru vizionarea a 84 de filme documentare din toata lumea. Premii speciale in afara concursului, pentru cele doua sectiuni, au fost acordate Consiliului National al Audiovizualului pentru campania "Nu-ti educa copilul cu televizorul!" si T.E.T. Alexandria pentru proiectul "Festivalul National de Teatru Tanar, Ideo Ideis".

In cadrul sectiunii "Apararea drepturilor individuale si comune", castigatoare a fost desemnata organizatia Romani Criss, cu proiectul "Pasi spre toleranta", care vine in sprijinul integrarii in societate a persoanelor de etnie roma.
La sectiunea "Comportament civic si implicare publica" a fost desemnat drept castigator proiectul "Daruieste din inima", initiat de Asociatia REACT, care sprijina donarea de sange in folos umanitar.

In afara concursului, la cele doua categorii au mai fost acordate premii proiectelor "Fara spaga", initiat de Transparency International Romania, "tara normala", realizat de Radio Guerrilla, "Stop prejudecatilor despre etnia roma", initiat de Secretariatul General al Guvernului si Agentia Nationala pentru Romi si proiectului "Eu nu blochez intersectia", realizat de Dan Patzelt.

Primind premiul acordat campaniei Radio Guerrilla, Mihai Dobrovolschi a declarat: "Intr-o tara normala femeile nu injura mai ales amenintand cu ceea ce nu au, intr-o tara normala nu se claxoneaza in intersectie, intr-o tara normala nu se da spaga, intr-o tara normala eu nu as fi luat un astfel de premiu, pentru ca nu ar fi fost nevoie de o astfel de campanie".

La "Sanatate" a castigat Fundatia Sfanta Irina, pentru proiectul "Cancerul nu iarta, dar suferinta poate fi alinata", program de ajutorare a bolnavilor de cancer aflati in stare terminala. Fundatia pentru Parteneriat a fost desemnata castigatoare a sectiunii "Dezvoltare economica si sociala", pentru proiectul "Apele au trecut.

Regaseste speranta!", ai carui beneficiari au fost locuitorii mai multor sate inundate.

In cadrul sectiunii "Protectia mediului", a fost desemnata drept castigatoare Organizatia Mihai Eminescu Trust, pentru proiectul "Restructurarea zonelor umede din rezervatia Stejarii seculari de la Breite, Sighisoara".

Premiul Special "Adevarul Verde" a fost acordat Lianei Buzea pentru proiectul "EcoAssist", prin intermediul caruia au fost amplasate cosuri pentru colectarea selectiva a deseurilor in Academia de Studii Economice din Bucuresti, proiectul fiind in curs de implementare si in alte trei universitati din tara.

Din juriu au facut parte Mihaela Radulescu, Liviu Mihaiu, doctorul Raed Arafat, Catalin Stefanescu, Ioan T. Morar, Robert Turcescu, Luciana Simona Velea, Sandra Pralong, Victor Alistar, Dumitru Sandu, Luminita Tanasie, Alin Ivan, Cosmin Alexandru, Cristina Bortun, Dana Deac si Catalin Mosoia.